Xbox One’ın satış rakamlarına ilişkin rapor yayımlandı

Microsoft, satış rakamları yerine "katılım" sayısına odaklandıklarını açıkladı.

Microsoft artık Xbox One‘ın satış rakamlarını paylaşmıyor ancak SuperData adlı veri sitesinin yayımladığı yeni bir raporda, konsolun 2013’ün Kasım ayındaki çıkışından bu yana 26 milyon satış rakamına ulaştığı ortaya çıktı.

Aslında, Nintendo Switch hakkında yayımlanan rapor, tüm video oyunları pazarına ilişkin geniş bilgiler sunuyor ve bunların arasında Xbox One’ın satışları da geçiyor. Raporda ayrıca, PlayStation 4 satışlarının 55 milyona dayandığı bilgisi yer alıyor. Sony, bu ayın başında yaptığı açıklamada PlayStation 4’ün 53.4 milyon ünite sattığını duyurmuştu.

Xbox One’ın satışlarına dönecek olursak, Microsoft’un sözcüsü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Paylaşacak yeni bir şey yok. Başarı unsuru olarak satış rakamları yerine ‘katılım rakamlarına odaklanmayı’ tercih ediyoruz.” denildi. Microsoft temsilcisinin sözünü ettiği ‘katılım rakamları’ aylık bazda Xbox One, Xbox 360 ve PC üzerinden kullanıcıların Xbox Live’a giriş verilerini kapsıyor. Son verilere göre ise, 47 milyon aktif kullanıcı bulunuyor.

Önceki İçerikBen 10: Tam Gaz dünyanın dört bir yanında!
Sonraki İçerikNioh’un Son Demosu Yeni Bir Ödül İle Geliyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz