Minecraft Biyomlar (Biomes) ve Özellikleri

Minecraft Biyomlar, ormanlar, okyanuslar veya Tundralar gibi belirli özelliklere sahip Minecraft bölgeleridir. . Her bir biyoma ayrı ayrı bu yazımızda bakacağız. Bazı biyomların  spesifik ve hava türleri gibi benzersiz özelliklere sahip.

Her bir biyom bitki örtüsü, sıcaklık, yükseklikten kaynaklı bölgesel değişikliklere ve kendine has renklere sahiptir.

Canlılarını sınırları araya gelince, çim ve su renkleri yavaş yavaş biyom biyomunun için dönüşür. Genellikle oldukça çirkin görünen bir biyomunun, kenarında olduğunuzda ağaçlar 2 ayrı renkli olabilir bu yüzden bu değişiklik olsa yaprakları kademeli olmaz.

Her biyom da nehirler, lav çukurları veya zindan gibi bir veya daha fazla şey olabilir, fakat bu başka bir makalenin konusu.

Desert (Çöl)

minecraft-Desert

 

Geniş alana yayılmış kum ve kum tepelerinden oluşur.  Ayrıca kumtaşı da bu bölgede mevcuttur. Ölü çalılar ve kaktüsler çölün genel bitki örtüsünü oluşturur. Çöl etrafında ve ortalarında bu bitki örtüsüyle  karşılaşabilirsiniz. Çölde bulunan su havuzlarının kenarlarında büyüyen şeker kamışlarıyla sıklıkla karşılaşmanız mümkün Bu biyomda bir NPC köyü bulmak için iyi bir şansınız olması gerekir. Başka bir biyoma yakınsanız bu biyomdan yağmur ve kar yağışlarını görebilir ve duyabilirsiniz.

Forest (Orman)

minecraft-Forest

 

Bu biyomun ağaçları meşe ve huş oluşturur, geri bitki örtüsünü ise çim ve çiçekler oluşturur. Bu biyom üzerindeki peyzaj yapısı, küçük tepeler ve zaman zaman büyük oluşumlar kolay seyahat etmenize olanak sağlar.

Koyun ve kurtlar bu biyom üzerinde rahatlıkla bulunabilir. Bu sebepten dolayı koyun çiftliği için mükemmel bir yerdir.

Ağaçların çok bulunduğu bir bölge olduğundan oyuna başlamak için harika bir yerdir. Aynı zaman ağaçların sıklıkla olduğu bir yer olduğundan dolayı, canavarlar için mükemmel bir gizlenme yerleri mevcuttur. Bu sebepten dolayı bu biyom üzerine ekstradan tetikte olmanız şarttır.

Jungle (Balta Girmemiş Orman)

minecraft-Jungle

 

Bu biyom bir çok oyuncunun favorileri arasındadır. Küçük çalılarla kaplı zemin 2×2 gövdeli büyük agaçlar, eğrelti otlarıyla kaplı alanlar, üreticiler için hazine değerindedir.

Ormandan elde etmiş olduğunuz odunlar sayesinde kolaylıkla ağaç evler inşa edebilirsiniz. Ağaçların büyük olması inşa sürecini kısaltacağından ev yapımınız daha kolay olacaktır.

Ocelots (leopar, Orman Kedileri) bu biyomda bulunmaktadır. Ocelots  evcileştirmek için balık kullanılabilir. Ancak bu hayvanlar çok utangaç olduklarından dolayı bu bitki örtüsünde onları yakalamak zor ve zahmetli olabilir.

1×1 şeklinde diktiğiniz ağaç fidanından normal bir ağaç büyür, fakat 2×2 kare şeklinde ektiğinizde uzun gövdeli bir orman ağacı büyüyecektir.

Mesa (Yüksek Ova)

minecraft-Mesa

 

Minecraft 1.7 versiyonunda oyuna eklendi, bu nadir biyomdur bir çöle çok benzer ve çoğunlukla kırmızı kum ve kilin farklı türünden oluşur. Ayrıca dağılmış ölü çalılar ve kaktüsler bulunmaktadır.

Bu biyomdan elde etmiş olduğunuz kırmızı kum ile normal kum gibi cam yapabilirsiniz. Fakat bu biyom mükemmel bir kil kaynağıdır. Sertleştirilmiş kilden uzun kuleler ve mükemmel yapılar yapabilirsiniz.

Mountain (Dağ)

minecraft-Mountain

 

Oyunda daha etkileyici görünümlü yerlerden biridir. Yüksek dağlar, büyük mağara sistemleri, uçurumlar, vadiler, şelaleler ve inanılmaz çıkıntılar sıklıkla muhteşem manzara yaratan bu biyom, türüdür.

Eğer dikkatli değilseniz yüksek zirvelerden ve uçurumlardan aşağı düşebilirsiniz. Bir taraftan hafifçe bir dağ tırmanışı yaparken, direkt olarak aşağı düşme ihtimaliniz vardır.

Büyük açık mağara sistemleri ve büyük çıkıntılar, güneş ışığını bloke edeceğinden dolayı buralarda canavarlar spawn olabilir. Bu sebepten dolayı habersizce canavarlara yakalanabilirsiniz. Bu biyom üzerinde pek fazla ağaç bulunmadığından dolayı başlangıç için zorlu bir biyom özelliğine sahiptir.

Mushroom (Mantar)

minecraft-Mushroom

 

Mantarlar ve büyük mantarlarla dolu nadir ve tuhaf arazi, adeta başka bir gezegenin içindeymişsiniz gibi bir his yaratır. Düz mantar biyomları nadirdir. Bu biyom genellikle yüksek tepelerde kaplıdır. Burası çim yerine miselyumla kaplıdır. Bu miselyum mantarın ğüneş ışığında büyümesine olanak sağlar.

Burada herhangi bir ağaç yetişmeyeceğinden dolayı burada ev yapmak istiyorsanız, gerekli malzemeyi yanınızda getirdiğinizden emin olun.

Ocean (Okyanus)

minecraft-Ocean

 

Devasa genişlikte sularla kaplı biyom türüdür. 25000 blok genişliğinde ve 30 blok derinliğinde olabilir. Bu biyom üzerinde yaşamak için çok nadir adalar olabilir. Çok zor hayat şartlarında hayatta kalmak istiyorsanız, tam aradığınız türde bir biyomdur. Okyanusun dibi genellikle kum, kil ve taştan oluşmaktadır. Bu biyomun alt kısımlarında zindanlar ve terk edilmiş madenler bulabilirsiniz.

Plains (Ovalar)

minecraft-Plains

 

Büyük, düz bir açık alan üzerinde çimlerle kaplı bir biyom türüdür. Ara sıra tepelere ve dağınık şekilde ağaçlara rastlanmaktadır. Küçük çaplı havuzlar çok yaygındır ve NPC köylerine sık sık bu biyom üzerinde rastlanabilir.

Bu biyom üzerindeki ağaların nadir oluşu nedeniyle yanınızda gerekli tüm malzemeyi getirmeniz gerekmektedir. Yaşamak için elverişli bir ortamdır.

Swamp (Bataklık)

minecraft-Swamp

 

Bu biyom  çoğunlukla düz, ara sıra rastlanan tepeler ve ağaçlar ile doludur. Bu ağaçlar suda büyür. Kir, kil ve kum çoğu sığ havuzları üst tabakasını oluşturur.

Genel görünüm, diğer biyomlardan daha koyudu. Çim, su ve yaprak nedeniyle her şeyi karanlık ve kasvetli görünmesini sağlar.

Zambak yastıklarıve şeker kamışı su üzerine cömertçe yayılır. Mantar da oldukça yaygındır. Bu zambak yastıkları tekneniz yoksa su üzerinde kolayca bir noktadan diğer bir noktaya gitmenize olanak sağlar.

Birçok oyuncu bu biyom üzerinde kasvetli evler oluşturarak, hikaye tabanlı küçük oyunlar tasarlayıp, oyunu hikaye bazlı oynamaktadır.

Taiga (Tayga)

minecraft-Taiga

 

Engebeli arazi üzerine, karla kaplı alanlar ve büyük çam ağaları bu biyomu oluşturur. Genel görünüşü orman biyomuyla benzerlikler gösterir. Bu biyom üzerinde yağmur yerine sürekli olarak kar yağışı görülmektedir. Kar genellikler yüksek alanları kaplamaktadır. Tayga biyomları Kurtların en çok spawn oldukları biyom türüdür. Eğer kendinize bir kurt yakalayıp onunla oyuna başlamak istiyorsanız, sizin için yegane bir yerdir.

Tundra

minecraft-Tundra

 

Bu biyom, donmuş göller, nehirler, karla kaplı geniş ve açık alanlardan oluşur. Bu biyom büyük masif dağlar ve geniş açık alanların karışımıdır. Ara sıra yağan kar yağışı nedeniyle her yer karla kaplıdır.

Bu biyomda oyuna başladığınızda hiç sonu gelmeyecekmiş gibi büyük olabilir. Bu biyomda başlamamanız daha iyi 🙂

Minecraft TR Facebook grubumuza davetlisiniz.

 

Önceki İçerikDeus Ex: Mankind Divided önce sızdırıldı, sonra duyuruldu
Sonraki İçerikYeni Call of Duty için ilk fragman yayınlandı!
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz