Microsoft geçtiğimiz yılın son çeyreğinde 6.6 milyon Xbox konsolu sattı!

Microsoft geçtiğimiz yılın son çeyreğinde yaklaşık olarak 6.6 milyon adet Xbox konsolu sattığını açıkladı. Bunların %20’si Xbox için gelir artışı sağlarken, bir kısmı ise Minecraft, Halo ve Forza gibi oyunların gelir artışına yardım etti.

Microsoft’un 31 Aralık 2014 tarihli son çeyrek kazanç raporlarına göre, şirket perakendecilere 6.6 milyondan fazla Xbox konsolu sevk etmiş durumda. Bu rakam, geçen yılın son çeyreğinde satılan 7.4 milyon konsolun altında kaldı.

Şirket, Xbox için “güçlü bir performans” sergilediğini söyledi. Xbox 360 ve Xbox One arasındaki satış rakamları için özel olarak satış rakamları açıklanmazken, Microsoft, 2014’ün Kasım ve Aralık aylarında Xbox One’ın rakibi PlayStation 4’ü Amerika’daki satış rakamlarında geride bıraktığını belirtti. Son resmi sevkiyat raporlarında ise Kasım 2014’de perakendecilere 10 milyon adet Xbox One’ın gönderildiği belirtildi.

Toplam Xbox geliri 703 milyon dolar için yüzde 20 düşerken, Microsoft konuyla ilgili olarak, “yeni nesil konsollardaki müşteri tercihi nedeniyle” bu durumun yaşandığını söyledi. Toplam konsol hacmi %10 düşerken, Microsoft ayrıca ikinci ve üçüncü parti oyunlar ile aksesuarlardan alt gelir kaydetti.

Şirketin, Bilgisayar ve Oyun Donanım geliri son çeyrekte 473 milyon dolarlık bir rakamla %11 düşüş yaşadı. Bu kriz, alt gelir için gösterilen diğer bir sebep.

Microsoft’un Aygıtlar ve Tüketici bölümü diğer kategorilerden 562 milyon dolarlık artışla yüzde 30’luk bir yükseliş gerçekleştirdi. Bu artıştaki en önemli pay ise esas olarak, diğer şeylerin yanı sıra “birinci parti video oyunlarındaki yüksel gelirler”

Buna ek olarak, birinci parti Microsoft oyunlarını geliri 171 milyon dolarlık bir artış ile %79 yükseldi. Bu yükselişteki en büyük etkenler ise, Minecraft’ın satışları ile Halo: The Master Chief Collection ve Forza Horizon 2.

Genel olarak, Microsoft geçtiğimiz yıl 24.5 milyon dolardan 26.5 dolara bir gelir artışı sağlarken, net gelir ise geçtiğimiz yıl 6.6 milyon dolardan 5.8 milyon dolara geriledi.

Önceki İçerikAral’dan sonra D&R için de boykot kampanyası başlatıldı
Sonraki İçerikGGJ Türkiye 2015 bu sene rekor katılımla tamamlandı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz