Unreal Engine 4 artık ücretsiz!

Unreal Engine 4 artık ücretsiz olacak.

Geçtiğimiz sene, Unreal Engine 4 aylık abonelik fiyatının 19 dolar olarak değiştirileceği planlanmıştı. Bu girişim, Unity haricinde bağımsız oyun geliştiricileri için ilk adım olmuştu – Kısa bir sonra ise CryEngine düşük maliyetli abonelik sistemini duyurmuştu.

Bu yıl, Epic bir adım daha ileri gidiyor. Stüdyo, “Unreal Engine 4 artık ücretsiz olacak.” dedi ve gelecekteki tüm güncellemeleri ile birlikte Unreal Engine 4’ü kullanıcılara ücretsiz olarak sunacak.

Epic’ten Tim Sweeney, “Motoru her şey için kullanmak üzere ücretsiz olarak indirebilir; oyunlar geliştirebilir, eğitim, mimari ve görselleştirme alanlarında kullanabilir ya da film ve animasyonlar yapabilirsiniz.” şeklinde bir açıklama yaptı. Ayrıca kullanıcılara ufak bir şart koştu. “Bir ürün veya uygulama piyasa sürdüğünüzde, ürün başına 3 bin dolar brüt gelirden ve her bir çeyrek gelirden sonra %5 telif hakkı ücreti ödemek durumundasınız. Bu basit düzenleme ile siz başarılı olduğunuzda, bizde başarılı olmuş olacağız.”

Ayrıca abonelik parası ödemiş olanlar, Unreal Engine 4 aboneliği için Unreal Engine marketinde 30 dolar kazanacak. Genel olarak büyük bir anlaşma olduğunu belirtmek gerekir. Unreal Engine esnek bir araç ve Unreal Engine 4 artık ücretsiz durumda.

 

Unreal Engine hakkında

Unreal Engine, Epic Games tarafından geliştirilen ve ilk olarak 1998 yılında yayınlanan Unreal isimli birinci şahıs nişancı oyununda kullanılan oyun motoru. Esas olarak birinci şahıs nişancı oyunları için geliştirilmesine karşın, sonraları çeşitli türlerdeki oyunlarda kullanıldı. C++ ile yazılmış kodu sayesinde yüksek derecede taşınabilirliğe sahiptir ve günümüzde birçok oyun geliştirici tarafından kullanılan bir araç haline gelmiştir.

Şu anki sürümü Unreal Engine 4’dur, Microsoft Windows, Xbox One, Windows RT için DirectX; OS X, Linux, PlayStation 4, iOS,Android için OpenGL ve internet tarayıcılar için JavaScript/WebGL kullanır.

Önceki İçerikRise of the Tomb Raider Xbox One için “sınırları zorlayacak”
Sonraki İçerikGTA San Andreas Hileleri ve Şifreleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz