Oculus Rift’in Fiyatı Hayal Kırıklığına Uğrattı

Oculus Rift'in fiyatı açıklandı ama Oculus VR kurucusu Palmer Luckey'nin kasım ayında açıkladığı tahmini fiyatı neredeyse ikiye katlayarak, meraklılarını hayal kırıklığına uğrattı.

Oculus Rift’in fiyatı açıklandı

Eveet, ilerleyen teknolojiyle oyun dünyasında sanal gerçeklik dönemine de yavaş yavaş giriyoruz artık. Bu hızla bundan on yıl sonra da “Abi o ilk çıkanlar neydi öyle ya!” diyerek gülüp geçeriz artık.

Oculus Rift de bu bahsettiğimiz sanal gerçeklik akımının öncülerinden.

Fiyatı?

Oculus VR kurucusu ve Oculus Rift’in mucidi Palmer Luckey, kasım ayında yapmış olduğu açıklamayla, cihazın fiyatının tahmini olarak 350 dolar olacağını söylemişti. Birazcık yanılmış kendisi.

Oculus Rift’in fiyatı 600 dolar olarak açıklandı. Bu 600 dolarlık paketin içinde bir adet Xbox One kolu, Oculus Remote, sensör, kablolar ve iki adet ücretsiz oyun olacak. Oyunlar ise Eve: Valkyrie ve Lucky’s Tale.

Cihazın beklenen piyasaya çıkış tarihi ise Nisan 2016.

Ne diyelim sağlık olsun

Palmer Luckey’nin bizzat kendisinin açıkladığı tahmini fiyatın çok üzerinde olan bu fiyat, VR meraklılarını büyük hayal kırıklığına uğrattı. Hal böyle olunca Palmer Luckey yeniden bir açıklama yayınlayarak, kasım ayındaki yanıltıcı fiyat için özür diledi.

blank

Peki nereden çıktı bu Oculus Rift?

Oculus Rift’in doğuşu Kickstarter ile gerçekleşti. Etrafımızda 360 derece canlı kanlı bir sanal gerçeklik oluşturmayı hedefleyen bu cihaz, Kickstarter’da geniş yankı uyandırarak, sadece 4 saat gibi bir sürede 250 bin dolar barajını aşmayı başardı. Sonunda 2 milyon 437 bin 429 dolarla kampanyayı kapattı.

Zuckerberg durur mu yapıştırmış cevabı!

Cihaz Kickstarter’da büyük ilgi topladı ve bu ilgi Facebook‘un da gözünden kaçmadı. Facebook, Oculus Rift’in üreticisi Oculus VR şirketini tam 2 milyar dolara satın aldı.

Oculus geliştirici kiti, 300 dolar bağış yapan herkese ulaştırıldı ve kullanılmaya başlandı. Biz de sağda solda, çevremizde görür olmuştuk zaten. (Sanal gerçeklik burada! Denemeden geçmeyin!)

Bakalım fiyattaki bu hayal kırıklığı, cihaz piyasaya çıktıktan sonra satış rakamlarına yansıyarak, Palmer Luckey için de bir hayal kırıklığı yaratacak mı?

Önceki İçerikSony, “Days Gone” adını tescilledi
Sonraki İçerikSinema tarihinin en iyi savaş filmleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz