Kojima, Death Stranding’in PS5 versiyonu ve olası devam oyunu hakkında konuştu

Hideo Kojima, yeni oyunu Death Stranding ile ilgili yeni detaylar paylaştı.

Hideo Kojima, Metal Gear serisinin yaratıcısı, şimdilerde Death Stranding adlı yeni oyunu üzerinde çalışıyor

RTX Sydney oyun etkinliğinde konuşan tecrübeli oyun yapımcısı Hideo Kojima, yeni oyunu Death Stranding‘in yanı sıra Sony ile olan anlaşması ve öncesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Sony ile gerçekleştirdiği partnerlik anlaşması kararına ilişkin olarak sorulan soruya Kojima, Sony ile anlaşmaya varmasından önce birçok farklı yerden teklif aldığını ve bazılarının oyun sektörünün dışından olduğunu, hatta Birleşik Arap Emirlikleri’nden birisinin “oldukça fazla para” teklif ettiğini söyledi.

Hideo Kojima, Sony’i seçmesine gerekçe olarak ise şirkete daha yakın olduğunu hissetmesini, Sony’nin ona yüzde yüz özgürlük sunduğunu ve büyük bir şirketle çalışmanın oyunu daha başarılı kılacağını düşündüğünü açıkladı. Death Stranding’in ilk fragmanında Norman Reedus‘ın çıplak bir şekilde yer almasının diğer firmalar tarafından kabul edilmeyebileceğini belirterek, bu konuda Sony’e olan güvenini dile getirdi.

Konuşma sırasında sorulan Death Stranding’in sanal gerçeklik unsurlarına sahip olup olmayacağı sorusuna ise, “Şu an için, Death Stranding bir VR oyunu değil.” yanıtını verdi.

Death Stranding’in olası bir devam oyunu hakkında da konuşan Hideo Kojima, şimdilik böyle bir planının olmadığını ancak yeterli talep gelirse bunu düşünebileceğini ifade etti.

Ayrıca, Death Stranding’in oyunculara sunacağı şeyler konusunda da detay veren Kojima, oyunun açık dünya bir oynanış sunacağını ve “yüksek derecede özgürlük” vaat edeceğini açıkladı ve şöyle devam etti:

“Oyuncular ilk etapta sıradan bir AAA oyunu üst düzey bir platformda oynadıklarını zannedecekler ancak iki-üç saat oynadıktan sonra aslında durumun farklı olduğunun farkına varacaklar.” dedi.

Oyunun yapım aşamasına da değinen tecrübeli yapımcı, Kojima Productions‘ın şu anda hala oyunun mantığı üzerinde çalıştığını ve çeşitli sistemlerde bazı testlerin yapıldığını söyledi. 2017’de oyunun dünyası üzerinde çalışmaların başlayacağını ve bu bağlamda oyun için ayrılan bütçenin de artırılacağını açıkladı.

Henüz geliştirme aşamasının ilk evrelerinde olan Death Strading’in çıkış tarihi henüz belli değil. Ancak, oyunun 2018’de çıkacağı yönünde bazı iddialar mevcut.

‘Death Stranding, çıkış yaptığında PlayStation 5 için de gelecek mi?’ sorusuna Kojima, bunun gerçekleşmeyeceğini, Death Stranding’in PS4 oyunu olduğunu, Sony’nin henüz PS5’i duyurmadığını ve bunun sadece bir spekülasyondan ibaret olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Hideo Kojima, bir siteye verdiği röportajda, “Ölene kadar oyun yapmaya devam edeceğim.” demiş ve Death Strading fikrinin perde arkasını açıklamıştı.

Önceki İçerikNioh’un ilk incelemeleri yayımlandı; işte verilen puanlar!
Sonraki İçerikDouble Dragon 4 – PC İnceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz