LoL Şampiyonluk Ligi’nde son dönemeç: 7. hafta

League of Legends Şampiyonluk Ligi’nde 6 hafta geride kaldı ve önümüzdeki hafta sonu ligin son haftası olacak. Bu önemli hafta öncesi bu zamana kadar yaşananların değerlendirmesi ve son haftanın neler getirebileceği yazımızda.

LoL Şampiyonluk Ligi 2015, geçtiğimiz senelere göre yurt dışında düzenlenen LCS turnuvalarına bu sene daha çok benzerlik gösteriyor ve her seferinde bir adım daha profesyonelleşerek yükselmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yılın ligine göre daha fazla takımın yarış halinde olduğu ve toplamda 8 takımın bulunduğu 2015 LoL Şampiyonluk Ligi, 6 haftayı geride bıraktı ve son hafta için geri sayım başladı. 6 hafta sonunda oluşan puan durumu ise şöyle:

2015 League of Legends Şampiyounluk Ligi Puan Durumu - lolespor.com
2015 League of Legends Şampiyonluk Ligi Puan Durumu – lolespor.com

Türkiye’de hatta dünyada bir ilkinde yaşandığı 2015 League of Legends Şampiyonluk Ligi’nde ilk defa bir spor kulübünün eSpor alanında takımı bulunuyor: Beşiktaş E-spor Kulübü. Şu ana kadar çıktığı 12 karşılaşmadan da galibiyet ile ayrılan Beşiktaş E-spor Kulübü, namağlup lider durumda. Onun hemen ardından sadece Beşiktaş karşısında 2 defa mağlubiyeti tadan HWA bulunurken, üçüncü sırada geçen senenin şampiyonu Dark Passage yer alıyor. Dördüncü sırada Atlas, beşinci sırada ise ligin yeni ekiplerinden NumberOne eSports bulunuyor. Altıncı sırada geçen senenin başarılı ekiplerinden ancak bu sene bir türlü istediği sonuçları alamayan Team Turquality, onun ardından yedinci sırada BPI ve son sırada ise yine ligin yeni ekiplerinden biri olan ZONE eSports yer alıyor.

Cumartesi ve pazar günleri LoL TV ekranlarında sevenleri ve takipçileri ile buluşan takımların maçları büyük heyecana sahne oluyor. Özellikle zirve yarışındaki takımların maçlarında anlık izleyici sayısında yükselmeler yaşanıyor. Özellikle geçtiğimiz yıla göre ligin heyecanının arttığını söylemek yanlış olmaz ve buna en büyük etkenlerden birisi yabancı transferinin açılmış olması. Bunun en büyük örneklerinden birisi, son haftaya girmeden önce lider olduğunu kanıtlayan Beşiktaş’ta iki yabancı oyuncu bulunuyor. Ancak Beşiktaş E-spor Kulübü’nün resmi Facebook sayfası üzerinden yaptığı açıklama ile iki yabancı oyuncusunun son hafta oynanacak olan karşılaşmalarda görev alamayacağını bildirdi. Bunun üzerinde sadece bir haftalık iki yeni oyuncu bu boşlukları dolduracak. Beşiktaş’ın iki önemli oyuncusundan yoksun olması belkide namağlup olma serisine sona erdirebilir. Bu durumda, Beşiktaş’ın en yakın takipçisi olan HWA ve DP’yi ikincilik mücadelesi için baş başa bir rekabet içinde göreceğiz. Ayrıca, önümüzdeki yani son haftanın karşılaşma tablosu ise aşağıdaki gibi.

LoL Şampiyonluk Ligi 7. Hafta 1. Gün Karşılaşmaları:

lol-sampiyonluk-ligi-son-hafta-ilk-gun-karsilasmalari-baslattusu
League of Legends Şampiyonluk Ligi 7. Hafta 1. Gün Karşılaşmaları – lolespor.com

 

 

LoL Şampiyonluk Ligi 7. Hafta 2. Gün Karşılaşmaları:

League of Legends Şampiyonluk Ligi 7. Hafta 2. Gün Karşılaşmaları - lolespor.com
League of Legends Şampiyonluk Ligi 7. Hafta 2. Gün Karşılaşmaları – lolespor.com

 

Yukarıdaki karşılaşma takvimine göre, Dark Passage ikincilik için Beşiktaş ve HWA Gaming’i yenip galibiyet sayısını 11’e çıkarması ve rakiplerini geriye düşürmesi gerekiyor. Fakat ikinci sıradaki HWA, Dark Passage’a karşı ilk maçta galibiyet almıştı. Bunun tekrarlanması sonucu ve HWA’nın ilk gün, ligin son takımı Zone’a karşı galibiyet alması ile DP’nin ikincilik şansı bile olmuyor. Ufak bir bilgilendirme olarak ise ligin dördüncü takımı Atlas, iki galibiyet alsa bile üçüncülüğe yükselemiyor ve bu nedenle, ligin ilk üç sıralaması Beşiktaş, HWA Gaming ve Dark Passage arasında gerçekleşecek.

Beşiktaş ise ilk gün DP, ikinci gün TT ekibi ile karşılaşacak. Eğer bu iki maçtan da yenilgi ile ayrılırsa bile HWA’nın ikincilik şansı bulunmuyor çünkü Beşiktaş, HWA’ya karşı yaptığı iki maçı da kazandı ve son hafta sonucu eşit puan olması halinde ikili averajdan ligi birinci olarak bitirme garantisi var. HWA ilk gün ise Zone karşısından mutlak galibiyet ile ayrılacak gibi duruyor ancak bu sadece kağıt üzerinde böyle. Fakat bir sürpriz yaşanabilir ve Zone, HWA’yı yenerek DP’ye ikincilik şansı bırakabilir.

Ligin alt sıralarında ise ligde kalma mücadelesi devam ediyor. Ligin son sırasında bulunan ZONE’un da hâlâ KMF’ye katılma ihtimali var. ZONE bu hafta favori olmadığı 2 maça çıkacak; ancak takım bir sürprize imza atarak hem HWA’yı hem de Atlas’ı mağlup ederse, en kötü ihtimalle ligden düşmemek için beraberlik bozucu maça kalabilir. Her ne kadar ZONE’un 2 maçı kazansa dahi ligden düşme ihtimali bulunsa da, bu ancak BPI’ın TT’yi mağlup edip NR1’a yenilmesi, TT’nin de BJK’yi yenmesi durumunda mümkün. ZONE’un son haftada yalnızca 1 galibiyet alması, ligde kalma şansını rakiplerin alacağı sonuçlara bırakırken, KMF şansını tamamen bitiriyor. (lolespor.com)

 

Tüm görseller ve bazı bilgiler lolespor.com’dan alınmıştır.

Önceki İçerikSıradaki oynanabilir Mortal Kombat X karakteri belli oldu
Sonraki İçerikWorld of Tanks Generals Beta Kodu – 150 Adet

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz