Hideo Kojima’dan Konami’ye övgü dolu sözler!

Yaşanan onca şeye rağmen...

Hideo Kojima, video oyun yönetmeni

Oyun yönetmeni Hideo Kojima ile oyun şirketi Konami arasında yaşananlar video oyun sektöründeki önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul edilir.

Kojima’nın 2015 yılındaki Game Awards etkinliğine katılımının Konami tarafından engellenmesi ve Metal Gear Solid V‘in yapım sürecinde Kojima’nın ayrı bir odaya tek başına atılması, Kojima ile Konami arasında yaşanan çirkin olaylardan sadece bazıları… Bunlara ek olarak, Hideo Kojima’nın ismi Metal Gear Solid V’in kutu tasarımdan silinmiş, daha sonra Kojima’nın stüdyosu kapatılmıştı.

İLGİLİ HABER – Hideo Kojima: Ölene kadar oyun yapmaya devam edeceğim

Başarılı oyun yönetmeni Hideo Kojima, Toyokeizai adlı internet sitesine röportaj verdi. Bu röportaj esnasında da, Konami ile yaşadığı onca şeye rağmen, her şey için, Konami’nin kendisinin bugünkü durumuna gelmesini sağladığı için şirkete teşekkür etti.

“Konami’ye minnettar olduğum şey, istediğim bir projeyi yapmayı önerdiğimde bunu denememe izin vermeleriydi. Öte yandan, onların ‘Şunu böyle yapman gerekiyor’ şeklinde baskıları da olmadı.”

İLGİLİ HABER – Guillermo del Toro’nun Konami’ye olan nefreti devam ediyor: “S**tir Konami”

Hideo Kojima, röportajın ilerleyen bölümlerinde de Konami’de iken oyun projelerinin nasıl yürüdüğüne dair bazı bilgiler paylaştı. Kendisinin tek yapması gereken şeyin bir fikir ortaya sunmak, geliştirme süreci için zaman çizelgesi hazırlayıp gerekli personel sayısına dair tahmini rakam vermek olduğunu söyledi ve her zaman kabul edildiğini ifade etti.

İLGİLİ HABER – Hideo Kojima, yeni oyununa en uygun oyun motorunu bulmak için dünya turunda!

Kojima, Konami’den ayrıldıktan sonra şu anda Sony ile yaptığı anlaşma ile PS4’e özel Death Stranding adlı bir oyun projesi üzerinde çalışıyor. 

İLGİLİ HABER – Kojima, Death Stranding’in PS5 versiyonu ve olası devam oyunu hakkında konuştu

Önceki İçerikThe Evil Within 2 İçin Yeni Fragman Yayınlandı
Sonraki İçerikPlayStation Sistem Güncellemesi 5.00 Detayları Duyuruldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz