Ana Sayfa Haber Eski Naughty Dog çalışanı cinsel tacize uğradığını açıkladı

Eski Naughty Dog çalışanı cinsel tacize uğradığını açıkladı

Cinsel taciz olayları film sektöründen oyun sektörüne sıçradı.

Uncharted serisinin arkasındaki stüdyo Naughty Dog‘dan eski bir çalışan, iş yerinde cinsel tacize uğradığını açıkladı.

The Last of Us, Uncharted 2 ve 4’te görev alan çevre tasarımcısı David Ballard, 2015’in sonlarına doğru Naughty Dog’da çalıştığı sırada cinsel tacize maruz kaldığını söyledi. Daha sonra bunu yapan kişinin üst kademe biri olması nedeniyle iş ortamının daha da çirkin bir hal aldığını yazdı.

Yazısının devamında ise daha sonra Şubat 2016’da Sony PlayStation insan kaynakları birimine gittiğini ve bundan bir gün sonra işten kovulduğunu belirten Ballard, yaşadıklarını anlatmaması karşılığında ise 20 bin dolar teklif edildiğini ancak kendisinin bu anlaşmayı kabul etmediğini ifade etti.

İki farklı dönemde Naughty Dog’da çalışan David Ballard, ilk olarak 2009-2014 yılları arasında şirkette görev aldı ve The Last of Us’ın yanı sıra Uncharted 2 ile 4’ün yapımında yer aldı. Bir yıl boyunca Ubisoft San Francisco stüdyosunda çalışan Ballard, Mayıs 2015’te Naughty Dog’a geri döndü.

Ballard’ın Twitter’dan yaptığı açıklamanın tamamı:

“2015’in sonlarında Naughty Dog’da kıdemli biri tarafından cinsel tacize uğradım. Sonrasında çalışma ortamım daha da iğrenç bir hale geldi. Şubat 2016’da zihinsel olarak çöküş yaşadım ve Sony PlayStation İnsan Kaynakları olaya dahil oldu. Onlara yaşadıklarımı anlattığımda sonraki gün beni çağırıp işten kovdular. Şirketin farklı bir yöne gittiğini ve artık benim pozisyonumda birine ihtiyaçları olmadığını söylediler. 

20 bin dolar teklif ederek beni susturmaya çalıştılar ve karşılığında yaşadıklarımı anlatmamam için bir anlaşma imzalatmak istediler fakat ben bunu kabul etmedim. O zamandan beri 17 aydır işsizim. İş görüşmelerine gittiğimde Naughty Dog’dan niye ayrıldığım sorusu sorulduğunda utanç duyduğum için cinsel taciz olayını anlatamadım. 

TV/Film sektöründeki insanların kendi yaşadıklarını anlatmaya başlamasıyla ben de kendi yaşadıklarımı şimdi anlatmaya karar verdim. Şu ana kadar yaptığım en zor şey oldu. Kimsenin hayatımı, video oyunu sektörüne olan sevgimi ve tutkumu mahvetmesine izin vermeyeceğim.”

Ballard’ın bahsettiği gibi film sektöründen pek çok kişi cinsel taciz olaylarını anlatmaya başladı. Hollywood yönetmelerinden Harvey Weinstein’in de isminin yer aldığı bazı kişiler cinsel taciz ile suçlanmıştı. Bunlara Honest Trailers’ın yapımcısı da dahil olmuştu.

Konuyla ilgili Sony veya Naughty Dog tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor.

İLGİLİ HABER – Honest Trailers’ın yapımcısına cinsel taciz suçlaması

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version