Kesinlike izlemeniz Gereken 10 Doctor Who Bölümü

Bilim kurgu seviyor musunuz? O halde henüz, Doctor Who ile tanışmadıysanız çok şey kaybediyorsunuz. Sizin için Kesinlike izlemeniz Gereken 10 Doctor Who Bölümünü derledik.

10The Day Of The Doctor (2013)

Doctor: Matt Smith, David Tennant, John Hurt

Büyük bir ilgiyle beklenen Doctor 50. yıldönümü özel bölümünde Steven Moffat Doctor Who hayvanlarını hayal kırıklığına uğratmadı. Matt Smith ve David Tennant’ı yanyana görmenin yanı sıra bugüne kadar hiç görülmemiş olan Savaş Doktoru’nuda hepimiz bu bölümde gördük.Daleklerin işgali durdurmak için Gallifrey Zaman Savaşı’nın son gününde biz Savaş Doktoru’nun karanlık bir sırrını bu öğrendik. Bu Bölüme kadar bir çoğumuz Doctor’un kendi ırkını yok ettiğini sanıyorduk, fakat bölümün sonunda Gallifrey yok etmek yerine gelmiş geçmiş tüm doktorların yardımıyla zaman ve mekanda başka bir noktaya gizlemeyi başardılar.

Tüm bu olan olayların yanı sıra inanılmaz derece dokunaklı, şaşırtıcı ve gergin bölüm. Bunun yanında Billie Piper (bad wolf) tekrardan görmek neden bu companion’ı bu kadar çok sevdiğimizi bir kez daha hatırlattı.

9Vincent and The Doctor (2010)

Doctor: Matt Smith

Resimlerle aranız nasıl? Umarım iyidir. Çünkü bu bölümde Doctor Vincent Van Gogh’un yanına gidiyor.
Bölümde Vincent Van Gogh’un yaşamına dair bir çok kesite yer verilmesinin yanı sıra, bölüm sonunda Van Gogh’un kendi sergisine gelip kendi eserlerinin bu kadar ilgiyle karşılandığını görmesi ve kendinden saygıyla bahsediliyor olması duygu yükünü tavan yaptırıyor.

8The Beast Below (2010)

Doctor: Matt Smith

7A Christmas Carol (2011)

Doctor: Matt Smith

Bu bölümde klasik bir noel şarkısı filmlerini anımsatan bir bölüm sizi bekliyor. Normal bölümlere nazaran bu bölüm yılbaşı özel bölümü. Doctor, Amy Pond ve Rorry’e balayı için bir gemide balayı suitine yerleştirir. Gemi şans eseri fırtına içerisinde mahsur kalır. Fırtınadan kurtulması için yere iniş yapması gereklidir. Fakat gezegenin yöneticisi konumundaki adam izin vermez. Bunun üzerine doctor devreye girer ve olaylar gelişmeye başlar.Bu bölümde çok güzel bir gezegenle karşı karşılaşacaksınız. Sis içinde yüzen balıklar sizi bekliyor.

6The Pandorica Opens and The Big Bang (2010)

Doctor: Matt Smith

Birbirinin devamı olan iki bölümde Pandorica kutusuyla başlayıp, büyük patlamayla sona erer. Yine bir Steven Moffat klasiği olan her iki bölümde Doctor’un zaman çizgisinden tamamen silinmesine ve tekrardan dönüşüne tanıklık ediyorsunuz.

5The Doctor’s Wife

Doctor: Matt Smith

 

4Dalek (2005)

Doctor: Christopher Eccleston

Rose ve Doktor, TARDIS’le 2012 yılı Utah’ındaki yerin yarım mil altındaki gizli bir uzaylı koleksiyonu merkezi keşfederler. Bu merkezde yaşayan bir uzaylıdan sinyal almışlardır. Henry van Statten adındaki uzaylı koleksiyoncusu bankerle karşılaşırlar. Doktor, bu işte uzman olduğunu söyleyince kendi türünden yaşayan son örnek olan Dalek’le aynı kafese kapatılır. Ancak, Dalek çok hasar almıştır ve yok edici silahi çalışmamaktadır.

3Silence in the Library/Forest of the Dead (2008)

Doctor: David Tennant

Bölüm, Dr. Moon’un küçük bir kızı ziyaretiyle başlar. Kız, gözlerini kapattığında kendisinin büyük bir kütüphanede olduğunu anlatır. Kız gözlerini kapattığı an kütüphanenin içinde görünür. Bir anda kütüphane kapısının açıldığını, aceleyle Doktor ve Donna’nın kütüphane odasına girdiğini görür ve endişelenir.

2The Empty Child/The Doctor Dances (2005)

Doctor: Christopher Eccleston

TARDIS’in en büyük tehlike alarmı olan “mor alarm”ı vermesi ve Londra’ya doğru ilerleyen kimliği belirsiz bir cisim tespit etmesiyle harekete geçen ve cismi izleyen Doktor ve Rose, Londra’ya inerler. İndikleri yıl olan 1941’de Alman savaş uçakları Londra’yı sıkça bombalamaktadır. Keşif sırasında; “Anne”, “Sen annem misin?” kelimelerini sürekli tekrar eden bir çocuk gören Rose, kendini onu kurtarmak için yukarı doğru tırmanırken bir Alman hava saldırısının ortasında kalır ve yüksek teknolojili bir yakalama aletiyle adının Jack olduğunu öğrendiği bir uzay kaptanının yanında bulur.

1Blink (2007)

Doctor: David Tennant

Bu bölümde Doktor ve yol arkadaşı Martha Jones geçmiş bir zamanda sıkışıp kalırlar. Genç bir kadın Sally Sparrow’u uyarmaya çalışır. Ağlayan Melekler TARDIS’in kontrolünü ele almıştır. Doktor’u ve Martha’yı oradan kurtarmak için 17 ayrı DVD başlığı vardır ve Sparrow, en iyi arkadaşı Larry Nightingale ile birlikte Paskalya yumurtası şifrelerini içeren bu DVD’ler arasında bağlantı kurmaya çalışır.

Önceki İçerikUncharted 4’de Assassin’s Creed görseli kullanıldı, Naughty Dog özür diledi
Sonraki İçerikMount & Blade: Warband Hileleri (Şifreleri)
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz