Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain PC çıkış tarihi açıklandı

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain PC çıkış tarihi belli oldu.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain’in PC sürümü için çıkış tarihi verildi. Yayıncı şirket Konami tarafından yapılan açıklama göre, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain PC çıkış tarihi, oyunun konsol sürümünün çıkışı olan 1 eylül tarihinden iki haftaya sonraya denk geliyor. Tam olarak ise Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain PC çıkış tarihi 15 Eylül 2015.

Ayrıca Konami farklı sürümlerin çıkış tarihleri için bir açıklamada bulunmadı. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes ise PC platformu için 2014’ün aralık ayında çıkış yapmıştı. Bu çıkış ise oyunun konsol sürümünün mart ayındaki çıkışından 9 ay sonra gerçekleşmişti.

Yani Konami yine aynı politikayı izliyor diyebiliriz ancak iki farklı çıkış tarihi arasındaki fark bu sefer çok az. Fakat yine de önümüzde çok uzun bir zaman olduğu göz önüne alındığında çıkış tarihlerinde değişiklikler ve ertelemeler olabilir. Ne de olsa son zamanlarda çok fazla ertelenen oyun görüyoruz.

Konami’nin resmi Twitter hesabından Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain PC çıkış tarihi için yaptığı açıklama şu şekilde:

 

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain hakkında

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Kojima Productions tarafından geliştirilen, Konami tarafından ise yayımcılığı yapılacak olan video oyunudur.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, 2014 yılında çıkan Metal Gear Solid V: Ground Zeroes’un devam niteliğindedir. Ground Zeroes’dan sonra 9 yıllık bir komadan uyanan Snake kendini bir hastahanede bulur ve o sırada kimliği belli olmayan bir örgüt tarafından Snake’in bulunduğu hastaneye saldırı düzenlenir. Hastaneden sağ çıkan Snake eski oyunlardan tanıdığımız Ocelot ile karşılaşır ve Phantom Pain’in hikayesi bu şekilde başlar. Daha sonradan Snake, Ocelot ve Kaz önderliğinde Diamond Dogs kurulur.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain tıpkı eski Metal Gear oyunlarındaki gibi gizlilik üzerine kurulmuş bir oyundur. Fakat Phantom Pain ile seri büyük bir değişikliğe uğradı ve açık dünya bir oynanışa sahip oldu. Phantom Pain, Afganistan topraklarında geçiyor ve oyun size haritada büyük bir özgürlük sunduğu gibi at, araba, motosiklet ve tank gibi araçları da kullanma fırsatı veriyor. Oyun gizlilik üzerine kurulduğu için oyunun yapısı da ona göre tasarlanmış. Oyunda gizli ilerlemek için bütün araç gereçlere ve aksiyonlara yer verilmiş. Mesela oyunda sürünerek ilerleyebilir otların arasına saklanabilirsiniz. Düşmanların dikkatini dağıtmak için oynanış videolarında gördüğümüz, Snake’in şeklinde bir şişme balon atabilirsiniz o sayede düşmanları o tarafa çekip diğer taraftan sıvışabilirsiniz. Bu tarz yeni araç gereçlerin yanında eski oyunlardan hatırladığımız meşhur karton kutumuz, Bayıltıcı ok atan silahımız ve diğer akla gelen araç gereçlerde yerini koruyor. Oyun gizlilik üzerine kurulmuş diye aksiyon yanının zayıf olacağı anlamına gelmez. Snake çatışma sahnelerinde oldukça rahat haraket ediyor. Siper alma, akıcı silah kontrolü ve eski oyunlarda olan CQC daha çok geliştirilmiş ve oyun alanında rahatça kullanabiliyoruz. Snake’in önderliğini yaptığı Diamond Dogs üssü oyunun yapı taşı gibi. Harita içerisinde Fulton Recovery diye adlandırılan bir sistem ile düşmanları, önemli konteynerleri, araçları hatta hayvanları bile üssünüze gönderebiliyorsunuz. Gönderdiğiniz kişileri ya da askerleri kendi himayenize aldığınız gibi kişiler hangi alanda yetenekli ise üssümüzde ona göre görev veriyorsunuz. Bu sistemi 2010 yılında çıkan Peace Walker’da görmüştük ama Phantom Pain’de daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkacağı kesin. Üssümüzde çeşitli araçlar, suitler ve silahlarda geliştirebiliyoruz. Geliştirdigimiz silahları oyun içinde istediğimiz zaman kullanabiliyoruz ve en önemlisi görev içerisinde bile üssümüzden paraşüt ile istedigimiz araç ve gereci getirtebiliriz. Son olarak Phantom Pain’in oynanışı Ground Zeroes’un yapısı ve Peace Walker’in temelleri üzerine kurulmuş bir Metal Gear olarak karşımıza çıkıcak gibi gözüküyor.

 

Önceki İçerikYepyeni Bir MOBA: Supernova
Sonraki İçerikDaha fazla Mortal Kombat X karakteri ortaya çıktı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz