Phantomers İnceleme – Açık Beta Öncesi

Phantomers, NTT Game tarafından yayınlanan, şu an kapalı betadaki bir oyundur. Sizlerle bu oyunu inceleyecek; oyun hakkında temel bilgilere, karakterlerine, oynanışına ve performansına değineceğiz. İşte Phantomers İncelemesi:

Temel Bilgiler:

Oyunda 3 adet setimiz var. Bu setlere istediğimiz karakteri, silahı, tabancayı ve ek özellikleri ekleyebiliyoruz. 7 adet farklı karakterin bulunduğu Phantomers’da bu karakterlerin ayrıca kendine has ek özellikleri de bulunuyor. Bazı karakterler, keskin nişancılık konusunda özel yeteneklere sahip iken, bazıları ise daha farklı özelliklere sahip durumda.

Alınan silahlar tamamen süresiz ve kalıcı. Ancak kullandığımız silahların belli bir süre sonra eskimesi ve işlev görmemesi durumu söz konusu. Bunun için oyunda “tamir” sistemi bulunuyor ve eskimiş silahları tamir etmek zorunda kalıyoruz.

7 adet farklı karakterin bulunması oyunun tam sürümü öncesi oldukça olumlu bir özellik. Satın aldığınız karakterleri her iki takım için de kullanabilirsiniz. Ayrıca silah çeşitliliği de oldukça fazla. Silahlar demişken, oynadığınız silahlar oyundaki performansınıza göre tecrübe kazanıyor ve her silah için 6 adet silah yükseltme özelliği bulunuyor.

Temel bilgiler kabaca böyle, detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Karakterler ve Özellikleri:

Nick: Düşmanı Sentry Gun ve altı patlar bomba uzmanlık alanı.

 

Hammer: BlastSensor yerleştirerek rakibini ilerlemesini engelleyen bir özelliği var. Ayrıca, M134 ile uzmanlaşmış bir karakter.

 

Black Cat: Scan Grenade rakiplerinin yerini tespit edebilir. M32 bomba atar ile ise düşmanlarının canına okur.

 

Victoria: Rakiplerin özel yeteneklerini, kendi Scan Grenade adlı özel yeteneği ile etkisiz hale getiren Victoria, Sentry Drone ile düşmanlarını bezdirir.

 

Bishop: Keskin nişancı özelliği ile ön plana çıkan Bishop, LXM46 ile hedef aldığı düşman bölgeye bomba yağdırırken, ScanSensor ile düşman yerlerini tespit eder.

 

Crow: ScanGrenade ile düşmanın yerini tespit eder, KillerDrone ile ise rakibinin işini bitirir.

 

Crack: SentryGun kurarak rakibine tonlarca hasar verirken, EMP bombasıyla düşmanın özel yeteneklerini engelleyebilir.

 

Karakterlerin uzman oldukları özellikler yukarıdaki gibi. Yani bu şekilde kombine ederseniz kesinlikle daha güçlü olacaksınız. Bu özellikleri kullanmak için ise “C” ve “V” tuşlarından yararlanabilirsiniz.  Karakterlerden sonra sırada silahlar ve detayları var.

 

Silahlar ve Özellikleri:

Kapalı Beta ve Açık Beta Öncesi Dönem olmasına karşın oldukça fazla silah ve özelleştirme çeşitliği olan Phantomers’da oynadığınız silahların skoruna göre puan kazanıp silahınızı bir üst seviyeye çıkarma şansınız var. Ek olarak, bu işlemi “Elmas”lar ile direkt olarak yapabilirsiniz. Ancak “Elmas”gerçek para satın alınabiliyor (Beta döneminde 5 bin Elmas verilmektedir.) Ayrıca satın alınan her bir silah süresiz olurken, zaman geçtikçe eskimeye başlıyor. Bunun sonunca “tamir sistemini” kullanarak silahınız oyun içi para yani altın karşılığında hemen tamir edebiliyorsunuz.

Yukarıdaki görselde de görüldüğü üzere, sağ taraftan tecrübe kazandıkça silahınızı geliştirebiliyorsunuz. Ayrıca “Envanter” bölümündeki silahların güçleri %100 iken oynadıkça düşmeye başlıyor. Bunu ise karakterin yanında “Repair” yani “Tamir et” sekmesi ile oyun içi para (oyun oynayarak kazanılan) ödeyerek halledebilirsiniz.

Silahınızın seviyesini ilerlettikçe Lazer Nişangah, Çift Şarjör, Susturucu, Dikey Kabza, Hologram Gez gibi birçok özelliği kazanabilirsiniz.

 

Detaylı İstatistik Sayfası ve Klan Sistemi

Phantomers, detaylı istatisik sayfası ile diğer MMOFPS oyunlardan bir adım öne çıkıyor. Her bir karakter, silah, harita, özel yetenek için ayrı ayrı ve detaylı istatistikler sunması oldukça güzel bir özellik. Klan sistemi ise oyuna Açık Beta eklenecek.

Phantomers Genel İstatistik Sayfası
Phantomers Genel İstatistik Sayfası

 

En çok kullandığınız silah, en çok oynadığınız harita ve karakter sıralaması gibi istatistiklerde Phantomers’da yer alıyor.

Phantomers Detaylı Karakter, Harita ve Silah İstatistikleri
Phantomers Detaylı Karakter, Harita ve Silah İstatistikleri

 

Ayrıca haritalardaki, karakter, silah ve özel yetenek performanslarınız da ayrı bir sayfada detaylıca gösterilmekte.

Phantomers Detaylı Performans İstatistikleri
Phantomers Detaylı Performans İstatistikleri

Oynanış:

Phantomers’da da diğer MMOFPS oyunlardaki gibi kontrol tuşları aynı. Fakat her öldüğünüzde silah setinizi F1, F2 ve F3 tuşları ile değiştirebiliyorsunuz. Her bir tuştaki sete farklı bir karakter, silah, tabanca, bıçak, bomba yerleştirebilirsiniz. Hatta düşmanları öldürdükçe kazandığınız skorlar ile 2 özel güçten birini kullanabiliyorsunuz. Bu güçlerde her bir set için özel olarak ayarlanabilir durumda. Minigun, roketatar, radar vb. şeyler bu özel yeteneklerin arasında.

Silahlarınızı ise seviye ilerledikçe topladığınız puanlar ile geliştirebilirsiniz. Her bir silah için 6 adet geliştirme seviyesi bulunurken, bu geliştirme seviyelerini isterseniz Elmas’lar yardımı ile de yapabilirsiniz. Ancak Elmas’lar gerçek para ile satın alınabiliyor. Son olarak, haritalar genellikle küçük olduğu için oyunlar aksiyonu bol olarak geçiyor. Kan efektleri ise oldukça abartılmış.

Son olarak, silah kullanma ve hareket animasyonlarının pek iç açıcı olmadığını belirtmek gerekiyor.

 

Grafik ve Oyunun Performansı

Phantomers diğer MMOFPS oyunlara göre üstün grafik seviyesi ile dikkat çekiyor. Ancak oyunun Kapalı Beta döneminin başlarında grafik ayarlarının olmayışı sebebi ile birçok oyuncu performans sorunları yaşadı ve oyunu oynayamadı. Daha sonra eklenen güncelleme ile bu sorun giderildi fakat oyunda hala kare sayısında (fps) düşüşler yaşamak mümkün.

Oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimleri ise şöyle:

Minimum:

CPU:  Intel Core2 Duo 2.2GHz veya AMD Athlon 64 X2 2.66GHz ya da daha iyisi

Hafıza:  1GB RAM

GPU: NVIDIA Geforce 8600 /GT630 veya Radeon HD 6750 ya da daha iyisi

OS: Windows XP ya da daha iyisi

DirectX: 9.0 ya da daha iyisi

HDD: 3GB boş alan

 

Önerilen:

CPU:  Intel 2 Duo 2.4GHz veya AMD Phenom X4 820 ya da daha iyisi

Hafıza: 2GB RAM

GPU: NVIDIA GTS 450 veya Radeon HD 7750 ya da daha iyisi

OS: Windows 7

DirectX: 9.0 ya da daha iyisi

HDD: 3GB boş alan

Phantomers İnceleme

Phantomers İnceleme

Önceki İçerikLoL Şampiyonluk Ligi’ndeki Olaylı Maç Ertelendi!
Sonraki İçerikErtelenen DP-HWA Maçı Hakkında Yeni Karar!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz