Ana Sayfa Haber Party Hard İnceleme

Party Hard İnceleme

Geliştirici Pinokl Games
Yayıncı tinyBuild Games
Yönetmen Alexandr Potapenko
Yapımcı Alex Nichiporchik, Igor Arterchuk
Tasarım Alexandr Ponomariov, Igor Arterchuk, Alexandr Potapenko
Oyun Motoru Unity
Yazar Mike Rose
Platform Android, Fire OS, iOS, Linux, Microsoft, Windows, OS X, PlayStation 4, Xbox One
Çıkış Tarihi 25 Ağustos 2016 (Windows, OS X, Linux), 20 Kasım 2015 (Fire OS), 26 Nisan 2016 (PlayStation 4, Xbox One)
Tür Aksiyon, Gizlilik
Mod Tek Oyunculu

Günümüz oyun dünyasında her ne kadar AAA yapım oyunlar çok tutulsa da, indie yapım yani bağımsız yapımcılar tarafından geliştirilen oyunların birçoğu da AAA oyunlar ile boy ölçüşebilecek düzeyde. AAA oyunlar da konu dönüp dolaşıp aynı yere geliyor ancak indie oyunlar daha önce görmediğimiz, denemediğimiz, duymadığımız fikirler ile karşımıza çıkıyor. İşte Party Hard da bu farklı tarzı deneyen oyunlardan biri.

2 boyutlu bir aksiyon-gizlilik oyunu olan Party Hard oyununda, Darius adlı karakteri oynuyoruz. Darius, ABD’de yaşayan birisi ve gece partilerinden dolayı rahat uyku uyuyamıyor. Çözümü de bu partilere dalıp gizlice partiye katılanları öldürmekte buluyor ve böylece istediği rahatlatıcı sessizliğe kavuşuyor. Karakterimiz Darius ile biz bunları yaparken, Dedektif John West de partideki bu cinayetleri aydınlığa çıkarmaya çalışıyor.

Oynanışa ve oyunun mekaniklerine geçecek olursak, klasik olarak W, A, S ve D tuşları ile karakterimizi sağa, sola, yukarı ve aşağıya doğru yönlendiriyoruz. E ile de elimizdeki bıçağı kullanıp partidekileri öldürüyoruz. Ancak şöyle bir durum var, birini öldürdüğünüz sırada çevredekiler sizi görüyorsa, partideki telefona koşup hemen polisi arıyorlar. Polis, arabasıyla parti binasına geliyor ve sizin peşinize düşüyor. Eğer polisi yaklaşık 10 saniye kadar oyalayıp ondan kaçabilirseniz, peşinizden gelmeyi bırakıp arabasına dönerek parti alanından ayrılıyor. Burada rahatsız edici iki durum var. Birincisi, polisin arabayla parti alanının önüne gelişi sırasında eğer orada toplanmış insan topluluğu varsa hepsini arabasıyla ezerek öldürmesi; ikincisi ise polisin 10 saniye kadar sizi kovalayıp sonra yanınızdan hiçbir şey olmamış gibi geçip gitmesi ve sizi rahat bırakması.

Oyunda 12 bölüm var ve hepsinde mekan birbirinden farklı yerler. Fakat tümünde de yaptığımız şeyin aynı olması, oyunun tekrar ettiğinin bir göstergesi. Her bölümde farklı bir özel eşya var ve bunu F tuşu ile kullanıyoruz. Bu eşya bazen kılıç bazen ise gizlenmeye yardımcı olan kıyafet gibi şeyler olabiliyor. Ayrıca bölümlerde öldürdüğümüz kişileri saklamayı sağlayan dolap, kanalizasyon çukuru, saman yığını, sandık gibi o bölümün tasarımına özel objeler bulunuyor. Eğer öldürdüğünüz kişileri saklamadığınız taktirde, partide dolaşan kişiler bunları görüp polisi arayabiliyor. Bu arada, telefonu biz de kullanabiliyoruz. Mesela, telefondan arama yaparak böcek ilaçlama şirketini partiye çağırıp, partideki bir odayı tamamen ortadan kaldırabiliyor, bir başka bölümde ise SWAT ekibi çağırıp bir grup parti katılımcısının işini hallediyoruz. Ek olarak, bazı yerlerde bulunan objeyi kullan özelliği ile, partideki içecekleri zehirleyebilir, yangın çıkartabilir veya elektik tesisatında kısa devre yaptırarak da ölümlere neden olabilirsiniz.

Darius adlı baş karakter dışında 4 farklı sonradan açılabilir karakter bulunuyor. Ninja karakterini, bir bölümü hiçbir ölü vücut bulunmadan bitirerek; Polis karakterini, tüm bölümleri bitirerek; Katie karakterini, bir bölümde 5 defa polisten kaçarak; son olarak Butcher karakterini ise toplamda 1000 kişi öldürerek açabiliyoruz. Her bir bölümü tamamlamak için o partideki herkesi öldürmemiz gerekiyor.

Oyunun görselliği ise piksel piksel ve oldukça hoş diyebilirim. Bunun dışında, Steam Atölye desteği ile 12 bölüm dışında kullanıcılar tarafından yaratılan farklı türdeki yeni bölümleri indirip deneyebilirsiniz.

Normalde 25 TL olan bu oyunu Steam Yaz İndirimleri ile 4 Temmuz’a kadar %75’lik indirimle 5,25 TL’ye satın alabilirsiniz.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version