Windows 10 PC’den sonra Xbox One’a da geliyor!

Windows 10 PC’den sonra Xbox platformu için de geliyor. Windows 10’u Xbox One’da ilk önce Xbox Preview Programı’nın üyeleri deneyecek.

Microsoft, çıkışı yaklaşan yeni işletim sistemi Windows 10 için aşamalı bir çıkış uygulamayı planlıyor. Yeni işletim sistemi Windows 10, ilk olarak bu yaz PC için çıkış yapacak, daha sonra ise yıl sonu gibi akıllı telefonlar, Xbox One, HoloLens ve diğer cihazlar için hazır olacak. Bu bilgiler, Microsoft’un San Francisco’daki Build konferansına katılan blogger Paul Thurrot tarafından ortaya atıldı.

Windows yöneticisi ile bir konuşma gerçekleştirdiğini belirten Thurrot, Windows 10’un PC haricindeki platformlara çıkışının 2015 sonu olarak planlandığını söyledi.

Ocak ayında ise Microsoft, Windows 10’un ileride gelecek olan bir güncelleştirme ile Xbox One’a entegre edileceğini açıklamıştı. Ayrıca Xbox Patronu Phil Spencer, “Xbox One üzerinde Excel kullanıldığını görmeyeceksiniz, bu mantıklı olmazdı ama Microsoft, PC üzerindeki uygulamaları Xbox One’da mantıklı ve basit bir hale getirmek için çalışıyor” demişti.

Windows 10 PC’den sonra Xbox One entegrasyonunu ilk olarak Xbox Preview Programı’ının üyeleri deneyebilecek. Bu hafta başında ise Spencer, “Xbox Preview üyeleri, bunu ‘en azından’ bir ay kadar deneyebilecek ve bu deneme süreci, Windows 10’un Xbox One’a tam olarak çıkışından önce gerçekleşecek” şeklinde bir tweet atmıştı. Xbox Preview üyeliği ise sadece davetiye ile elde edilebiliyor.

Son olarak, Windows 10 Xbox One güncelleştirmesi çıktığında, Xbox One sahipleri PC üzerinden konsol oyunlarının yayınlarını yapabilecek.

Önceki İçerik‘Konsol Savaşlarını PS4 Burun Farkıyla Kazandı’
Sonraki İçerikAssassin’s Creed Rogue Türkçe yama çalışması sona erdi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz