Hearthstone’da köklü değişim: Standart ve Wild modları geliyor!

Blizzard, geçtiğimiz günlerde açıkladığı gelişmeyle, Hearthstone'da köklü bir değişime gidileceğini belirtti.

Blizzard, geçtiğimiz günlerde açıkladığı gelişmeyle, Hearthstone‘da köklü bir değişime gidileceğini belirtti.

World of Warcraft karakterlerinden oluşan Blizzard’ın kart oyunu Hearthstone, büyük bir değişime uğrayacak. Yapımcı ve yayıncı firma Blizzard’ın 2 Şubat 2016 tarihli blog yazısına göre, oyun Standart ve Wild olmak üzere iki ayı moda ayrılacak. Böylece bazı sınırlandırmalara gidilerek, oyuna yeni başlayan oyuncuların da kolayca adapte olması sağlanacak.

Resmi Blizzard turnuvalarının da Standart mod ile oynanacağı ve bu modda aşağıdaki kart tiplerinin yer alacağı bildirildi:

  • Basic
  • Classic
  • Blackrock Mountain
  • The Grand Tournament
  • The League of Explorers
  • The Spring 2016 Expansion (Bu bahar gelecek olan yeni genişleme paketinin kartları)

“Curse of Naxxramas” ve “Goblins vs Gnomes” isimli genişleme paketleriyle birlikte gelen kartlar, Standart oynanış formatında yer almayacak. “Kraken Yılı” adının verildiği 2016 senesi için Standart mod kuralları bu şekilde olacak. Ancak Wild modunda ise şu anki gibi tüm kartlar oynanabilir olacak.

Yukarıda adı geçen iki kart tipinin satışları oyundan kaldırılacak. Böylece bu paketler ile oyuna eklenen kartlar artık craftlanabilecek. Ancak bu modlardan Naxxmaras isimli Adventure modunun ilk aşamasını aldıysanız devamını oynamanız için geri kalan aşamaları da satın alabilecek ve bu kartları craftlamadan da elde edebileceksiniz.

Ayrıca, ilerleyen yıllarda yeni genişleme paketiyle beraber yeni kartlar oyuna eklendikçe, Standart mod için kısıtlanacak olan kart tipi sayısı da artacak ve değişkenlik gösterecek.

Toplamda 9 olan maksimum deste sayısı ise 2 katına çıkartılarak 18’e yükseltilecek.

Bu değişimler için henüz bir tarih verilmese de, önümüzdeki aylarda yayınlanması planlanan yeni genişleme paketiyle beraber bu güncellemenin oyuna entegre edilmesi bekleniyor.

Son olarak, bu değişim birçok profesyonel Hearthstone oyuncusu tarafından da olumlu karşılandı.

LİSTE: Hearthstone’un Standart formatında yer almayacak 20 çok önemli kart

Önceki İçerikCS’de biz teröristiz dedi, dayağı yedi
Sonraki İçerikHearthstone’un Standart formatında yer almayacak 20 çok önemli kart

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz