Ana Sayfa Editör'ün Şarap Çanağı Gamex Oyun Fuarında Rigor Z rezaleti!

Gamex Oyun Fuarında Rigor Z rezaleti!

Uluslararası Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı GameX 2013 Fuarı bildiğiniz üzere 05.09.2013 tarihinde başladı. Fuarın başlamasıyla beraber oyun firmaları da fuardaki yerlerini aldılar. Ama arada öyle bir firmanın standı var ki gerçekten çok tartışılır.

Gamebayi‘nin standında, eski adıyla The War Z yeni adıyla Infestation: Survivor Stories’ın PVP serverı olan Rigor Z‘nin çantalarının dağıtıldığı dikkatimizden kaçmadı. Zaten var olan bir oyunun PVP sunucusunu yeni bir oyunmuş gibi tanıtmak ne kadar doğru?  Bilindiği üzere Gamebayi’nin dahilinde bulunan bir çok sitede Türkiye’de popüler olan bir çok oyunun açıkları ve 3.Parti Programların paylaşımı ve satımı yapılıyor. Şu an bu sitelerin ana siteleri üzerindeki linklerini kaldırmışlar.

Madem kaldırdılar biz de  Rigor Z üzerinden gideriz. Rigor Z pvp sunucusuna şöyle bir baktığımızda 10 Haziran 2013 tarihinde kurulduğunu görüyoruz. Sunucunun kimin tarafından kurulduğuna bakarsak karşımıza çıkan site bizi nedense hiç şaşırtmıyor:”Thefrm.com”.

“Thefrm.com” yukarıda bahsettiğimiz ve Gamebayi dahilinde olduğunu söylediğimiz sitelerle aynı işlevi gören bir site. Bu site üzerinden de bir çok oyunun hile satımı ve paylaşımı yapılıyor.Sonuç olarak Thefrm.com ile Gamebayi arasındaki ortaklık ne derecedir bilemeyiz. Fakat gerçek olan bir şey varsa o da bu tarz firmaların oyun fuarlarında yer almasının acı olduğudur.

Not: Görsel gamex facebook sayfasından alınmıştır.

2 Yorum

  1. Oh iyi olmuş İnşallah tüm paralı oyunların bedava böyle sürümleri çıkar .Siz her şeye kendi gözünüzden bakmayı bırakacaksınız 100 200 tl ye oyun mu olur asıl rezalet olan onlar.

    • 100-200 TL dediğin oyunların yapımı aylar, hatta bazı oyunlarda yıllar sürebiliyor. Bu oyunların yapımında çalışan kişiler, bunların maaşları, reklam paraları vs. vs. derken masraflar çıkıyor, doğal olarak bunların karşılanması için oyunları korsan olarak elde etmek yerine, ücretini ödeyerek almak en mantıklısı ve en gerekli olan nokta. Türkiye’de orijinal oyun olan kişi sayısı gerçekten çok az ve tam tersine oyunları korsan olarak elde edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Sonra oyunlarda Türkçe alt yazı ya da dil desteği yok diye şikayet etme hakkımızda olmuyor, senin gibi bedava oyun düşkünleri yüzünden. “Param yok” diyorsunuz ama yeni bilgisayarlar alabiliyorsunuz. Duygu sömürüsü yapmak yerine gidip aynı oyunu bir yıl sonra yarı fiyatına al o zaman, beynini çalıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version