Nintendo, Switch’in üretimini iki katına çıkarıyor!

Nintendo, yoğun talebi karşılamak için Switch'in üretimini hızlandırmayı planlıyor.

Nintendo, yoğun talebi karşılamak için Switch‘in üretimini hızlandırmayı planlıyor.

3 Mart’ta resmen piyasaya sürülen Switch’in ön siparişleri ve ilk satışları anında tükenmiş, konsol çıkışının ilk haftasında yaklaşık 1,5 milyon adet satmıştı. Şu an ise üçüncü parti satış siteleri tarafından 300 dolar değerindeki Switch’i 450 dolara almak mümkün.

Ancak, Wall Street Journal‘da yer alan bir habere göre, Nintendo cihazın üretim hızını artırmayı ve yoğun talebi karşılamak için Switch üretimini iki katına çıkarmayı düşünüyor. Yine aynı haberde yer alan bilgiye göre, 2017’nin Nisan ayında başlamak üzere Nintendo’un anlaşmalı olduğu üretici firmalar 8 milyon olan üretim hedefini 16 milyona çıkarmayı planlıyor. Hatta, önümüzdeki 12 aylık dönemde 10 milyondan fazla Switch’in satılmasını hedefleyen Nintendo, birçok analistin beklentisini de geçmek istiyor.

Nintendo, Switch’in Wii U ile olan çıkışı kıyaslandığında yeni konsolun şimdiden Wii U’yu solladığını belirtmişti. Ancak uzun vadede Switch’in ne kadar başarılı olacağını şimdiden kestirmek imkansız.

Wii U, çıkışından bu yana toplamda 13,5 milyon civarında sattı. Switch’in ise bu rakamı beklenenden daha kısa sürede geçmesi bekleniyor, zira konsolun ilk aşama satışlarında stoklar anında tükenmişti.

Önceki İçerikSteam’den Oyun Nasıl Satın Alınır?
Sonraki İçerikKaspersky Lab, OPC Foundation üyesi oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz