Star Wars Battlefront 2’de Season Pass olmayabilir

"Topluluğumuzu bölmek istemiyoruz."

Star Wars Battlefront II

Daha önceden Titanfall 2 ve Mass Effect: Andromeda‘da olduğu gibi EA, Star Wars Battlefront 2‘de de Season Pass içeriğinin olmamasını istiyor.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Star Wars Celebration 2017 etkinliğinde duyurulan Star Wars Battlefront II’de DLC’ler için Season Pass paketi olmayabilir. Zira, oyunun yaratıcı direktörü Bernd Diemer verdiği bir röportajda, “Season Pass içeriği olmayacak.” dedi ve EA’in bu konuda “farklı bir şeyin” üzerinde çalıştığını açıkladı.

“Bu konuda detaylı olarak konuşamam ama aklımızda daha fazla oynamanızı sağlayacak, bölünmüş bir oyuncu topluluğu olmadan oyuna daha fazla yatırım yapmanıza imkan sağlayacak bir şey var.” ifadesini kullandı.

Diemer’ın bahsettiği ‘bölünmüş oyuncu topluluğu’ ifadesi 2015’de çıkış yapan Star Wars Battlefront’un DLC ve Season Pass içerikleriyle alaklı bir durum. Eğer, oyunun ekstra içeriklerine sahip değilseniz, oyuncu topluluğunun tümüyle oynama imkanınız yok. Bu da bir oyuna dahil olma süresini oldukça fazla uzatıyordu.

Bernd Diemer’ın sözünü ettiği gibi Battlefront 2’de Season Pass içeriği olmazsa, bu durumun önüne geçilmiş olacak. Diemer, röportajın devamında ise sadece para ödeyenlerin bazı harita ve modlara özel erişiminin olmasının oyunun oyuncu tabanı için “tehlikeli” olduğunu belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu durumda, topluluk parçalanır çünkü farklı oyun modlarını oynayan pek fazla kişi yok. Bu nedenle kesinlikle bundan kaçınmak istiyoruz. Topluluğumuzu bölmek istemiyoruz.”

“Böyle bir karar aldık ve bu karar oldukça zordu çünkü her konuda pek çok etkiye neden olacak.” diyen Diemer, “Battlefront’un şu an kadarki gelişim sürecine baktığımızda, DLC’ler ve diğer her şeyle, şuna karar verdik: ‘Biliyor musun? Bu tip oyunlar için Season Pass’ler en iyisi değil’. Onu bırakıp daha iyi bir şey bulmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Star Wars Battlefront II, bu Kasım’da Xbox One, PlayStation 4 ve PC için çıkacak. Oyun hakkında daha detaylı bilgiye ve ilk fragmana göz atmak için buraya tıklamanız yeterli.

Önceki İçerikStar Wars Battlefront 2 duyuruldu; işte çıkış tarihi ve ilk fragmanı
Sonraki İçerikE-Gameshow 2017 Türkiye Geneli E-Spor Turnuvaları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz