Street Fighter V Ön İnceleme

Capcom, Street Fighter V’i önceden satın almış oyuncularına 18-20 Aralık arasında Beta sürümünü açtı. Biz de sizler için oynadık ve Street Fighter V Beta’yı ön incelemede bulunduk. Özellikle hayranları tarafından uzun zamandır beklenen Street Fighter V, Beta sürümü ile birlikte son hallerini bizlere göstermeye başladı ve bir süredir Steam Topluluk sayfalarında konuşulan bir konuya da açıklık getirmiş oldu. Street Fighter V, Steam’in kullanıcıları için yeni çıkaracağı Steam Gamepad‘i de destekliyor. Özellikle PC’de oynayacaklar için eğer ellerinde gamepad yoksa şimdiden temin etmelerini tavsiye ederiz.

Oyuna başlarken bizi kısa bir tutorial karşılıyor. Tutorial’ın başında Ryu ve Ken‘in ustası Gouken, Denjin Hadoken atarak Ryu’ya ders veriyor. Ardından Ken ile Ryu birlikte antrenman yaparak oyunu basitçe ve hızlı bir şekilde bize öğretiyorlar. Street Fighter V’in grafiklerinde gözle görülür düzeyde görsel gelişim var. İlk defa 1996 yılında Street Fighter EX ile 3D‘yi deneyen serinin son oyunu ile 2008 yılında çıkmış Street Fighter IV’ün arasındaki grafiksel fark oldukça fazla. Tüm grafikler ve animasyonlar en güncel Unreal Engine 4 motoru kullanarak hazırlandı. Özellikle arkaplandaki karakterler ve mekan tasarımları ile bu fark belli oluyor. Henüz görsellerde bazı hatalar olsa da betadan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz.

street-fighter-v-oninceleme02

Street Fighter V’in betası yalnızca online çalışıyor. Yani, internet kesildiği zaman oyun da kesiliyor ama bu durum tam sürümde geçerli olmayacak. 16 Şubat‘ta çıkacak tam sürümünde offline karşılaşmaları ve hikayesi de olacak. Steam’de test ettiğimiz 1.09 sürümünde Capcom, 10 karaktere erişimi açtı. Bunlar; Laura, Birdie, Ryu, Chun-Li, Necalli, Dhalsim, Vega, Cammy ve Zangief. Ve bu 10 karakterle 4 mekanda oynayabiliyoruz. Oyunun tam sürümünde çok daha fazlası olacak; ekstra karakterler, kostüm ve mekanları indirilebilir içerik olarak erişebileceğiz. Daha önceki haberimizde konu ile ilgili detaylardan bahsetmiştik.

Ayrıca betada karşımıza değişik oyun çeşitleri de geliyor. Kısaca bahsedecek olursak bu oyunlar; Ranked Match‘de (Sıralı Maç) yüksek skorlar için online başka oyuncular ile dövüşüyoruz. Casual Match‘de (Basit Maç) skor baskısı olmadan yine online başka oyuncularla karşılaşıyoruz. Training (Antrenman) özelliğinde ise bilgisayar karşımıza bizden dayak yemesi için boş boş duran karakter seçmemizi sağlıyor. Bize hiç saldırmayan bilgisayarın üzerinde oynadığımız karakterle alıştırma yapıyoruz. Street Fighter V ile yeni gelecek olan CFN (Capcom Fighters Network) (Capcom Dövüşçüler Ağı) diye bir seçeneğimiz mevcut. CFN’de ise lider tablosunu takip edip, maç tekrarlarını izleyip, kendimize rakip bulabiliyoruz. Street Fighter V’in tam sürümü ile birlikte oyuna daha fazla yeni özellikler de geleceği aşikar. Bunların içerik detayları tam belli değil ama Capcom şimdiden bizim için menüde isimlerine yer vermiş. Battle Lounge, Versus, Survival (Hayatta Kalma) ve Story (Hikaye) bunlardan bazıları. Versus’da büyük ihtimalle aynı konsol veya pc üzerinden arkadaşlarımızla oynayacağız. Survival’da ise yenilinceye kadar durmadan dövüşeceğiz gibi gözüküyor. Tüm bu özelliklerle birlikte, menüde yeni Shop (Dükkan) özelliği de gözden kaçmıyor. Street Fighter V’in dükkanınında neler satılacağı henüz tüm detaylarıyla belli değil fakat oyun içi yeni mekanlar, karakterler ve kostümler satın alınacak. Bu içeriklere gerçek paranın yanısıra oyunu oynayarak elde ettiğiniz fight money ile de erişebileceğiz

street-fighter-v-oninceleme03

Sonuç olarak; Street Fighter V senelerden sonra bize yepyeni oyun keyfiyle dönmüş gibi duruyor. Yepyeni tuş kombinasyonları ile, V-Skill, V-Trigger, V-Gauge gibi yepyeni oyun içi mekanikleri ile, geliştirilmiş 3 boyutlu görselleri ile Street Fighter V, bizlere baştan aşağı yenilenmiş ve geliştirilmiş keyifli bir oyun sunuyor. 16 Şubat 2016’da yayınlacak tam sürümünde çok daha fazlası ile karşımıza çıkacağına eminiz.

Oyunu Playstore‘dan ön sipariş bonusu ile satın almak için bu linke tıklayın

Tam sürümün çıkışı ardından kaleme alacağımız detaylı incelemede görüşmek üzere!

Önceki İçerikANT’tan tarihi başarı: Avrupa karmasını mağlup etti!
Sonraki İçerikThe Elder Scrolls: Legends planlananın aksine önümüzdeki yıl çıkış yapacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz