Ana Sayfa Teknoloji Söylenti: Sony, 4K çözünürlük destekli ‘PS4.5’ konsolu üzerinde çalışıyor!

Söylenti: Sony, 4K çözünürlük destekli ‘PS4.5’ konsolu üzerinde çalışıyor!

İddialara göre, oyunlarda 4K çözünürlük desteği sunacak, işlemcisi geliştirilmiş yeni bir PlayStation konsolu "PS4.5" geliyor.

İddialara göre, oyunlarda 4K çözünürlük desteği sunacak, işlemcisi geliştirilmiş yeni bir PlayStation konsolu “PS4.5” adıyla geliyor.

GDC (Oyun Geliştiricileri Konferansı)‘nda Kotaku‘ya konuşan geliştiricilere göre, Sony‘nin PlayStation 4 konsolu, grafiksel açından güçlendirilecek ve şu anda yapım aşamasında olan “PlayStation 4.5” adıyla piyasaya sürülecek.

Söylentilere göre daha fazla işlemci gücüne sahip yeni ‘PS4.5’ konsolu, 4K çözünürlük desteği de sunacak. Böylece oyunları 4K çözünürlükle oynama imkanının yanı sıra daha iyi bir PlayStation VR deneyimi de bizlerle olacak. Tüm bunlar geliştirilmiş yeni işlemcisi sayesinde sağlanacak.

PlayStation 4.5 ile ilgili birçok kaynak Kotaku’ya açıklama yapsa da bu konsol hakkında henüz net bilgiler elde edilemedi. Ancak kaynaklardan birinin dediğine göre, geliştirilmiş yeni PlayStation 4.5 konsolu, bu yıl içerisinde çıkış yapamayabilir. 

Ayrıca, bu hafta gerçekleşen Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda Sony’nin oyun geliştiricileri ile bir toplantı gerçekleştirdiği ve yeni konsol “PS4.5” hakkında bu kişilerle görüş alış verişinde bulunduğu öne sürüldü.

Bu iddialar karşısında Sony’nin sözcüsü ise, ‘söylentiler ve spekülasyonlar hakkında yorum yapmayacaklarını’ söyledi.

Şu anki PlayStation 4 konsolu en fazla 1920×1080 çözünürlük desteği sunuyor. Ancak iddia edilen yeni “PS4.5” ise 4K çözünürlük yani 4096×2160 piksel görüntü vaat ediyor.

 

5 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version