Vivendi’nin Ubisoft’taki hisse payı yükseldi; şirket el değiştirebilir

Ubisoft'taki hisselerini yükselten Vivendi, firmanın yönetiminde tek söz sahibi olabilir mi?

Ubisoft‘taki hisselerini yükselten Vivendi, firmanın yönetiminde tek söz sahibi olabilir mi?

Fransız medyasının dev holdinglerinden Vivendi; Assassin’s Creed, Far Cry ve The Division gibi video oyunlarının arkasındaki Ubisoft’ta sahip olduğu hisse payını arttırdı.

Ekim 2015’de yüzde 6.6 olan hisse payını, Şubat 2016’da yüzde 10’a çıkartan Vivendi, bu yılın Nisan ayında Ubisoft’ta sahip olduğu hisse payını yüzde 18’e kadar yükseltti. Bloomberg’ın son olarak belirttiğine göre ise, Vivendi firmasının Ubisoft üzerinde sahip olduğu bu pay yüzde 20.1’e ulaştı ve bunun daha da fazla artması bekleniyor.

Bu yılın Nisan ayında, Vivendi, büyük mobil platform yayıncılardan Gameloft‘un büyük bir hissesini alarak yönetimdeki kontrolü kazanmıştı. Gameloft’un eski başkanı Michel Guillemot ise, Ubisoft’un şu anki başkanı Yves Guillemot’un abisi. Bu satın alma işleminin ardından Guillemot ailesi, Gameloft’taki kalan hisseleri de Vivendi’ye satma kararı aldıklarını açıklamıştı.

Analistlere göre, Vivendi’nin Gameloft’u satın alması, şirketin Ubisoft’u alması gibi büyük bir planın parçası. Ayrıca, Ubisoft’un başındaki Yves Guillemot’un olası bir Vivendi atağına karşı Ubisoft’u korumak için finansal danışman ile çalıştığı söyleniyor.

Önceki İçerikPlaystore’dan Ramazan Ayı ve Bayrama Özel İndirimler
Sonraki İçerikFord, yeni reklam kampanyasında izinsiz olarak Firewatch görseli kullandı, daha sonra özür diledi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz