Ubisoft, Vivendi’nin firmayı devralma girişimi hakkında konuştu

"Bizi bağımsızlığımızdan ayırırlarsa... işler aynı olmayacak"

Ubisoft‘un deneyimli müdürlerinden Anne Blondel-Jouin, Vivendi’nin Ubisoft’u devralma girişimi hakkında konuştu ve bunun gerçekleşmesi halinde şirketin zarar göreceğini söyledi.

PCGameN‘e röportaj veren 20 yıllık Ubisoft çalışanı, firmanın kültür ve başarısının bağımsız olmasından kaynaklandığını belirterek, “Eğer bizi bağımsızlığımızdan ayırırlarsa, eğer risk alarak yeni şeyler yapmayı sevdiğimiz yönetimimizi elimizden alırlarsa, Ubisoft’ta işler aynı yürümez. Benim için de aynı olmaz.” dedi.

Vivendi, büyüyen pazarlardaki cazip şirketleri ele geçirmeyi kurumsal bir strateji haline getirmesinin ardından, geçtiğimiz yıllar boyunca Ubisoft’taki hisselerini yavaşça yükseltti. Ubisoft’un Eylül ayındaki yıllık toplantısında, şirketin yöneticileri Vivendi’nin kendi destekçilerini üst kademelere yerleştirmeye çalışmasından çekindiklerini açıkça dile getirmişti.

Bu ayın başlarında, Ubisoft CEO’su Yves Guillemot, medyaya ve firmanın hissedarlarına bir açıklama yaparak Vivendi’nin şirketin kontrolünü elinde tutmanın yollarını aradığını ifade etmişti. Ayrıca Wall Street Journal’e yaptığı konuşmada, “Vivendi’nin uyguladığı strateji çok tehlikeli. Hissedarlarımızın değer kaybetme yönünde büyük riskler taşıdığını düşünüyoruz.” demişti.

Ubisoft, Assassin’s Creed, Watch Dogs gibi oyun serileri ve Tom Clancy’s The Division gibi oyunlarıyla tanınan Fransa merkezli oyun geliştirici ve yayıncı firma.

Tom Clancy’s The Division | Ubisoft
Önceki İçerikBT ÖZEL: The Last of Us 2 çok yakın bir zamanda duyurulabilir!
Sonraki İçerikPlaystore’dan büyük yılsonu kampanyası

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz