Cortex. Razer Cortex Çıktı!

Öncelikle Razer’ın ne olduğunu bir açıklayalım.Razer, her ne kadar akla bilgisayar donanım ve aksesuarları üretimi ile gelse de Cortex dışında; genellikle kendi donanımlarını kullanmaya yönelik; Surround, Synapse, Comm ve Switchable UI isimli yazılımları ile adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. Bunların dışında Nabu isimli bileklikleri ve t-shirtleri de bulunuyor. Cortex firmanın yazılımlardan biri. Peki Razer Cortex nasıl bir yazılım? Ne amaçla kullanılıyor? Özellikleri neler? Bizim de bir Cortex’imiz olur mu?

Razer Cortex için en genel tanım, bir fiyat karşılaştırma motoru olması. Şu sıralar beta sürümü dolayısıyla ana özellikleri Kuzey Amerika bölgesi kapsamında bulunan kullanıcılara hitap eden; Amazon, Gamersgate, GameStop, GOG.com(Good Old Games), Green Man Gaming, Origin, Steam ve anlaşmaya açık olan, oyunları kullanıcıya dijital olarak sunabilecek pazarları, saat başı son fiyat güncellemelerini tarayarak, olası kampanyalarla birlikte, ayrıntılı bir fiyat listesi oluşturuyor.

Bu sayede kullanıcılar Cortex’teki; “Deals” bölümü ile indirimleri takip edebiliyor. Yani hem zaman kazancı sağlıyor hem de ekonomik olarak tasarruf ediyoruz. aynı bölüm altında yer alan sekmelerden “All Games” oyunların o anda mevcut indirimlerini sıralı bir şekilde görüntülüyor. “Wishlist” sekmesi ise dilediğiniz oyunu ekleyebileceğiniz bir liste oluşturmanız için. Listenizdeki oyunlardan indirime giren olursa size bir mail geliyor.

Cortex, barındırdığı bu özelliklerin yanında başka özellikler de mevcut. Öncelikle “Boost” tan başlayalım:
-“Boost” sekmesi ile gereksiz birçok servisi iptal ederek oyunlarınızdan alabileceğiniz verimi yükseltebilirsiniz. Ayrıca Boost seçeneklerini manuel olarak ayarlayabilmek de mümkün.
– “Diagnose” bilgisayarımızın donanım parçalarıyla ilgili bir analiz yapıyor ve bize rapor sunuyor. Bu raporu dışa aktarabilmek mümkün.
– “Tweak” sekmesi işletim sisteminde yer alabilecek işlemleri optimize etmemizi sağlıyor.
– “Defreg” ile oyun dosyalarını birleştirip çalışma zamanlarını ve yükleme işlemlerini hızlandırabiliyoruz. Kulağa hoş geliyor değil mi?
– “FPS” ile   fps değerini görüntüleyebiliyoruz.
– Son olarak “Sync Savegames” sayesinde de oyunlarımızın kayıt dosyalarını Dropbox veya Google Drive’a yedekleyebilme imkanımız var. Bu bulut bilişim dediğimiz olayı abur cuburla doldurmak bu olsa gerek.

Son olarak “Share” alanından bahsedelim. E bu kadar özellik olur da oyunlardan ekran görüntüsü almak, olmaz olur mu? Olmaz tabii ki. Kendi ayarlarınızı kullanarak video ve ekran görüntüsü alabilir, kalitesine ve formatına kendiniz karar verebilirsiniz.

Yazılımı siz de buradan indirip, üye olarak kullanabilirsiniz. Ücretsiz! Tabii henüz bölgeler içerisinde Türkiye olmasa da sağladığı diğer özellikler evrensel bir kullanım sunuyor bizlere.

Önceki İçerikYeni WD Portatif Depolama Sürücüsünü keşfedin
Sonraki İçerikAssassin’s Creed Unity – Deneyim Fragmanı #3 Yayınlandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz