Ana Sayfa Haber Batman: Arkham Knight’ın PC Sorunları “Aylardır” Biliniyormuş

Batman: Arkham Knight’ın PC Sorunları “Aylardır” Biliniyormuş

Batman: Arkham Knight’ın PC sorunlarına ilişkin çarpıcı bilgiler geliyor.

İsmini açıklamayan ekipteki bir kişi tarafından yapılan açıklamaya göre, Arkham serisinin son oyunu Batman: Arkham Knight’ın PC sorunları yayıncı şirket Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından “aylardır” biliniyormuş fakat konsol sürümüne odaklanmayı tercih etmişler.

Gizli kalması koşuluyla Kotaku’ya konuşan bu kişi, yayıncı şirketin oyundaki hatalardan, performans sorunlarından, fps düşmelerinden “aylardır” haberleri olduğunu açıkladı.

Kalite güvence (QA) çalışanı olduğunu belirten ve ismini vermeyen kişinin Kotaku’ya söylediklerine göre, “Warner Bros’un böyle berbat bir oyunu düzeltebilecek herhangi bir fikri yok.”

Kotaku tarafından oyunun geliştirme ekibinde olduğu iddia edilen kişi, “Tüm sorunlar aylardır biliniyordu ve neredeyse bir yıldır herhangi bir şey yapılmadı” dedi.

Batman: Arkham Knight çıkışından hemen sonra PC sorunları ile gündeme gelmiş ve dokuların kötü olması, kare sayısındaki düşüklükler gibi problemler ile oyunu satın alanları bezdirmişti.

Kimliğini açıklamayan ekipteki kişiye göre, “Warner Bros. oyunun piyasaya sürülebilecek kadar iyi olduğuna inanıyordu.Ayrıca bu kişi, oyunun ana geliştirici olan Rocksteady‘nin PC sürümü üzerinde çalışmadığını, PC sürümünün Iron Galaxy Studios‘a verildiğini doğruladı.

Verilen bilgiye göre, yeni nesil konsollar üzerinde karşılaşılan sorunların çözülmesi, PC’deki sorunlara göre daha öncelikli olarak sayıldı. Oyunun defalarca ertelenmesinin sebebi ise bu bilgileri açıklayan kişiye göre, Rocksteady’nin Batman: Arkham Knight’ın Xbox One ve PlayStation 4 sürümleri üzerinde aylarca sorunları çözmek için çalışması.

Yaklaşık 100 kişiden oluşan QA ekibinin ise sadece yüzde 10’luk kısmının PC sürümü üzerinde çalışma yürüttüğü ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde ise çok fazla tepki ile karşılaşılması sonucu Arkham Knight’ın PC sürümünün satışları durdurulmuştu.

Kotaku’ya konuşan başka bir kaynağa göre ise, Warner’ın QA ekibi sadece 720p hata denetimi üzerinde durdu. Böylece yüksek çözünürlükte neden performans sorunları yaşandığı da açıklığa kavuşmuş oldu.

Kaynaklara göre, diğer bir geliştirme sorunu ise oyunun dünyasında ve görevlerindeki hatalar. Konsol sürümlerinde her gün neredeyse 100 hata ile karşılaşıldığını belirten kişi, geliştirici ekibin bunları çözmek için oldukça yavaş olduğunu söyledi.

Konu hakkında daha detaylı bilgiye Kotaku’nun sayfasından ulaşabilirsiniz.

Batman: Arkham Knight’ın PC sorunları

2 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version