AMD Radeon Pro WX Serisi grafik kartları satışa sunuldu

AMD, yaratıcı profesyonellerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirdiği yeni iş istasyonu grafik kartları Radeon Pro WX Serisi’nin satışa sunulduğunu duyurdu.

Radeon Pro WX serisi profesyonel grafik kartları, içerik üretiminde ezber bozan, profesyonel ayarlı, gerçek zamanlı oyun motorlarının ve sanal gerçekliğin yükselişi ve yeni API’ların (DirectX12 ve Vulkan) ve açık kaynak kodlu uygulamaların ve araçların artan popülerliği gibi dönüm noktaları göze alınarak geliştirildi. Bu yeni seri, onları “İmkansızı Başarma Sanatı” yolunda güçlendiren açık kaynak kodlu yazılım ve yüksek performanslı ve çok özellikli donanımlara sadık profesyoneller için devrimsel bir yaklaşımı temsil ediyor.

Polaris mimarisi ile geliştirilmiş grafik yongalarını, 4. nesil Graphics Core Next teknolojisi ile birleştiren Radeon Pro WX Serisi profesyonel grafik kartları 14nm FinFET süreci ile üretildi. Gelecek odaklı görüntüleme desteği sunan bu yongalar DisplayPort üzerinden 5K HDR, HEVC kodlama ve kod çözme ve VR için TruAudio Next desteği sunarken güç tüketimi konusunda muazzam verimlilik sağlıyor. Üstün kaliteli malzemeler ile üretilen Radeon Pro WX grafik kartları 24/7 VIP müşteri desteği, 3 yıllık sınırlı garanti ve isteğe bağlı 7 yıl genişletilmiş garanti seçeneği sunuyor.

Radeon Pro WX 4100 grafik kartı – Dünya’nın en hızlı düşük profil iş istasyonu grafik kartı

10 Kasım’dan itibaren 399 dolar tavsiye edilen satış fiyatı ile kullanıcılara sunulacak olan Radeon Pro WX 4100, küçük form faktörlü, şık bir sistem ihtiyacı duyan CAD profesyonellerine muhteşem performans sunuyor. WX 4100 grafik kartı dünyanın 2 TFLOPS tek duyarlıklı performans bariyerini aşan ilk düşük Profilli iş istasyonu grafik kartı olarak rakip kartlara kıyasla aynı gücü tüketerek sunduğu 2.4 kat fazla performansla dikkat çekiyor.

İçerdiği 4GB GDDR5 bellek ve 16 işlem birimi (1024 akış işlemcisi) ile kullanıcıların 4 adet 4K monitörde veya rakip kartlarda bulunmayan bir özellik sayesinde tek bir 5K monitörde 60Hz’a kadar görüntü alabilmesine imkan sağlıyor.

Radeon Pro WX 5100 grafik kartı – Dünyanın en hızlı 75W TDP iş istasyonu GPU’su, oyun motoru devrimine hazır

18 Kasım’dan itibaren 499 dolar Radeontavsiye edilen satış fiyatı ile kullanıcılara sunulacak olan Radeon PRO WX 5100 grafik kartı, 75W güç harcayarak sağladığı 3.9 TFLOPS tek duyarlıklı bilgi işlem performansı ile sınıfının en hızlı grafik kartı olarak dikkat çekiyor. Günümüz sarmalayıcı bilgi işlem döneminin gittikçe popülerleşen uygulamaları oyun motorlarının, geleneksel tasarım uygulamalarına ve render araçlarına entegre edilmesi ile beraber tasarımcıların güçlü donanım ihtiyacı da artış gösterdi. Radeon Pro WX 5100 grafik kartı 8GB GDDR5 belleği ve 28 işlem birimi (1792 akış işlemcisi) ile Siemens PLM Software NX üzerinde rakip kartlara kıyasla %41’e kadar daha yüksek performans sağlıyor. Bu yeni grafik kartı sunduğu yüksek doğruluk ve yüksek çözünürlüklü gerçek zamanlı görselleştirme ile özellikle otomotiv ve mimari gibi önemli endüstrilere hizmet veriyor.

Radeon Pro WX 7100 grafik kartı – Dünyanın en hızlı tek yuvalı iş istasyonu GPU’su, VR’a hazır

10 Kasım’dan itibaren 799 dolar tavsiye edilen satış fiyatı ile kullanıcılara sunulacak olan Radeon Pro WX 7100 tek bir yuva üzerinde 5.7 TFLOPS tek duyarlıklı işlem performansı sunabilen, VR içerik üreticileri için ideal bir çözüm. 8GB GDDR5 bellek ve 35 işlem birimi (2304 akış işlemcisi) ile donatılan bu kart, Dassault Systèmes SOLIDWORKS 2015 uygulamasında sınıfındaki rakip grafik kartlarına göre %45’e kadar daha fazla performans sağlıyor. Radeon Pro W7100, tasarım, üretim ve medya ve eğlence iş akışlarında VR kullanımı artmasına paralel olarak ihtiyaç duyulan sarmalıyıcılığı sağlamak üzere gereken gücü veriyor.

Radeon Pro Software Enterprise Sürücüsü ve Açık Kaynak Kodlu Yazılım Desteği

Radeon Pro WX Serisi grafik kartlarının en iyi deneyimi sunmaları için AMD kısa bir süre önce profesyonellerin ihtiyaçlarını, AMD’nin gelecek nesil grafikleri ile birleştirmek üzere geliştirdiği Radeon Pro Software Enterprise Sürücülerini duyurdu.

Radeon Crimson Edition’un kullanıcılara sunulmasıyla başlayan AMD’nin yazılıma yönelik hızlı girişimleri, profesyonelleri de kapsayacak şekilde genişletildi. Yeni yazılım sapasağlam bir kararlılık, olağanüstü performans ve genişletilmiş üretkenlik özellikleri sunuyor. Radeon Pro Software Enterprise sürücüleri, tahmin edilebilir sürüm yayın günleri, her ayın dördüncü Perşembe’sinde sunulan güncellemeler ve genişletilmiş destek sunuyor. Bu sürücüler birçok iş istasyonu uygulaması tarafından profesyonel kullanım için onaylanmıştır.

Önceki İçerikOverstep Kickstarter’da Destek Bekliyor
Sonraki İçerikFacebook’a göre ABD’deki herkes ölü!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz