SÖYLENTİ: Yeni nesil PlayStation konsolu 2018’de piyasaya sürülecek

Yeni PlayStation konsolu önümüzdeki yıl çıkabilir.

Sony‘nin yeni PlayStation‘ı beklenenden daha önce piyasada olabilir.

The Wall Street Journal‘da yer alan bir yazıya göre, Macquarie Capital Securities analistlerinden Damian Thong, Sony’nin yeni nesil PlayStation konsolunun 2018’in ikinci yarısında piyasaya sürülmesini beklediğini söyledi.

Yine aynı yazıda, Thong’un daha önceden PS4 Pro ve Slim konsollarını çıkışlarından önce doğru tahmin eden kişi olduğu notu da yer alıyor.

Sony henüz sıradaki konsolu hakkında hiçbir açıklama yapmadı. Geçmiş dönemlere baktığımızda, PlayStation 4 çıkışından 9 ay önce duyurulmuştu. PS4 Slim çıkışından sadece bir hafta önce duyurulurken, PS4 Pro ise 2 ay öncesinden resmen tanıtılmıştı.

İLGİLİ HABER: Sony yeni bir el konsolu geliştiriyor olabilir

Microsoft’un sıradaki konsolu Project Scorpio’nun PS4 Pro’dan daha güçlü bir sisteme sahip olması, Sony’nin yakın zamanda yeni nesil konsolunu tanıtacağı iddialarını güçlendiriyor. Ancak yeni PlayStation’ın resmen duyurulmasının, 60 milyonu geçen PS4 ve PS4 Pro satışlarını olumsuz yönde etkilemesi bekleniyor.

Wall Street’te yer alan haberde, Thong’un sözünü ettiğini “yeni nesil PlayStation” konsolunun adı konusunda bir bilgi yer almasa da bunun PlayStation 5 olacağı tahmin ediliyor.

Project Scorpio 2017’nin sonlarına doğru piyasada olacak ve eğer yeni PlayStation yaklaşık bir yıl içerisinde çıkarsa bu iki sistem kesinlikle birbirleriyle kıyaslanacaktır. Project Scorpio, tüm Xbox One oyunlarını ve yüzlerce Xbox 360 oyunu destekleyen bir kapasitede. Ancak Sony’nin yakın zamanda piyasaya süreceği söylenen yeni nesil PlayStation’ının PS4 oyunlarını destekleyip desteklemeyeceği veya sadece yeni çıkan yapımlarla mı sınırlı olacağı henüz bilinmiyor.

Sony’nin bu söylentiler hakkında yakın zamanda bir açıklama yapması bekleniyor, gelişmeler için takipte kalın!

Önceki İçerikYeni AKK düzenlemesinden sonra skandal ‘kota uygulaması’
Sonraki İçerikLittle Nightmares – İnceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz