Murat Engin (MuratAbiGF) Röportajı

-Öncelikle seni tanımayanlar için Murat Engin kimdir? Ne iş yapar? Kaç yaşındadır?

Sen anlatsaydın ya beni Erdinç editor olarak. Neyse. Antalya’ da yaşıyorum. Aşağı yukarı Aralık ayından beri video çekiyorum Youtube’ da. İşim gücüm yok, öğrenciyim daha. Çok çalışmam ama, sınıfa gider uyurum. Uyurum ama rahat rahat da geçerim sınıfı, ben de şaşırıyorum. Tarihim çok iyidir. İlkokul’ da satranç şampiyonasında 2. Oldum. Gümüş madalya diye 1 kilo kurşunu kakaladılar 😀 Geçen gittim kuyumcuya alır belki diye adam kıçıyla güldü bana. Onun dışında geçen yıl “Uluslararası Dünya Klavye Şampiyonası” diye bişeyde çok rezil bi derece aldım 😀 16. olmak nedir lan? 😀 İlk 10’ a bile girememişsin. Övsen övülmez sövsen sövülmez utanç kaynağı 😀 Dakikada 420 vuruş yapmıştım yarışmada. Odadaki herkes takır takır takır kafamı *** için çok odaklanamadım, normalde 510 falandı benim ortalama hızım. Neyse boş verin  çok gereksiz bir şeydi zaten, ne bir ödül aldık ne bir şey tadımız kaçtı 😀

-Tuttuğun takım nedir?

Doğma büyüme Fenerliyim ama futbolla hiç alakam yok. İzlemem, sevmem ilgilenmem. Futbol benim için ortaokulda kola kutusundan normal topa dönüştüğü gün bitti. Zirvede bıraktım. İçi kum dolu kola kutusuna kafa atıp gol uğruna bayılmışlığım var 😀

 -Ne tarz müzik dinlersin sevdiğin bir kaç sanatçıyı paylaşır mısın?

Benim müzik arşivi çok geniş. Kulağıma ne hoş gelirse onu dinlerim hızlı yavaş diye ayrım yapmam. Ama 70-80’ lerin Rock şarkılarını çok seviyorum. “Europe – The Final Countdawn”, “Survivor – Eye Of The Tiger” gibi mesela. Yeri başka olan sanatçılar da var. Cem Karaca en başta, Hayko Cepkin ve Daft Punk. Bu üçü ne çalsa dinlerim genelde.

 -Hangi tür filmleri seversin? En son izlediğin film neydi?

Korku, gerilim, bilim-kurgu, aksiyon. Bu dördü dışında sarmıyor pek. En son Man On A Ledge diye bi film izledim. İzlemez olaydım beynimin suyu aktı 2 saat. Sonunu hayvan gibi merak ediyorsun filmin, ve hiçbir şey olmuyor. Yönetmeni yaka paça dövesim geldi hiç sevmedim.

 -Seni en çok ne sinirlendirir?

Ben çok şeye sinirlenirim, asabiyim biraz. Ota boka sinirlenirim genelde, Skype’ da çok hayrana bağırdığım oldu. 40 kere arayıp rahat vermiyorlar napayım tepem atıyor. Bunlar ufak şeyler tabi. Bir bok bilmeyip yine de konuşandan nefret ederim. Arada benim de yaptığım da oluyor ama çaktırma 😀

-Arkadaşlarının senin için düşüncesi nedir? Youtube videoları özel hayatında ne gibi değişikliklere yol açtı?

Kendi kendine triplere girenler oldu. Senden bir cacık olmaz diyenler cacık oldu, ekmek banıp yiyoruz akşamları 😀 Özel hayatımda çok bir değişikliğe yol açmadı. Keyfime göre video yüklediğim için düzenim çok bozulmadı ama o kadar çok kişiyle tanıştım ki artık gına geldi. Her gün 150-200 kişiyle konuşup hepsiyle muhabbet etmeye çalışmaktan bunaldım. Sayfada 600 tane mesaj birikti, hangi birine cevap vereceğim bilmiyorum. Çünkü bir kere cevap verdiğim adama 40 defa daha mesaj atıyor. Sonuç olarak 600 değil değil yaklaşık 2500 mesaj var önümde diyebiliriz. Onları bir şekilde halletmem lazım ama nasıl bilmiyorum. Sayfaya editör alıp da soruları onlara cevaplatmam bir çözüm değil. O çocuklar mesajı bana yazıyor, tanımadıkları editöre değil. Benim cevap vermem gerekli, diğer türlü bunun ne anlamı kaldı ki? Bu röportajı ben değil de arka plandaki tanımadığınız bir adam yapsa seninle hoş mu Erdinç? Bütün işi tek başıma yapıyorum kanalda, bir yardımcım yok. Arada takıldığım konularda yardım alıyorum sadece. Onun dışında her şeyle kendim ilgileniyorum. Yorucu oluyor artık. Eskiden 3 bin 5 bin kişiyken günde 20 mesaj ancak gelirdi. Her hayranla ayrı ayrı ilgilenirdim. Sohbet ederdim, muhabbet ederdim ama artık o kadar büyüdük ki buna imkan yok. Kendi özel hayatımda zaten yeterine problem var. Bir yandan bunlarla uğraşırken diğer yandan da problemleri çözmek zor oluyor. Ama yapacak bir şey yok. Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete. Aç da bir dinleyelim lan Cem Karaca’ dan.

  -Youtube’a merakın ne zaman başladı? Video çekmeye nasıl karar verdiniz?

Geçen yıldan beri Zıkkım Tadında Videolar olarak video çekiyorum. Onun öncesi de var biraz ama videolar çok kötü. Gizledim hepsini şimdi, cidden bok gibiler. Şu anki ismimle Aralık ayından beri çekmeye devam ediyorum videoları.

-Yaptığın işte kendini başarılı buluyor musun?

Bunu söylemek bana düşmez, izleyenlerin hakkı. Ama şöyle bir geçmişe baktığımda ben 3 ay önce 2.000 kişiyken zaman 15-20 binlik kanalların çoğunu şuan geçmiş durumdayım. 3 ayda 30.000 abone toplamışım. Başarılı bulmalı mıyım sence?

-Çektiğiniz oyun videolarında kendinize has bir yapınız var, bunun özel bir sebebi var mı?

Benim bu kanaldan pek bir çıkarım yok.  Gözüm kara yani kafama eseni yaparım, iş gözüyle bakmam buna. Gerekirse siyasete de girerim ki şu ana kadar yeterince girdim de. Daha önce de dediğim gibi ben o çoğunuzun uydurduğu “Gamer” kalıbına girmek istemiyorum. Ben bir Gamer değilim ve sırf havalı olmak için böyle bir İngilizce lakap kullanmaktansa kendi bokumu yemeyi tercih ederim. Kullananlara sorsan “Bunlar yerleşmiş kalıplar, cahilliğin lüzumu yok” der çok bilmişler.  Sebepsiz yere yabancı kelimeleri dilimize sokmak cahillikse okumayalım biz o zaman.

– Kanala sonradan katılan Elif hakkında biraz bilgi verir misin?

Valla kendisi çok bilgi vermek istemiyor. Normalde ben de istemiyordum ama yavaş yavaş yayıldı her şey, saldım gitti. Antalya’ da oturuyor benim gibi. Yaşıtız. Bol bol dizi izler. Ayrıca aldığı mikrofonlar hep sorunlu çıktı çok zarara girdi garibim 🙂 Ne sponsorumuz var ne bir şeyimiz ağzımız kokuyor 🙂

-Indie Game yani bağımsız yapımcılar tarafından geliştirilen oyunlarla aranız nasıl?

Güzelse oynarım, ayrım yapmam hiç.  Oyunlara faşizm yapacak halimiz yok ya 😀

-Şu anda yapamadığın ve yapmayı çok istediğin bir şey var mı?

Yok valla kafam rahat şuan. Ama bir go-kart sürseydik iyiydi, valla kaza yapmayı özledim 😀 Tabak çanak kırmak da istiyorum ama ucuz bir şey değil ki lan.

-Youtube yorumları arasında unutmadığın bir yorum var mı?

O kadar çok var ki hepsini unutuyorum ben. On binlerce yorum…

-Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Daha ne ekleyeyim sıkıldım zaten, bak son 3 soruya, Hadi selametle 🙂

 

 

Önceki İçerikWCG 2013 Türkiye’de Şampiyon Dark Passage!
Sonraki İçerikBattlefield 4 Sistem Gereksinimleri Açıklandı
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

6 Yorum

  1. Abi Kaldırmamışsın engelimi nolur kaldır seni çok seviyorum ama kaldır daa seni çok merak ediyorum antalyaya gelcem arkadaşım orada oturuyo seni görücem kapıyı açmassanız daşlarım evi 😀 <3 En sevdiğim Gamersin seni çok (sEVİYORUZ)

  2. murat abi seni daha yeni arkadaşımdan örendim kısaca bi hayran daha eklendi san gerçi grek yokta 😛 seni sevioruz küfürlerine bayılıom fragmanlarınada bayılıom o garip sesinede bayılıom 😀 kısaca seni seviom ama yanlış anlama lan 😀

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz