Project Cars, 1080p/60fps’i hedefliyor

Project Cars, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında 1080p/60fps kalitesinde çalışmayı amaçlıyor.

Project Cars’ın yapımcı şirketi Slightly Mad Studios, iddialı yarış oyunlarını PlayStation 4 ve Xbox One platfomlarının her ikisinde de 60 fps kalitesinde 1080p olarak çalıştırmayı hedefliyor. Yaratıcı Yönetmen Andy Tudor, yeni bir röportajda kare hızı ve çözünürlük hedeflerini açıkladı.

Katıldığı röportajda açıklamalarda bulunan Andy Tudor,”Xbox One için henüz 1080p kalitesinde değil” dedi. Tudor sözlerine şunları ekledi, “Şu anda Xbox One’da 1080p çözünürlük olması ve yüksek kalitede oyun yapmak için çalışıyoruz.  Oyunun yapım aşamasının bitişine yaklaştıkça optimizasyon hızımız artıyor. Bazı zamanlarda bazı şeylerin işe yaramadığını görüp bunların olmayacağını düşünüyoruz. Ancak yarın baktığımızda bir çözüm yolu buluyoruz ve işte bu harika bir durum.”  Ayrıca Tudor, yarış oyunlarında 60 fps kalitede olmasının “son derece önemli” olduğunda da bahsetti.

 

Project Cars, yarış oyunları pazarında Micorosft’un Forza Horizon 2’sine ve Sony’nin Driveclub’ına karşı neler yapacak bunu hep birlikte göreceğiz ancak şunu belirtmekte fayda var. Diğer iki oyunda 1080p/30 fps kalitesinde olacak.

Project Cars; 18 Kasım tarihinde Kuzey Amerika’da, 21 Kasım tarihinde ise Avrupa’da PlayStation 4, Xbox One ve PC platformları için çıkış yapacak. Wii U sürümü ise hala yapım aşamasında ve 2015 yılında çıkış yapması planlanıyor. Bu sürümün 1080p/60 fps’de çalışması mümkün gözükmüyor. Fakat Tudor, Slightly Mad’in oyunun Wii U sürümünü geliştirmekten mutlu olduğunu da sözlerine ekliyor.

Önceki İçerikTom Clancy’s The Division’dan 20 dakikalık yeni video
Sonraki İçerikF.E.A.R Online, Ekim ayında çıkıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz