Overstep Kickstarter’da Destek Bekliyor

Gamecan, Türk ortaklı indie oyun firması, Overstep isimli MMOFPS oyunu için Kickstarter‘da bir kampanya başlattı. Estonya merkezli firmada 22 kişi çalışıyor. Dünyanın farklı yerlerinden bir araya gelen ekip, 1 seneyi geçen bir süredir, yeni oyunları için ter döküyor. Daha önce Estonya’da bir yatırım sitesinde 60.000 Euro destek bulan oyun, Kickstarter hedefini 100.000 Euro gibi erişilebilir bir noktaya koydu. Şimdilik Xbox One ve PC için geliştirilen oyunda Türkçe çeviri ve yatırıma göre gelişecek şekilde Türkçe seslendirmeler olacak.

Türkiye’den de destek beklenen oyun Avrupa ve Mena bölgesindeki oyuncuların ilgisini topluyor. 2300’lü yıllarda, dünyanın gelişen teknolojisi ve Mars’ta kolonileşmesiyle keşfedilen yeni dünyalardaki güç mücadelesine dayalı oyunda 7 farklı şirketin Elido isimli bir dünyadaki maceraları konu ediliyor. Unreal Engine ile geliştirilen oyun için Kickstarter’da ilk defa Alpha’daki görüntüler yayınlanmış durumda.
Kickstarter’da 5 Euro’dan başlayan destek paketlerinde, oyun içi eşyalardan posterlere, ekipten gelecek teşekkür e-postalarından oyunda emeği geçenler listelerine kadar birbirinden farklı hediyeler destekçileri bekliyor. Yaşı 25’i aşmayan genç bir ekip tarafından geliştirilen oyunun ortaklarından biri de Estonya’ya master yapmaya ve oyun konusunda uzmanlaşmaya giden Batuhan Avucan isimli bir Türk genci. Overstep ve sonrası için ülkemizle ilgili farklı oyun fikirleri de mevcut olan Batuhan, Türk oyun yapımcılarının dünyadaki ilerlemesinden oldukça memnun olduğunu dile getiriyor. İlk adımın Overstep’le atıldığını söyleyen genç girişimci, Overstep’in Türk oyuncusunun ilgisini çekecek değerde bir Sci-Fi MMOFPS olduğunu söylüyor. Microsoft tarafından da desteklenen projeye https://www.kickstarter.com/projects/1383702493/overstep-multiplayer-free-to-play-shooter-for-pc-x adresinden ulaşabilir, Alfa sürecinde çekilen videoyu ve yapım ekibini takip edebilir ve destekleyebilirsiniz.
Türk girişimcilerin oyunları Avrupa ve Dünya arenasında artık kendinden çokca söz ettirmeye başladı. Overstep’de hem kalitesi hem multiplatform yapısı hem de içeriğiyle tüm dünyadaki oyuncuların ilgisini çekmeyi başarıyor. Yolun açık olsun Overstep!

Önceki İçerikRekabet Kurumu, Aral’a ve diğer 10 firmaya cezayı kesti!
Sonraki İçerikAMD Radeon Pro WX Serisi grafik kartları satışa sunuldu
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz