Total War: Warhammer İnceleme

 

Geliştirici Creative Assembly
Yayıncı Sega
Yönetmen Mike Simpson
Ian Roxburgh
Yazar Andy Hall
Platform Windows, OS X, Linux
Çıkış Tarihi  24 Mayıs 2016
Tür Tur Tabanlı Strateji, Gerçek Zamanlı Taktik
Mod Tek Oyuncu,
Çok Oyunculu

 

Fantastik Total War?

Strateji oyunu seven oyuncuların en iyi bildiği serilerden biri olan Total War, 2000 yılından bu yana feodal Japonya, medieval Avrupa, Roma devri gibi tarihin en çarpışmalı dönemlerini işleyen, tur tabanlı işleyişin yanısıra devasa ordulara gerçek zamanlı olarak da hükmedebildiğiniz keyifli bir seri. Bir önceki oyunu Total War: Atilla ile Hun İmparatorluğunu kontrol ettiğimiz seri yeni oyunu Total War: Warhammer ile “ilk kez” bizi fantastik diyarlara davet ediyor.

Aslen 1983 yılında masaüstü oyunu olarak geliştirilen Warhammer insanlar, orklar, dwarflar ve elfleri ile Tolkien’ın ortadünyasını andıran ancak Robert E Howard’ın Barbar Conan’ı  gibi eserlerin yanısıra gerçek Avrupa tarihinden de beslenmiş olan çok daha kaotik bir fantezi dünyasına sahip.   Masaüstü oyunlar haricinde Warhammer dünyası çeşitli video oyunlarında da işlenmiş durumda ve bu sefer de Total War serisinin en son oyunuyla karşımızda.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7i4d3ignBNQ]

 

Ordular, İleri!

Oyunda biri DLC olmak üzere her birinin kendi öyküsü ve özel birimleri olan 5 ırk bulunuyor. Bunlar Empire, Green Skins, Dwarfs, Vampire Counts ve oyunu önsipariş verenlerin ve ilk hafta alanların bedava erişebileceği, sonrasında ise DLC olarak satılacak olan Chaos Warriors.

Bunlardan ilki olan Empire disiplinli ordusu, kahramanları ve büyücüleriyle karanlık öne çıkıyor.  Diğer insanlarla birlik olup bir konfederasyon kurmak isteyen Empire dengeli bir oynanış sunuyor ve iyi bir başlangıç ırkı denebilir.

Eski ihtişamını kaybetmiş ve eski dünyaya dağılmış olan Dwarflar ise kaybettikleri  hisarlarını geri almak ve görkemli günlerine geri dönmek için mücadele veriyor, bu esnada ise yolları Greenskinler ile bolca kesişiyor (kanlı bir şekilde).  Hemen her fantezi dünyasında olduğu gibi Total War: Warhammer’ın Dwarfları da kendilerine has bir teknolojiye sahipler, haliyle de diğer ırklara kıyasla oyunda en dallı budaklı teknoloji geliştirme opsiyonlarına sahipler.

total-war-warhammer-inceleme-03

Orc ve goblinlerden oluşan Greenskins tahmin edebileceğiniz üzere oldukça vahşi ve boş bıraktığınızda kontrolünü elinizden kaçırabileceğiniz bir orduya sahip. Bunun olmaması için bolca savaşmak ve istila yapmak zorundasınız, malum hep asabi ve şiddete meyillidir bu yeşil derili arkadaşlar. Savaşçı ve şamanları ile öne çıkan Greenskins diğer ırklarla pek geçinemediği için ekonomileri de oldukça savaşa bağımlı. Özetle Greenskins yerinde duramayan ve işin diplomasiden çok savaş kısmı ile ilgilenen oyuncular için en ideal ırk.

İnceleme kopyamızın son oynanabilir ırkı olan Vampire Counts ise uzak menzil silah kullanmayan ancak hızlı hareket edebilen birimlere, kuvvetli büyülere ve panik durumuna karşı dirence sahip olan ilginç bir orduya sahip. Ayrıca vampir necromancerlar zombiler ve iskeletlerden oluşan ekstra birimler diriltebiliyor.

Önceki oyunlarla kıyasladığımızda seçenekler az, ancak tüm ırklar birbirinden çok iyi şekilde ayrışabiliyor ve oldukça farklı oynanış deneyimi yaşatabiliyorlar.

total-war-warhammer-inceleme-01

Aradığımız Cevap Kaosun Kalbinde

Yazımızın girişinde Total War serisinde ilk kez fantastik bir temanın işlendiğini belirtmiştik. Oynanış açısından serinin önceki oyunlarındaki bir çok elementi korumuş olsa da bu sefer bir fantezi dünyanın unsurlarını içinde barındırdığı için bazı farklılıklar da mevcut.  Bunlardan ilk dikkatimizi çeken önceki oyunlardaki generallerinin yerini alan lordlar ve herolar çok daha güçlüler ve stratejilerinizi bunu gözeterek değiştirmeniz yararınıza olacaktır. Bir diğer büyük yenilik ise canavarlar ve büyüler.  İlk kez bir Total War oyununda yer alan büyücü birlikler iyi kullandığınız takdirde savaşın gidişatı üzerinde hissedilir bir rol oynayabiliyorlar. Bunların yanısıra fantastik yaratıkları da savaşta kullanabiliyorsunuz, mesela Empire’ın Pegasus Şovalyeleri uçan atlarıyla havadan saldırı yapabiliyorlar. Bu durumlar haricinde oyunda özellikle serinin önceki oyunlarının hayranlarını korkutacak düzeyde bir değişim yok, tur tabanlı gelişim / diplomasi odaklı haritalar ile birlikler üzerinde tam kontrol sahibi olduğunuz gerçek zamanlı savaş kısımları arasında oyunumuzu ilerletiyoruz.

 

Biraz da performans konusundan dem vursak fena olmaz.  Yüzlerce askerin kapıştığı savaş sahnelerini hakkını verecek bir bilgisayara sahip misiniz? Yapımcılar tarafından belirtilen sistem gereksinimlerine bir göz atıp kendiniz karar verin:

Minimum Sistem Gereksinimleri (Bu özelliklere sahip bir PC’de Low ayarlarda 15-25 frame arası performans alabiliyorsunuz):

  • İşlemci: Intel® Core™ 2 Duo 3.0Ghz
  • RAM: 3GB
  • Hard Drive: 35 GB
  • Ekran Kartı: (DirectX 11) AMD Radeon HD 5770 1024MB | NVIDIA GTS 450 1024MB | Intel HD4000 @720P

Önerilen Sistem Gereksinimleri (High ayarlarda 45-55 Frame değerlerini görebileceğiniz bir sistem)

·  İşlemci: Intel® Core™ i5-4570 3.20GHz
·  RAM: 8 GB
·  Hard Drive: 35 GB
·  Ekran Kartı: (DirectX 11) AMD Radeon R9 270X 2048MB | NVIDIA GeForce GTX 760 2048MB @1080P

 

Ultra Ayarlarda 60 Frame ve Üstü İçin Önerilen Sistem:

  • İşlemci: Intel® Core™ i7-4790K 4.0 GHz
  • RAM: 8 GB
  • Hard Drive: 35 GB
  • Ekran Kartı: (DirectX 11) AMD Fury X or Nvidia GTX 980 @1080P

 

total-war-warhammer-inceleme-02

 

Özellikle üst düzey ayarlarda oynamak için oldukça iyi bir sisteme sahip olmanız gerekmekte. Yine de gözünüz korkmasın, oyunun grafik ayarları çok detaylı ve sisteminize uygun şekilde ince ayar çekerek performansı istediğiniz düzeye getirebilmenize olanak tanınmış. Teknik anlamda tek sıkıntılı bulduğum konu SSD sahibi değilseniz yükleme sürelerinin biraz uzun olabileceği. Neden bilinmez bir dakikayı geçebilen yükleme süresi SSD’de sadece 10 saniye civarı sürüyor.

En güzel detaylardan birini sona sakladık; Total War: Warhammer Türkçe dil desteği sürprizi ile beraber geliyor. Arayüz ve altyazıların tamamen Türkçe olacağı oyun 24 Mayıs’ta satışa sunulacak. Strateji oyunu seven oyuncular muhtemelen gün sayıyordur zaten, biz yine de Total War: Warhammer’ın Total War geleneğini başarıyla devam ettiren harika bir strateji oyunu olduğunun bir kez daha altını çizelim ve türü seven tüm oyunculara şiddetle tavsiye ettiğimizi belirtelim.

GENEL BAKIŞ
Oynanış
9
Görseller
8
Ses / Müzik
8,5
Hikaye
8
Eğlence Faktörü
9
Önceki İçerikKaranlık Işık 19 Mayıs Etkinlikleri
Sonraki İçerikHideo Kojima, yeni oyununa en uygun oyun motorunu bulmak için dünya turunda!
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
total-war-warhammer-incelemeTotal War ile Warhammer'dan beklentilerin üstünde, enfes bir kombinasyon çıkmış.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz