Rekabet Kurulu’ndan İlk Ceza Teknosa’ya Geldi

Fahiş fiyatlı oyun dosyasında ilk ceza Teknosa’ya geldi.

Hatırlayacağınız üzere aralarında D&R, Vatan Bilgisayar, Bimeks gibi mağazaların da bulunduğu 11 mağazaya, oyun satışlarında Aral Game ile birlikte usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Rekabet Kurulu tarafından soruşturma açılmıştı. Soruşturmada ilk ceza ise Teknosa‘ya geldi.

Teknosa’nın Kamuoyu Aydınlatma Platformu‘na yaptığı açıklamaya göre şirket yaklaşık 18 milyon TL para cezasına çarptırılmış. Açıklama ise şu şekilde:

13.03.2015 tarihli özel durum açıklamamız ile, Rekabet Kurulu tarafından Şirketimizin de aralarında bulunduğu Bilgisayar ve Konsol Oyunları ile Tüketici Elektroniği Pazarı’nda faaliyet gösteren çeşitli teşebbüsler hakkında, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun uyarınca soruşturma açıldığı duyurulmuştu. Söz konusu soruşturmaya ilişkin olarak Rekabet Kurulu tarafından Şirketimize, İdare Mahkemeleri yolu açık olmak üzere, toplamda 18.025.556,40 TL tutarında idari para cezası verildiğine ilişkin karar, Rekabet Kurulu tarafından açıklanmıştır.

Söz konusu para cezası ile ilgili olarak bütün yasal haklarımız kullanılacak olup, konu ile ilgili gelişmeler özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemelere uygun olarak yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır.”

Bu gelişme oyunları fahiş fiyattan almak zorunda kalan bizler için iyi bir haber. El ele verip, oyunun bilinirliğine göre gereksiz fiyat arttıran diğer şirketlerin de tez zamanda ceza almasını ve oyunların ülkemize uygun seviyeler inmesini diliyoruz.

Önceki İçerikCall of Duty: Infinite Warfare – İnceleme
Sonraki İçerikRekabet Kurumu, Aral’a ve diğer 10 firmaya cezayı kesti!
Makine ve otomotiv mühendisi, aynı zamanda yılların oyuncusu. Arada kamyonculuk yaptığı iddia edilmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz