Ana Sayfa Haber Oculus CEO’su Oculus Rift Projesinde Hızlı Döngü İstiyor

Oculus CEO’su Oculus Rift Projesinde Hızlı Döngü İstiyor

Oculus Rift çok bekletmeden gelişecek.

Rift projesinin çıkışını heyecanla beklerken uzak gelecek ile ilgili bazı açıklamalar bugün Oculus CEO’su tarafından biraz detaylandırıldı.

Game Informer Oculus CEO’su Brendan Iribe ile yeni bir röportaj yaptı. Konuşmada Iribe şunları söyledi: “Oculus Rift bir konsol gibi 5-7 yıllık bir yaşam döngüsüne sahip olmayacak. VR (sanal gerçeklik) çok daha hızlı bir ilerleyiş sergileyecek. Çoktan Rift’in ilk halinden satılacak hale geçişinde ki ilerlemeyi gördük. Rift’i piyasaya sunduktan hemen sonra yeni bir ürünle karşınıza çıkacağız. Hızlı ilerlemek istiyor olabiliriz ama aynı zamanda çıkardığımız ürünlerin gelişmesi ve gerekli desteğe sahip olması için gereken süreyi tanıyacağız. Aynı zamanda çok hızlı ilerlediğimiz için yeni ürünlerimiz eski ürünlerimizin desteklediği içeriklerin tümünü destekler biçimde çıkacak.”

Irıbe konuşmasına şunları da ekledi:“Konsolun yaşam döngüsüne baktığımızda uzun bir ara görürken, akıllı telefonlarda 6 aylık çok kısa bir yaşam döngüsü görüyoruz. Bu 6 aylık süreç VR için çok kısa. Bu ikisinin arasında bir süreç belirlemeliyiz. Yeni ürünlerimizi piyasaya sürmeden önce de ne gibi özellikler ekleyeceğimiz çıkış sürecini etkileyecektir. Eğer çok büyük bir yenilikle gelecek isek yapım sürecini daha da uzatacağız. Tabii ki şu an Rift ve Touch’ın çıkışına odaklanmış durumdayız.”

Oculus Rift piyasaya 2016’nın ilk çeyreğinde çıkışını gerçekleştirecek. Oculus Touch’ta çıkışını Rift’e yakın bir dönemde gerçekleştirecek.

VR olayına baktığımızda konsollardan daha kısa ve akıllı telefonlardan daha uzun bir döngüye sahip olması oldukça doğal. Umarız her yeni Rift modeli beklentilerimizi karşılayacak bir biçimde çıkışını gerçekleştirir.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version