Hideo Kojima ve Del Toro’dan Yeni Bir İşbirliği!

Geliştirici Kojima ile film yönetmeni del Toro hala iyi bir arkadaş ve yeni bir video oyunu projesinde birlikte çalışmayı düşünüyorlar.

Metal Gear Solid‘in yaratıcısı Hideo Kojima ve ünlü film yönetmeni Guillermo del Toro, Slient Hills projesinde birlikte çalışmış, bu yılın başlarında ise bu proje iptal edilmişti. Bu ikili ise projenin iptal edilmesine rağmen hala iletişim halinde ve yeni/farklı bir projede tekrar birlikte çalışmayı planlıyorlar.

IGN‘e verdiği röportajda konuşan del Toro, Kojima ile hala yakın olduklarını ve sık sık konuştuklarını belirtti. Ayrıca ileride yapabilecekleri bir ortaklık projesi hakkında da tartışma yürüttüklerini de açıkladı ve “Kojima-san ile birlikte çalışmayı çok seviyorum” diye ekledi.

“Hala irtibat halindeyiz” diye devam eden ünlü yönetmen del Toro, “Hala arkadaşız ve birlikte bir şeyler yapmayı düşünüyoruz ancak bu proje Silent Hills olmayacak” diyerek, iptal edilen projenin umutlarının söndüğünü işaret etti.

Silent Hills’in psikolojik korku odaklı olmasını planlama aşamasında düşündüklerini de söyleyen Doro, “Bunun gerçekleşecek olmaması çok utanç verici” diyerek, iptal edilen projenin arka planına dair ufak bir detay vermiş oldu. Ek olarak, iptal edilen Silent Hills için “yeni nesil konsolların sınırlarını zorlayan ve kafa karıştırıcı bir proje” olmasını amaçlamış olduklarını da belirtti.

Geçtiğimiz yıl çıkış yapan Silent Hills’in P.T. (Playable/Oynanabilir Teaser)‘ı kısa bir oyundu ve Silent Hills’in konseptini yansıtıyordu. Fakat Nisan ayında PlayStation Store‘dan kaldırıldı ve daha sonra Silent Hills de iptal edildi. Ancak şu anda PlayStation 4‘ünde P.T. yüklü olanlar rahatça oynayabilirler.

Silent Hill ve  Metal Gear Solid’in yaratıcısı Kojima ise Konami kariyerine son verecek gibi gözüküyor. Snake‘in Japon seslendirme aktörüne göre, Kojima’nın stüdyosu Kojima Productions dağıldı. Daha sonra gelen haberlerde ise Kojima’nın adının Metal Gear Solid V: The Phantom Pain’in kutu görselinden kaldırıldığını öğrenmiştik.

Önceki İçerikFacebook, Super Mario Maker’ı Tasarlayacak!
Sonraki İçerikCanlı Yayında Dans Eden Yayıncı Kız Twitch’den Banlandı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz