“Kapalı Kapılar Ardında” Far Cry Primal

Sevilen serinin yeni oyununu denedik.

Ubisoft‘un göz bebeği oyunlarından biri olan Far Cry serisinin dördüncü oyunundan sonra merakla sıradaki oyunu beklerken Far Cry Primal‘ın geliştirildiği duyuruldu ve seride büyük bir yenilik yapılarak oyunun ilk çağlarda geçeceği söylendi.

Çıkan bir video ile de heyecanımız tavan yaptı ve bugün kapalı kapılar ardında Far Cry Primal’ı Başlat Tuşu olarak inceleme fırsatı bulduk. Oyunun Pre-Alpha’da olduğunu hatırlatıp, hemen düşüncelerime geçeyim.

İlk olarak atmosfer kesinlikle büyüleyici. Oyunun başına geçtiğiniz ilk an bunu hissediyorsunuz. Tarih öncesi çağların yeşil dünyası, hayvanlar, doğayla etkileşim; aklınıza gelebilecek her şey çok güzel duruyor. Açıkçası bu kadar etkilenebileceğimi tahmin etmiyordum. Bu konuda kesinlikle oyun geçer not alıyor ve gelecek vaat ediyor.

Oyuna ilk başladığımızda yanımızda bir kurt bulunuyor ve ayrıca bir tuşa basarak baykuşumuzu çağırabileceğimiz hemen bize öğretiliyor. Baykuşunuzu çağırdığınızda ise artık dünyayı onun gözünden görmeye başlıyorsunuz ve istediğiniz şekilde uçuyorsunuz. Ne yapmak istediğiniz ise size kalmış. Bizim ve hayvanlarımız dışında da yaşayan bir dünya var bu dünya başarılı bir şekilde yaratılmış. Avlanan hayvanlar, yaşayan diğer ilkel insanlar… Ciddi bir şekilde sizin dışınızda da hayatına devam eden bir dünya olduğunu hissediyorsunuz.

İlk çağ dedik. Atmosferi ve dünyasını beğendiğimi söyledim. Ancak arkadaşlar genel olarak fikrim olumsuz. Olay şu ki, Far Cry 3’ü bayılarak oynayıp bitirmeme rağmen ve Far Cry 4’te başarılı olmasına rağmen; Far Cry 4, mekanikler konusunda 3’ün devamıymış gibi bir his yarattığı için pek tad alamamıştım. Atmosfer ne kadar iyi olsa da Primal’de de durum maalesef farklı değil. Yine bir yerleri ele geçiriyoruz, yine aynı şekilde gizleniyoruz…. Atmosferin bu kadar değişmesine rağmen hala aynı şeyleri yapıyor hissi cidden hoş değil. Tüfeklerle yaptığınız şeyi şimdi okla mızrakla yapacaksınız.

Oyun kötü değil ama hala eski tutan şeyin “Kardeş en iyisi biz bunu bozmayalım” mantığında devam ettirip hiçbir ekleme yapmamak benim sinirimi bozuyor. Ancak Far Cry 3’ü, 4’ü, Blood Dragon’u hepsini oynayıp “Dahası yok mu ya?” diyorsanız gözünüz kapalı oyunu alabilirsiniz. Bunun dışında ise yenilik olarak atmosfer dışında hiçbir şey bulamayacaksınız. Oyun Blood Dragon eklentisi gibi yapılıp, biz bunu en iyisi tam oyun gibi çıkaralım tam fiyat alalım kafasında yapılmış gibi duruyor.

Oyun ne kadar Pre-Alpha’da olsa bile bu eleştirdiğim noktalar pek değişecek şeyler değil. Zaten çıkmasına da çok az zaman kalmış, Pre-Alpha mı kaldı derler adama ama olsun yine de böyle bir umudunuz varsa uyarmak istedim. Oyun tam sürüm olarak çıktığında da dediklerimin aynısı olacak. Bu kriterlere göre kararınızı verebilirsiniz.

Önceki İçerikHearthstone’un Standart formatında yer almayacak 20 çok önemli kart
Sonraki İçerikXCOM 2 ilk Bakış
Makine ve otomotiv mühendisi, aynı zamanda yılların oyuncusu. Arada kamyonculuk yaptığı iddia edilmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz