Hideo Kojima ve Guillermo del Toro işbirliği geliştirilmeye başlanan Silent Hills projesinin oynanabilir teaser’ı P.T. piyasadan geri çekilmesine rağmen tekrar indirilebilir bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Gamexenon forumlarında ortaya çıkan gelişmeye göre, Hideo Kojima’nın del Toro ile birlikte geliştirmeye başladığı ancak daha sonra iptal edilen Silent Hills isimli oyun projesinin oynanabilir teaser’ı olan P.T., PlayStation 4 için tekrardan indirebilir durumda.

Forumda yayınlanan bir videoyla (yukarıda yer alan) bunun nasıl yapıldığı detaylıca gösterilmiş. Kabaca anlatmak gerekirse, P.T.’yi tekrardan PS4 konsolunuza indirmek için önemli bir şart bulunuyor: P.T.’yi iptal edilmeden ve PlayStation Store’dan kaldırılmadan önce en az bir kere indirmiş olmanız gerekiyor. Ayrıca kütüphanenize proxy aracılığı ile erişmeniz için, Squid isimli PC programını da indirmeniz gerekiyor.

Güvenlik garantisi bulunmayan yukarıdaki yöntem tamamen oyucunun sorumluluğunda fakat Gamexenon forumlarındaki yorumların neredeyse hepsinde, bu metodun başarılı olduğu yazıyor. Ek olarak, bu yöntem ile kullanıcıların konsollarının ‘kırılabileceğini’ ve PlayStation Network üzerinden ban yeme durumunun olduğunu belirtenler de mevcut.

Konami, Kojima’nın Guillermo del Toro ile birlikte geliştirdiği Silent Hills projesinin ücretsiz oynanabilir demo sürümü olan P.T.’yi 2015’in Mart ayında iptal ederek PlayStation Store’danş kaldırmış; ayrıca bu oyunu PlayStation 4’ünden silen kullanıcıların oyun piyasadan çekildikten sonra oyunu tekrar yükleyebilme durumunu da işlevsiz kılmıştı.

Bu olaylardan sonra Konami ile arası iyice açılan geliştirici Hideo Kojima, geçtiğimiz günlerde Konami’den ayrılarak ‘Kojima Productions’ adıyla bağımsız bir stüdyo kurduğunu ve eski ekip arkadaşlarını da yanına aldığını duyurmuştu. Yeni projesini de şimdiden geliştirme planları yapan Kojima, bunun için Sony ile anlaşarak PS4’e özel yeni bir oyun serisine başlamak istediğini belirtmişti.

Önceki İçerikSteam Kış İndirimleri’nin başlangıç tarihi ortaya çıktı
Sonraki İçerikKonami, MGS serisini devam ettirmek için yeni bir geliştirici ekip arıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz