Kontakt 5 İzlenimleri

Geçtiğimiz hafta sonu (11 – 12 Ekim) düzenlenen Kontakt 5 organizasyonunu Başlat Tuşu olarak biz de ziyaret ettik. Açıkçası üstünden geçen 4 günde Kontakt 5’le ilgili ne yazsam diye düşündüm durdum. Tabii ki Türkiye’de bu tip organizasyonların olması, insanların da ilgi göstermesi ülkemiz için olumlu bir durum. Ancak yine bu tip organizasyonlarda her şey göz önünde olduğu için, yapılan hatalar da insanların gözüne takılıyor. Ama merak etmeyin, yazıda hem iyi hem de kötü yönlerini objektif biçimde aktarmaya çalışacağım.

Organizasyonun düzenlendiği 2 gün de YTÜ Davutpaşa kampüsündeydik ve her şeyi mümkün olduğunca gözlemlemeye çalıştım. İlk gün gözüme çarpan ilk konu, içerideki büfenin açık olmaması oldu. Gidenler bilirler, organizasyon alanından bir yere yiyecek almaya gitmeye kalkarsanız bu size yarım saate geliyor. Çünkü etrafta alışveriş yapılabilecek mekan bulunmuyor. Ancak yine de ben bu konunun üzerinde çok fazla durmak istemiyorum. Asıl olarak benim takıldığım konu tümüyle konferans salonundan ibaret, geriye kalan bölümlerle ilgili olumsuz bir düşüncem olmadı.

Konferans salonunda gerçekleşen hemen hemen her aksiyonda ciddi hatalar gördüm. Projeksiyona yansıtılan görüntülerin, videoların gelişi güzel açılıyor olması, sunucunun yetersizliği, sahneye her isteyenin dalabiliyor olması gibi düşünülmemiş ancak ciddi anlamda göze çarpan eksiklikler gözlemledim. En azından insanların ilgi gösterdiği ve oyun camiasından bir çok insanın katıldığı bir etkinlikte sahne bölümlerinin önceden prova edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Zira eldeki malzemeye baktığınızda prova yapılmadığını direk olarak anlayabiliyorsunuz. Wargaming standı dışında, insanların oturup bilgisayar oyunu oynayabilecekleri ve vakit geçirebilecekleri bir stand da olmadığı için insanlar alanı dolaşmak ve kapıda sigara içmek dışında maalesef pek aktivitede bulunamadılar.

Tüm bunların yanında, gayet güzel cosplay çalışmaları da mevcuttu. Özellikle M.E.G Cosplay tüm salonu kendine hayran bıraktı diyebilirim. Yine Türkiye’de tanınmış YouTuber’lardan Murat Engin Ekin (MuratAbiGF), Orkun Işıtmak ve Berk Özdemir (Videoyun) de Kontakt 5’i ziyaret edenler arasındaydı. Kendileriyle de hoş sohbetlerimiz oldu. Ama beni ve izleyicileri en çok etkileyenlerden biri, Alperen Tosun‘un yapmış olduğu Barış Manço cosplay’i oldu. Hazırladığı güzel show’la adeta Barış Manço’yu günümüze taşıyan Alperen Tosun’a buradan bir defa daha teşekkür ediyorum.

Kontakt 5 gibi organizasyonlara Türkiye’nin ihtiyacı var ve pek tabii ki her organizasyonda hatalar yaşanabilir. Ancak burada önemli olan bu hataların bu kadar basit olmaması ve organizasyonun ruhuna gölge düşürmemesi. Umuyorum ki bir sonraki Kontakt’ta bu tip eksiklikler tekrarlanmaz ve daha eğlenceli bir Kontakt’ta birlikte oluruz.

Önceki İçerikPayday: The Heist Bedava Dağıtılıyor!
Sonraki İçerik2014 League of Legends Dünya Şampiyonu Samsung White!
Oyun sektörü çalışanı, astronot görünümlü su kayağı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz