Tüm Zamanların En Çok Satan 20 Oyunu

Video oyun dünyası denildiği zaman, film dünyasının bir numaralı rakibi olduğu tartışılmaz bir gerçek. Durum böyle olunca her iki endüstride büyük bütçeler harcanıp, eğlence dünyasına muazzam ürünler üretmekte. Tabii bize de bu ürünleri afiyetle yemek kalıyor. Sizler için taş devrinden bu yana üretilen ve tüm zamanların en çok satan 20 video oyununu derledik.

20. Pokémon Red, Blue, and Green

Pokemon‘un Red ve Blue versiyonları, Japonya’da Pocket Monsters: Red & Green adıyla 1996 yılında piyasaya sürülmüştür. Rol yapma oyunu olan oyunun geliştirici firması Game Freak yayıncısı ise Game Boy oyun konsolu için Nintendo firmasıdır. Bu oyunlar Pokemon serisinin ilk yapımlarıdır. Toplamda 23.64 milyon kopya satmıştır.

19. Nintendogs

https://www.youtube.com/watch?v=-KhMcShz7Ac

Nintendogs, (Japonca ismiyle ニンテンドッグス Hepburn: Nintendoggusu) gerçek zamanlı hayvan simülasyon oyunudur. 2005 yılında Nintendo tarafından geliştirilen ve yayınlanan oyun, Nintendo DS el konsolu üzerinden oynanabilmektedir. Oyun toplamda 23.59 tmilyon kopya satmıştır.

18. Kinect Adventures!

Kinect Adventures!, Good Science Studio tarafından geliştirilen ve Microsoft Game Studios tarafından 2010 yılında Xbox 360 üzerinden yayınlanan bir spor oyunudur. Resmi olarak Los Angeles’da düzenlenen E3 2010 eğlence fuarında duyurulan oyun, toplamda 24 milyon kopya satmıştır.

17. Call of Duty: Black Ops II

Call of Duty: Black Ops II, fps türünde bir oyundur. (*Hadi canım, bilmeyen yoktur bu seriyi) Treyarch tarafından geliştirilen ve Activision tarafından yayınlanan oyun 24.4 milyon kopya satmıştır.

16. Grand Theft Auto IV

Grand Theft Auto IV, Rockstar North tarafından geliştirilip Rockstar Games tarafından yayınlanan açık dünya, aksiyon-macera türünde bir oyundur. Oyun ilk olarak Playstation 3 ve Xbox 360 için 29 Nisan 2008 yılında piyasaya sürülmüştür. Ardından 2 Aralık 2008 yılında ise Windows için piyasaya sürülmüştür. Oyun toplamda 25 milyon kopya satmıştır.

15. Call of Duty: Black Ops

Call of Duty: Black Ops, 2010 yılında piyasaya sürülen FPS oyunudur. Treyarch tarafından geliştirilen ve Activision tarafından yayınlanan oyun 26.2 milyon kopya satmıştır.

14. Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3, 2011 yılında  Infinity Ward ve Sledgehammer Games tarafından geliştirilen bu sürüm (Wii versiyonu Treyarch tarafından yapılmıştır) Windows, Playstation 3, Xbox 360 ve Wii platformlarında Activision tarafından yayınlanmıştır. Call of Duty’nin bu sürümü 26.5 milyon kopya satmıştır.

13. Grand Theft Auto: San Andreas

Grand Theft Auto: San Andreas, Rockstar North tarafından geliştirilip Rockstar Games tarafından yayınlanan açık dünya, aksiyon-macera türünde bir oyundur. Çıkış tarihi 2004 olan oyun ilerleyen zamanlarda Android, Fire OS, iOS, Microsoft Windows, OS X, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox, Xbox 360, Windows Phone platformlarının hepsinde yayınlanmıştır. Toplmada 27.5 milyon kopya satmıştır. 

12. Wii Play

Wii Play, ilk olarak 2006 yılında Japonya’da daha sonra Avustralya, Avrupa ve son olarak 2007 yılında Kuzey Amerika’da yayınlanan Parti oyunudur. Nintendo tarafından Wii oyun konsolu için geliştirilen ve yayınlanan oyun, toplamda 28.02 milyon kopya satmıştır.

11. New Super Mario Bros. Wii

New Super Mario Bros. Wii, 2009 yılından Nintendo tarafından Wii oyun konsolu için geliştirilen ve yayınlanan platform oyunudur. 2009 yılından yayınlanan oyun (2016 yılında Wii U için) toplamda 29.32 milyon kopya satmıştır.

10. Diablo III

https://www.youtube.com/watch?v=de2KlsLnIVU

Diablo III, Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen ve yayınlanan aksiyon rol yapma oyunu & hack and slash türünde bir oyundur. Windows ve OS X işletim sistemleri için 2012 yılında Playstation 3 ve Xbox 360 oyun konsollarına 2013 yılında, Playstation 4 ve Xbox One oyun konsollarına 2014 yılında yayınlanmıştır. Toplamda 30 milyon kopya satmıştır.

9. New Super Mario Bros.

New Super Mario Bros., 2006 yılından Nintendo tarafından Nintendo DS el konsolu için geliştirilen ve yayınlanan platform oyunudur. Toplamda 30.79 milyon kopya satmıştır.

8. Wii Sports Resort

Wii Sports Resort, 2009 yılında Nintendo tarafından geliştirilen ve yayınlanan ve Wii oyun konsolu üzerinden yayınlanan bir spor oyunudur. 32.80 milyon kopya satmıştır.

7. Tetris (Game Boy)

Tetris, Nintendo ve Bullet-Proof Software tarafından geliştirilen ve Nintendo tarafından 1989 yılından Game Boy oyun konsolu için yayınlanan bulmaca oyunudur. Oyun toplamda 32.80 milyon kopya satmıştır.

6. Mario Kart Wii

Mario Kart Wii,2008 yılında Nintendo tarafından geliştirilen ve yayınlanan yarış oyunudur. Wii oyun konsolu için geliştirilen oyun, toplamda 35 milyon kopya satmıştır.

5. Super Mario Bros.

Super Mario Bros., 1985 yılında Nintendo tarafından, Nintendo Entertainment System için geliştirilen ve yayınlanan platform oyunudur. Oyun toplamda 40.24 milyon kopya satmıştır.

4. Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V, Rockstar North tarafından geliştirilip Rockstar Games tarafından yayınlanan açık dünya, aksiyon-macera türünde bir oyundur.  Playstation 3 ve Xbox 360 için çıkış tarihi 2013 olan oyun, 2014 yılında Playstation 4 ve Xbox One, 2015 yılında Microsoft Windows platformları için piyasaya sürülmüştür. Toplamda 60 milyon kopya satmıştır.

3. Minecraft

Minecraft, küplerle çeşitli tasarımlar yapabilmenizi sağlayan 3 boyutlu sandbox bir oyundur. Oyun 2011 yılında Mojang tarafından geliştirilip ve yayınlanmıştır. Oyunun Microsoft Windows, OS X, Linux, Android, iOS, Windows Phone, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Raspberry Pi, Universal Windows Platform, Wii U gibi platformlar üzerinde çeşitli versiyonları bulunmaktadır. Toplamda 72 milyon kopya satmıştır. 

2. Wii Sports

Wii Sports, 2006 yılında wii oyun konsolu için Nintendo tarafından geliştirilen ve yayınlanan spor oyunudur. Toplamda 82.72 milyon kopya satmıştır.

1. Tetris (Electronic Arts)

Tetris, 2006 yılında EA Mobile tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından  iOS, Android, BlackBerry OS, PlayStation 3,PlayStation Portable ve Windows Phone platformları üzerinden yayınan bir bulmaca oyunudur. Toplamda 425 milyon kopya satmıştır.

Önceki İçerikGame of Thrones’un 6. sezonundan kısa bir video daha yayınlandı
Sonraki İçerikQuantum Break’in PC üzerindeki grafik ayar seçenekleri belli oldu
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz