Star Citizen’ın oyun motoru değiştirildi

Yıllardır geliştirme aşamasında olan Star Citizen'ın oyun motorunda değişikliğe gidildi.

Polygon‘un haberine göre, Star Citizen‘ın yapımcı firması Cloud Imperium Games tarafından yapılan duyuruda, oyunun motorunda değişikliğe gidildiği, Star Citizen ve Squadron 42‘de artık CryEngine yerine Amazon‘un Lumberyard adlı oyun motorunun kullanılacağı açıklandı. Geliştirici stüdyo, Star Citizen’ın geliştirme sürecinin başından bu yana Crytek‘in CryEngine oyun motorunu kullanıyordu.

Konuyla ilgili olarak Star Citizen’ın yaratıcı direktörü Christ Roberts, “Star Citizen ve Squadron 42’nin uzun vadedeki geleceğine yönelik iş ortaklığı kurmak için bir teknoloji lideri arıyorduk ve bu doğrultuda bir yıldan fazla süredir Amazon’la birlikte çalışıyoruz.” dedi ve açıklamasına şöyle devam etti:

“Ortak bir vizyonu paylaştığımız için Lumberyard’a geçişimiz oldukça düzgün ve kolay oldu. Aslında, Star Citizen için yakında çıkacak olan 2.6 Alpha sürümünün Lumberyard’da çalışacağını duyurmaktan dolayı heyecanlıyız.” 

Ayrıca bu gelişme, Crytek’in finansal sıkıntılar nedeniyle dünya genelinde 5 stüdyosunu kapatacağını açıklamasının hemen bir gün sonrasında yaşandı. Cloud Imperium Games’in sözcüsüne göre, Crytek’le ilgili gelişmeler Star Citizen’ı etkilemedi. Stüdyonun iletişim direktörü David Swofford, Polygon’a yaptığı açıklamada, “Bu noktada, herhangi bir şey için tamamen onlara bağlı değiliz.” ifadesini kullandı.

Star Citizen, 2012’nin Ekim ayında duyurulmuştu. O tarihten bu yana toplanan bağış fonu ile geliştirilen oyun 139 milyon dolardan fazla gelir sağladı ve oyun tarihinde bu türde en başarılı proje oldu.

Star Citizen’ın tekli oyuncu modu Squadron 42’nin bul yıl içerisinde çıkış yapması planlanmıştı ancak daha sonradan ertelendiği açıklandı. Oyunun Star Marine adlı FPS modu ise şu anda beta aşamasında oynanabilir durumda. Oyunun tam sürümü ise 2012’de duyurulmasından bu yana PC platformu için 4 yıldır geliştirme aşamasında ve henüz bir çıkış tarihi belirlenmiş değil.

Önceki İçerikGuillermo del Toro’nun Konami’ye olan nefreti devam ediyor: “S**tir Konami”
Sonraki İçerikOyun Sektörüne Bakış

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz