Hideo Kojima, yeni oyununa en uygun oyun motorunu bulmak için dünya turunda!

Japon oyun tasarımcısı Hideo Kojima, sıradaki oyun projesi için doğru teknolojiyi bulmak amacıyla dünya turuna çıktı.

Konami‘den ayrıldıktan sonra Sony ile anlaşmaya varan Hideo Kojima, sıradaki oyun projesinde kullanmak üzere yeni bir oyun motoru bulmak için dünya turuna çıktı.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain‘in geliştirme ve yayınlama sürecinde Konami ile ters düşen Hideo Kojima, bu oyunun çıkışından sonra Konami’den ayrılma kararı almış ve Kojima Productions adlı stüdyosundaki görevini bırakmıştı.

Daha sonra Sony ile anlaşan Kojima, Sony’ye bağlı yine Kojima Productions adlı bir stüdyo kurmuştu. PlayStation 4 konsoluna özel oyunlar geliştirecek olan bu yeni stüdyo, daha sonra bu oyunları PC için de hazırlayacak.

Bu esnada Kojima, yeni oyun projesi için hazırlıklar yapıyor. Bu bağlamda, daha önceden Metal Gear serisinde kullandığı Fox oyunu motorunu tercih etmek istemeyen Hideo Kojima, sıradaki oyunu için doğru teknolojiyi bulmak amacıyla dünya turuna çıktı.

Dünyanın çeşitli yerlerindeki oyun geliştirme stüdyolarını ziyaret eden Japonyalı geliştirici, üçüncü parti bir oyun motoru bulma arayışında. Yeni bir oyun motoru yazılımı hazırlamak yerine, daha kısa sürede hazır bir teknoloji elde etmek isteyen Kojima, şu ana kadar Sony’nin Sucker Punch ve Quantic Dream stüdyoları ile üçüncü parti oyun stüdyosu DICE‘a da gitti.

Önceki İçerikTotal War: Warhammer İnceleme
Sonraki İçerikCD Projekt Red’in başkanı, olası bir The Witcher 4 oyunu hakkında konuştu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz