Switch tanıtımının ardından Nintendo’nun hisseleri düşüşe geçti

Geçen hafta gerçekleşen Nintendo Switch tanıtımının ardından şirketin hisselerinde düşüş yaşandı.

12 Ocak günü düzenlenen Nintendo Switch‘in tanıtım etkinliğinde, Nintendo, yeni konsolu hakkında birçok detayı açıkladı. Konsolun çıkış tarihinden fiyatına, konsol için çıkacak oyunlardan Switch’in sistem özelliklerine kadar birçok bilgi verildi. Ayrıca, yeni bir Mario oyununun duyurulmasının yanı sıra The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ın konsolun çıkış oyunlarından biri olacağı açıklanmıştı.

Ancak, tüm bu gelişmelerin ardından Nintendo’nun Tokyo Borsası’ndaki hisseleri, 13 Ocak günü yüzde 5,75’lik bir düşüş yaşadı. Günü, ¥23,750 ile kapatan Nintendo, 22 Aralık’tan (¥23,595) bu yana en düşük seviyeyi gördü. Nintendo’nun hisse senedi payı, Ekim ayındaki Switch’in ilk resmi duyurusunun ardından da büyük bir düşüş yaşamış; bunu takiben Super Mario Run‘ın çıkış yapmasında sonra da yine şirketin hisselerinde düşüş olmuştu.

Geçen hafta, Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda ankete katılan geliştiricilerin yüzde 50’si Switch’in Wii U’dan daha iyi satacağını düşünüyor. Buna rağmen, sadece yüzde 3’lük bir kısım şu anda Switch için oyun geliştiriyor.

Switch’in önünün açık olup olmamasına ilişkin belirsizlik, Nintendo’nun borsadaki hisselerini olumsuz yönde etkiliyor.

Nintendo Switch, 300 dolar satış fiyatıyla 3 Mart’ta çıkış yapacak.

Konsol hakkındaki tüm gelişmeleri topladığımız sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

Önceki İçerikNintendo Switch ön siparişleri anında tükendi!
Sonraki İçerikResident Evil 7’nin Season Pass içerikleri detaylandırıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz