Hideo Kojima’nın yeni oyun stüdyosundan yeni detaylar

Japon oyun tasarımcısı Hideo Kojima, GameReactor'e verdiği röportajda, yeni stüdyosu hakkında bilgiler vermeye devam etti.

Japon oyun tasarımcısı Hideo Kojima, GameReactor‘e verdiği röportajda, yeni stüdyosu hakkında bilgiler vermeye devam etti.

Sony ile anlaşıp Kojima Productions adlı yeni bir stüdyo kuran Hideo Kojima, bu stüdyosu hakkında yeni bilgiler paylaştı. GameReactor’e konuşan Kojima, yeni stüdyosunu “küçük” tutmayı planladığını ve bu stüdyodaki çalışan sayısının 100’ü geçmeyeceğini belirtti.

Konami‘den ayrıldıktan sonraki ilk oyununu Sony ile ortaklık anlaşması yaptıktan sonra kurduğu Kojima Productions adlı yeni stüdyosunda geliştirecek olan Hideo Kojima, bu oyunu AAA yapım kalitede hazırlayacağını söylemişti. Oyun endüstrisinin ileri gelenlerine göre ise, bu oyun çok büyük düzeyde bir yapım olmayacak.

“Küçük tipte bir stüdyo kurmayı amaçlıyoruz. Londra’daki Media Molecule stüdyosuna benzer yapıda ufak bir stüdyo kurmaya çalışacağız.” diyen Hideo Kojima, stüdyodaki çalışan sayısı hakkında da açıklama yaptı.

100 civarında bir çalışan kadrosu kurmayı planlayan Kojima, böylece herkesle birebir bağlantı kurabileceğini, bir önceki stüdyosunda 200 çalışan olduğunu ve herkesi tanımakta güçlü çektiğini ancak yeni stüdyosunda bunun önüne geçerek, 100 civarındaki çalışan sayısı ile herkesle iletişim halinde olacağını söyledi.

Dünya turuna çıkarak, çeşitli yerlerdeki oyun geliştirici stüdyoları gezen Hideo Kojima, bu stüdyoların teknolojilerini gözlemliyor ve yeni oyununda kullanacağı üçüncü parti bir oyun motoru arıyor. Ancak şu ana kadar, hangi oyun motorunu seçtiği hakkında bir açıklama yapmadı.

“Küçük bir ekiple büyük bir oyun hazırlamayı düşünüyoruz.” diyen Kojima, bu yeni yapımını “olabildiğince kısa sürede tamamlamayı” amaçlıyor.

2015 yılında Konami’den ayrılan Hideo Kojima, daha sonra Sony ile anlaşmış ve PlayStation 4 konsoluna özel bir oyun hazırlamak için çalışmalara başlamıştı. Henüz net bir şekilde duyurulmayan ve detaylandırılmayan bu yeni oyun, ayrıca PC için de çıkış yapacak.

Önceki İçerikOverwatch Oyuncularla Buluştu
Sonraki İçerikCyberpunk 2077, E3 2016’da gösterilmeyecek ancak CD Projekt Red farklı bir oyun duyurabilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz