Titanfall 2 – İnceleme

Respawn Entertainment'ın sıcak çatışmalar ve dev robotlarla dolu oyunu Titanfall 2'yi inceledik!

Protokol 1: Yeniden Doğuş

Infinity Ward bünyesinde meşhur Call of Duty serisine imza atmış olan Jason West ve Vince Zampella, 2010 yılında buradan ayrılıp yeni stüdyoları Respawn Entertainment’ı kurmuş ve ilk oyunları Titanfall’u oyunseverlerin beğenisine sunmuşlardı. Hızlı ve akıcı oynanışı ile Call of Duty serisinden hallice olan oyunun en vurucu noktası ise Titan olarak anılan dev robotları da kontrol edebiliyor oluşumuzdu. Bu kısım o kadar başarılı işlenmişti ki robot denince herhalde akla ilk gelen ülke olan Japonya’nın gözde oyun yapımcısı Hideo Kojima bile bir röportajında Titanfall’a olan hayranlığını dile getirmekten çekinmemişti. Oyun eğlenceli yapısına karşın içerik olarak “çok oyunculu modlar” dışında maalsef pek bir şey sunmuyordu. Hikaye modu olmadan piyasaya sürülen oyun sonradan aldığı güncelleme ve ek paketler ile de sadece yeni haritalar sundu.  Zaman içinde de ücretsiz bir oyun haline geldi.

Özetle eksiklerine rağmen başarılı bir giriş oyunu vardı elimizde (2 sene önce origin üzerinde en çok oynadığım oyun da olmuştur ayrıca kendisi). Yeni oyun duyurulduğunda ise kafamızda oluşan tek soru yapımcıların eleştirilere kulak asıp asmamış olduğu idi. Kısaca cevap vermek gerekirse: Evet eleştiriler dikkate alınmış. Gözümüze çarpan ilk ve en büyük yenilik ise elbette hikaye modu.

 

Protokol 2: Demir Dev

İnsanlık the Frontier adını verdikleri uzayın en derin bölgelerine ulaşmayı başarmış, keşfedilmemiş nice gezegeni ve kaynakları avucunun içine almayı başarmıştır. Maalesef teknolojide bu kadar ilerlemiş olmasına karşın insanoğlunda halen ilkel arzular halen baskın gelir ve koca gezegenleri paylaşamaz, birbirlerine düşerler. Bu kapışmadaki iki büyük taraftan biri başlangıçta kaynakları çıkarmakla sorumlu olan ancak zaman içinde acımasız bir güç haline gelen IMC, diğeri ise Frontier gezegenlerinde oluşturulmuş askeri yapılanma Militia’dır. IMC’nin kazanç uğruna şiddette bile başvurması bardağı taşıran son damla olur ve Titan Savaşları başlar. Savaşta kilit rol oynayanlar ise Pilot olarak adlandırılan, Titanları kontrol edebilmenin yanısıra bireysel olarak da savaş alanında kasırga estirebilen çok yetenekli savaşçılardır.

Teknik olarak ilk oyunda da kısa kısa değinilen bu arkaplanın üzerinden Titanfall 2 devreye giriyor ve bize Jack Cooper adında bir Militia askerin kontrolünü devrediyor. Jack oyunun başında henüz bir pilot değil, Kaptan Lastimosa’nın eğitiminde gelecek vaad eden bir piyade eri. Pilot olma hayaliyle yanıp tutuşan Jack ve silah arkadaşları IMC ile girdikleri bir çatışmada Apex Predators adlı IMC destekçisi bir grup tarafından  bertaraf edilir. Kaptan Lastimosa Jack’in hayatını kurtarmayı başarır ancak kendisi ağır yaralanır. Son nefesini vermeden önce Titan’ı BT-7274’nin kullanım yetkilerini Jack’e devreder. Ancak BT-7274’ün yanısıra Kaptan’ın özel görevi  de Jack’e devredilir ve ikilinin sıradışı macerası başlar.

titanfall-2-inceleme-01

Hikaye modu lineer gidişatına rağmen oldukça iyi kotarılmış ve sizi havaya sokmayı başarıyor. Diyaloglar ve olay örgüsü zaman zaman oldukça klişeye bağlıyor ancak Jack ve BT’nin meşhur animasyon filmi Iron Giant’ı anımsatan etkileşimi günü kurtarıyor. BT ile girdiğiniz diyaloglar esnasında verebileceğiniz yanıtların opsiyonel oluşu ve BT’nin makina kafasıyla size verdiği cevaplar bol bol gülümsetiyor.

Oynanış açısından ise oyun önceki Titanfall’dan daha azını sunmuyor, ancak üstüne de pek fazla bir şey katmış diyemeyiz. Yine aynı akıcı oynanış, düzgün çalışan parkur mekanikleri, sizi gerçekten devasa bir robotun kontrolünde gibi hissettiren başarılı mekanikler Titanfall 2’de de yer almakta. Kanca atma, holografik görüntü oluşturma gibi bir kaç yeni özellikle de oynanışa ufak bir eklenti olarak karşımıza çıkıyor, ancak devrimsel bir yenilik yok. Yapımcılar zaten halihazırda düzgün olan bir şeyi pek de bozmadan devam ettirmek istemişler.

Titanfall 2 seslendirme  ve  müzik açısından gayet etkileyici. Stephen Barton tarafından bestelenmiş olan orkestral parçalar atmosferi daha da kuvvetlendiriyor.  Oyunun  görselleri ise yeterince cilalı ama türünün en iyi örneği sayılmaz. Doğa manzaraları gözümüzü okşarken özellikle kapalı mekanlardaki detaylar biraz tekdüze kalmış.  Hikaye modunda kapalı mekanlara girdiğinizde gerçekten darlanıyorsunuz, ayrıca BT’nin de hareket edebilmesi için her şey çok geniş dizayn edilmiş ve Pilot olarak oynadığımız kısımlarda çevre çok boş bir his veriyor. Yapay zeka ise tartışmalı olarak iyi denebilir. Piyade erleri adeta açık hedef modunda saçma hareketler ile öldürülmeyi beklerken pilotlar, özellikle titan içindeyken gayet iyi taktikler izliyor; roketlerinizden kaçıyor çevreyi lehine kullanıyor, hareketli ve agresif savaşıyorlar. Bu arada son dönem fps oyunlarında çok pas geçilen bir mevzu olan boss savaşları Titanfall 2’de es geçilmemiş. Bu da beni memnun eden bir durum oldu.

titanfall-2-inceleme-02

 

Çoklu oyunculu modlar önceli Titanfall ile oldukça benzerlik gösteriyor. 8 sınıf, 28 silah ve 6 tip Titan mevcut. Bunları istediğimiz gibi kombine ederek özelleştirebiliyoruz. Bazılarında titanların bazılarında ise pilotların ön plana çıkarıldığı 8 ayrı kapışma modu ve 10 tane de haritamız mevcut.  Karşılaşmalar yine 8’e 8 oyuncu şeklinde gerçekleşiyor. Yakın dönem çıkan Battlefield 1 ile kıyasladığımızda maalesef zayıf bir rakam  ancak iki oyunun kulvarları çok farklı ve kalabalık savaşlara düşkün değilseniz Titanfall 2’de yaşayacağınız aksiyon, kapışmaların neredeyse hiç tansiyonunu yitirmemesi ve tabii ki dev Titanlara hükmedebilme gibi güzel bonuslar da Titanfall 2’nin kendi cazibesini oluşturmaya yetiyor. Ayrıca oyunun Game Critics Awards 2016’da “en iyi çevrimiçi çok oyunculu” ödülünü aldığını da not düşelim.

 

Protokol 3: Sistem Kontrolü

Her yeni oyunda olduğu gibi Titanfall 2’yi yüksek detaylarda oynamak için biraz ortalamanın üstünde bir PC sahibi olmanız gerekmekte. Bellek ve ekran kartı açısından Battlefield 1 ile denk sistem gereksinimi duyan Titanfall 2, işlemci konusunda ise biraz daha az talepkar:

Minimum:

  • İşletim Sistemi – Win 7/8/8.1/10 64bit
  • İşlemci – Intel Core i3-3600t
  • Bellek – 8GB
  • HDD – 45GB
  • Ekran Kartı – NVIDIA Geforce GTX 660 2GB, AMD Radeon HD 7850 2GB

 

Önerilen:

  • İşletim Sistemi – Win 7/8/8.1/10 64bit
  • İşlemci – Intel Core i5-6600 or equivalent
  • Bellek – 16GB
  • HDD – 45GB
  • İşlemci – NVIDIA Geforce GTX 1060 6GB, AMD Radeon RX 480 8GB

 

Protokol 4: Veda

Respawn Entertainment’ın ikinci oyunu olan Titanfall 2 ilkinden çok daha başarılı ve eğlenceli bir oyun olmuş. Ayrıca stüdyo gelecekte çıkacak DLC’lerin ücretsiz olacağını da müjdeledi. Battlefield 1 ile çok yakın olan çıkış dönemi bana biraz talihsiz gelse de ona kıyasla benzersiz ve keyifli bir alternatif olmayı başarmış. Mutlaka bir şans verin, bunu kesinlikle hakediyor. Oyunu uygun fiyatı ile Kinguin üzerinden temine debilirsiniz.

GENEL BAKIŞ
Oynanış
9
Görseller
8
Ses / Müzik
9
Hikaye
8
Eğlence Faktörü
9
Önceki İçerikSteam Ana Sayfası Yenilendi
Sonraki İçerik‘Ubisoft, yeni TV dizileri için Netflix ile anlaşmaya çalışıyor’
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
titanfall-2-incelemeProtokol 1: Yeniden Doğuş Infinity Ward bünyesinde meşhur Call of Duty serisine imza atmış olan Jason West ve Vince Zampella, 2010 yılında buradan ayrılıp yeni stüdyoları Respawn Entertainment’ı kurmuş ve ilk oyunları Titanfall’u oyunseverlerin beğenisine sunmuşlardı. Hızlı ve akıcı oynanışı ile Call of Duty serisinden...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz