Hearthstone’un 2017 yol haritası belli oldu; işte tüm detaylar!

Blizzard, bu yıl Hearthstone için planladığı içerik takvimini detaylandırdı.

Blizzard, bu yıl Hearthstone için planladığı içerik takvimini detaylandırdı.

Popüler kart-koleksiyon oyunlarından biri olan Hearthstone‘un bu yılki yol haritası açıklandı. Pek çok yeni kart, köklü değişimler, yeni bir ücretsiz karakter ve dahası yolda!

Geçen yılki tema “Year of the Kraken”, bu yıl yerini “Year of the Mammoth”a bırakıyor. 2017’nin ilk genişleme paketi ile resmen başlayacak olan Year of the Mammoth, oyunun Standart Formatı’na birçok yenilik getirecek.

Toplamda 3 yeni genişleme paketini barındıran Year of the Mammoth’un başlamasıyla Blackrock Mountain, The Grand Tournament ve League of Explorers kartları Wild moda geçecek ve artık Standart modda oynanamayacak.

 

Klasik kartlardan bazıları Standart’tan çıkarılıyor!

Bu yıl yapılması planlanan en kritik değişimlerden birisi de Klasik setteki bazı kartların Standart modun dışına çıkarılacak olması. Toplamda 6 Klasik kart, artık Standart modda oynanamayacak. İşte Standart moddan çıkarılan Klasik kartlar ve çıkarılma nedenleri:

Azure Drake

“Azure Drake, çok yönlü olan güçlü bir Neutral kart ve oyunda en çok tercih edilen kartlardan biri. Oyuncuların bu kartı direkt olarak destelerine koymaları yerine, beş mana değerinde daha fazla kart seçenekleri olmalı.”

 

Sylvanas Windrunner

“Azure Drake’e benzer şekilde, Sylvanas’ı saf dışı edebilecek 6 mana değerinde bir kart bulmak zor. Sylvanas, oyundaki en güçlü Deathrattle efektine sahip kart – karşılaştırmak gerekirse, Priest sınıfının 10 mana değerindeki Mind Control kartı aynı etkiye sahip. Yakın zamanda, Deathrattle desteleri için heyecan verici planlarımız var ve bunlar Sylvanas ile kombine edildiğinde Standart için çok güçlü olurlardı.”

Ragnaros the Firelord

“Ragnaros, hem kontrol hem de mid-range destelerinde çok sık tercih edilen bir kart olmanın yanı sıra bazı aggro destelerinde bitirici olarak da kullanılıyor. Ragnaros’un yüksek saldırı ve can değeri sayesinde, deste düzenlemeleri sırasında 8 mana değerinde bir kart koyarken oyuncular, ‘Bu sekiz manalık kart destem için en iyi seçim mi?’ düşüncesi yerine, ‘Bu sekiz manalık minyon Ragnaros’tan daha mı iyi?’ sorusunu soruyor. 7-9 mana aralığında kartların hiçbiri oynama şansı elde edemedi çünkü Rangaros sürekli olarak kolay bir seçim oldu ve bazı desteler sadece yüksek maliyetli bir kart gereksinimine ihtiyaç duyuyordu.”

 

 

Power Overwhelming

“Power Overwhelming, yüksek mana ve saldırı değerine sahip minyonları sadece bir mana ile öldürmeye olanak sağlıyor. Bu kartı Wild’a özel hale getirmek, bazı çılgın kombinasyonları ve inanılmaz derecedeki yüksek hasarları engelleyecek. Warlock desteleri, Klasik setteki kartları kullanmaya eğilimli, bu nedenle yeni çıkacak genişleme paketlerinden desteler daha az değişime uğrayacak. Bu değişiklik, Warlock destelerindeki değişimin zamanla olmasını sağlayacaktır.”

 

Ice Lance

“Freeze Mage destesi, 3 yıldan beri eğlenceli bir deste olarak karşımıza çıkıyor. Ancak her bir genişleme paketinden sonra Mage için daha çeşitli desteler görmek istiyoruz. Bu değişim, Freeze Mage’in varlığını Wild modda devam ettirmesini sağlarken, Standart modda ise daha farklı Mage desteleri görmemize imkan tanıyacak. Ice Lance ayrıca, bizlerin kartlarınızı kopyalamanıza izin veren güçlü ‘spell damage’ kartları tasarlamamızı engelledi. Ek olarak, Ince Lance oldukça yüksek ani hasar çıkaran bir kart. Bazen, 30 hasarlık bir kombo yapmaya bile olanak sağlıyordu.”

 

Conceal

“Stealth, çok güçlü bir mekanik ve ayrıca karşı hamle yapmak için çok sinir bozucu – bazı sınıflar için diğerlerinden daha fazla. Hearhsthone’da oynanan kartlara karşı etkili oyunlar olmalı ve Conceal, Rogue sınıfına karşı oynayan diğer sınıfların karşı oyun yapabilmesini oldukça zorlaştırıyor. Concel yerine Gadgetzan Auctioneer’ı Wild’a taşımayı düşündük ancak en sonunda Concel’da karar kıldık çünkü Gadgetzan Auctioneer, oyundaki en önemli yetenek testi kartlarından birisi. Auctioneer’ın güç seviyesinin bu değişimle azaldığını ve Auctioneer’in oynandığı oyunların biraz daha interaktif olacağını düşünüyoruz.”

Bu altı kartın Dust değerleri oyunculara verilecek ve kartlar olduğu gibi koleksiyonda duracak.

 

Bu yıl Adventure içeriği yok!

Blizzard’ın planladığı bir diğer önemli değişiklik ise, Year of the Mammoth kapsamında çıkacak olan üç yeni genişleme paketinin tamamı oyuna yeni bir Kart Paketi getirecek yani Adventure modu için yeni bir içerik olmayacak.

Her bir genişleme paketi ile 130 yeni kart oyuna eklenecek. İlk genişleme paketi 2017’nin ikinci çeyreğinde (muhtemelen Nisan ayında), ikinci genişleme paketi bu yılın üçüncü çeyreğinde, son genişleme paketi ise bu yılın dördünce çeyreğinde yayınlanacak. İkinci ve üçüncü genişleme paketleri, bu yıl Adventure içeriği olmaması nedeniyle hikaye teması barındıracak.

Ayrıca, oyuna günlük giriş görevleri de eklenecek. Her gün giriş yapıldığında farklı bir hediye verilecek. Bu ödüller altın, dust veya kart paketinin yanı sıra sürpriz içerikli hediyeler olacak. Günlük giriş ödülleri sınırlı bir süreliğine geçerli olacak.

 

Rogue sınıfı için ücretsiz yeni bir karakter geliyor!

Bu yılın içeriğinde yeni bir karakter de bulunuyor. Nisan ayında çıkması beklenen ilk genişleme paketi ile Year of the Mammoth’un başlamasıyla yeni Rogue karakteri Maiev Shadowsong, oyuna eklenecek. Bu karakter ücretsiz olarak, Standart Modda dereceli veya normal oyunda 10 maç kazanarak elde edilebilecek.

Yeni gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz!

Önceki İçerikEn iyi Savaş Oyunları
Sonraki İçerikEn iyi Moba Oyunları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz