Ana Sayfa inceleme Destiny inceleme

Destiny inceleme

Yepyeni nesil yepyeni makinalar yepisyeni oyunlar. Koca bir nesli geride bıraktık, bolca oynadık şimdi yeni nesilde. Yeni yeni yeni diye diye bir hal olacağız gibi. Neyse efenim geçelim bu konuları. Biz oyunumuza bakalım.

Ohh misler gibi Destiny gelmiş. Bungie’nin ellerinden çıkma. MMOFPS bazen TPS olan böyle bir oyun. Konsolda MMO olur mu yeeaa diyen arkadaşları duyuyorum, kulaklarım çınlıyor. Yıllarca konsol oyuncuların hasretle baktığı MMO’ları artık onlarda oynayabilecek. Hatta daha fenası bu oyun konsola ex. ( yok artık ) O zaman Destiny incelemeden olmaz!

Destiny inceleme
Destiny büyük reklamlarla piyasaya çıktı, hatta 500 milyon dolara mal olduğu söylendi. Sonrasında yapımcı “Yok yahu öyle bir para, öyle paraya oyun mu yapılır, o kadar param olsa oyun yapmam, bir ev bir araba alır faizi ile takılırım” gibisinden açıklama yaptı. Belki de “o kadar paraya bunu mu yapmışlar ulen” demeyelim diye çevirdiler, ya da reklamın iyisi kötüsü olmaz biz yardıralım dediler. Neyse biz biraz da oyundan konuşalım. Bakalım şişirdikleri kadar var mı? Her yerde yılın balonu geyiği dönüyor ya. Belki de pc cilerin çekememezliğidir.

 

Destiny ile kaderinizi belirleyin!

 

Klasik MMO mantığı ile giden, o görevi yap gel sana ne vereceğim, bak git şuna bir selam çak gel ondan aldığın eşyayı bana ver sonra onu al dağa götür orda amcaya ver belki sana bir şey verir. Bu mantıkla giden bir oyun.
Oyunun başında 3 ırktan birini seçiyoruz, bir de cinsiyet, ufak tefek özelleştirme ile giriyoruz. Hafiften bir hikaye modunda, ister co-op ister tek bölümleri geçerek seviye atlıyoruz, eşya kasıyoruz. Birde ırkımıza özel süper gücümüz var, doldukça sallıyoruz çok güzel patlıyor ortalık. Süper kendi içinde bir seviye ağacına sahip, artık hangisi size uygunsa ona göre geliştiriyorsunuz. Bu süperin en güzel yanı her klasta 2 tane olması, birini geliştirip sonra diğerine geçebilir, ya da ikisinde de usta olabilirsiniz. Aldığınız eşyalarda geliştirilebiliyor. MMO mantığında olan her şey burada, içine de biraz Halo koy aha sana Destiny.

Destiny inceleme
Eee şimdi yeni nesil konsolda oynuyoruz, grafik yok mu grafik diyen arkadaşlar için fazlasıyla yeterli grafiklere sahip bir oyun. MMO ve yeni neslin ilk oyunlarından olmasına rağmen kesinlikle tatmin edici. Bildiğimiz gibi MMO olarak seviye atlayalım, eşya kasalım, daha güçlü olalım, raid yapalım, boss keselim ( agro yu kaçırana at tepsin ) co-op hikaye ile takılalım derken akıp gidiyor oyun. Arkadaşlarla gayet keyifli ( kafa dengi arkadaşlarla ne keyifli değil ki ) Oyun da şimdilik maksimum 29 seviye olabiliyoruz. Şu meşhur 20 seviyeden sonra oyun bambaşka oluyormuş lafı da az biraz gerçeklik payı var. Bazı eşyalar için almanız gereken görevler 20 üstü istiyor. Hatta bazıları 28 den aşağısını kabul etmiyor. Hele bide 6 kişilik raidler var ki onlarda en az 27 olmak lazım yoksa ooo bitmez. Koştuk kastık az merkeze gidelim de ticaret falan yapalım eşyalarımızı satalım, para lazım yeni eşyalar için. Eee ama bu oyunda market yok, e ben tezgah açacaktım. Belki ilerde gelir. Oyunda nasıl olmaz dediğim şey bu. Knight zamanında merkez ortasında açılmış binlerce tezgah, pazarlıklar, çalmalar ooo nerdebunun keyfi. Olaydı iyiydi. Pazarlık becerilerimizi geliştirirdik.

 

Takım oyunu ile üstünlük sağlayın!

 

Destiny inceleme
MMOların vazgeçilmezi pvpsiz olur mu? O kadar kastık arkadaş gidelim de iki tepişek değil mi? Ama öyle olmuyor işte online da bazı bölümlerde seviye avantajı yok, silahların güçleri önemli değil. Önemli olan sizin FPS kabiliyetiniz, taktiğiniz, takımla uyumunuz. Birçok oyun modu var, hatta haftada bir yeni modda geliyor birkaç günlüğüne görev yapmak isteyenler için. Pvpler 3 kişilik ve 6 kişilik olarak değişiyor. Arkadaşlarla güzel dönüyor oyun da klan maçı yapamıyoruz. Call Of Duty’den alıştığımız gibi 6v6 bir toplanma lobisi yok, oyun kurma yok. Eğer klasik FPS arıyorsanız işin rengi değişiyor burada. Mesela Call Of Duty ‘de taktik ve ekipmanlarını doğru ayarlarsanız ölmeden 25 kişiyi öldürebilirsiniz. Bunda çok iyi bir oyuncu değilseniz aynı anda 2 adamı bile vuramıyorsunuz. Böyle garip bir denge var. Bir adamı öldürmek için bir şarjör harcıyorsunuz. Biraz oyunu çözüp, taktikle 5 kill streak yapabilirsiniz, şahsen 11 yaptım ( öhööm )

Destiny için saatlerce oynayayım kasayım mantığı yok. Her şeyin sınırı var. Görevlerin, kazandığın paranın, seviye atlamakta gereken paranın, mesela online da kazandığını marklar 100’e ulaşınca daha da vermiyor. Yenilenmesi için birkaç gün geçmesi gerekli. Böylece saatlerce oynayayım tek kasayım mantığını kaldırmışlar, daha farklı görevlere yönlendiriyor seni, oyunun her yerinde oynamanı her görevi yapmanı istiyor senden. Tek bir görevden deneyim puanı gelmiyor. Haftada 1 kere gelen gizemli satıcımızda var oyunda ( olmaz mı? )
Destiny daha işin başında, yeni bir oyun, mmo olması zamanla daha da gelişeceğini gösteriyor. Tabi birde oyun yokluğunda iyi gidiyor arkadaşlarla. Mmo ve fps sevenler için harika bir fırsat. Hele ki halo sevenler kaçırmasın. Mmo ların en büyük hastalığı kendini tekrar etme bu oyunda da var. Bakıyoruz 500 milyon dolarlık ne var diye, biz pek bir şey bulamadık. Belki de o para gelecek için harcanmıştır, çıkacak ek pakerler, genişleme paketleri.

 

3 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version