Star Wars: Rogue One’ın açılış haftasındaki geliri belli oldu

Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi filminin ilk gün gelirleri beklenenin üzerinde çıktı.

En yeni Star Wars filmi Rogue One: A Star Wars Story (Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi), 16 Aralık’ta resmi olarak gösterime girdi. Açılış gösterimi ise perşembe gecesi yapıldı.

Deadline‘ın verilerine göre, Rogue One, perşembe gecesi ABD’de yapılan açılışta 30 milyon dolar civarında kazanç elde etti. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında vizyona giren diğer bir Star Wars filmi The Force Awakens ise perşembe gecesi gösteriminde 57 milyon dolar ile rekor kırmış ve sinema tarihinin en büyük üçüncü filmi olmuştu. Force Awakens’a kısayla Rogue One’da yüzde 47’lik bir düşüş yaşandı.

Perşembe gecesi elde edilen 30 milyon dolarlık hasılat rakamı, Deadline’ın belirttiğine göre, Disney tarafından açıklanan resmi bir bilgi değil.

Daha sonra ise Disney bir duyuru yaparak, Rogue One Bir Star Wars Hikayes’nin perşembe gecesi ABD’de 29 milyon dolar gişe hasılatı yaptığını açıkladı. Böylece Rogue One, Batman v Superman (27.7 milyon dolar) ve Captain America: Civil War (25 milyon dolar) filmlerini geçerek 2016’nın perşembe gecesi açılış rekorunu kırmış oldu.

Cuma gününün resmi verileri ise yine Deadline’dan geldi ve Rogue One’ın cuma gününde 76 milyon dolarlık gelir elde ettiği belirtildi. 

Deadline daha sonra Cumartesi gününün hasılatını da açıkladı. Buna göre, Rogue One, sinemadaki ikinci gününde 46 milyon dolar elde ederek, ilk günündeki 76 milyon dolarlık kazanca göre yüzde 35’lik düşüş yaşamış oldu. Ancak Deadline, 76 milyon dolar olan Cuma gününün gişe hasılatına, perşembe gecesi yapılan 29 milyon dolarlık ilk gösterimin de dahil olduğunu yazdı.

Pazar gününe ait gişe hasılat rakamı da nihayet belli oldu. Bununla birlikte filmin 16-18 Aralık arasındaki geliri ABD’de 155 milyon dolara ulaşırken, ABD dışında 135.5 milyon dolar oldu. Böylece, açılış haftasında toplamda 209.5 milyon dolarlık gelir elde etmiş oldu.

Star Wars: Rogue One’ın ABD’deki açılışının ilk haftasında (Cuma-Pazar arası) 120 ile 150 milyon dolar arasında bir gelir elde etmesi bekleniyor.

Önceki İçerikGhost Recon’a hiper gerçekçi mod hazırlamak için 15 yılını harcadı!
Sonraki İçerikCD Projekt Red’e Polonya hükümetinden 7 milyon dolar destek!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz