Ghost Recon: Wildlands – PC İnceleme

Ghost Recon: Wildlands inceleme

Oyuncuların “Bıktık birbirinin aynısı açık dünya oyunlardan” diye veryansın ettiği bir dönemde, Ghost Recon: Wildlands bir anda önümüze düşüverdi. Ubisoft’un Paris stüdyosu tarafından geliştirilen bu açık dünya, çevrim içi, gizlilik temalı aksiyon oyunu bakalım diğerlerinden sıyrılmayı başarmış mı?

Demokrasi Getirmeye Hazırız

Gereğinden fazla büyümüş bir uyuşturucu kartelini çökertmek ve isyancılara destek olmak amacıyla Bolivya’ya gönderilmiş olan Amerikan özel timindeki bir askeri yönettiğimiz oyun, üçüncü kişi kamerası, co-op özellikleri ve detaylı, rengarenk grafikleriyle göz kamaştırıyor.

İsmi Santa Blanca olan bu uyuşturucu çetesi, tüm ülkeye kanser gibi yayılmış durumda. Bölgelere ayrılmış haritada her bölgenin kendi patronu veya patronları bulunuyor. Oyunda isyancılarla birlikte çalışarak görevler alabiliyor, 4 kişilik ekibimizle olay mahaline ulaşıyor ve eğlenceye başlıyoruz. Oyunda maalesef çok fazla bir görev çeşitliliği bulunmuyor. 7-8 görevden sonra birbirinin aynısı şeyleri yapmaya başladığınızı hissettiğinizde oyunun o ilk başta verdiği eğlence de yavaş yavaş kaybolmaya başlıyor. Hem yan hem de temel görevler genellikle radyo vericisini koru, rehineleri kurtar, gizlice bazı önemli kişilerin ses ve video kayıtlarını al, dokümanları ele geçir, suikast düzenle şeklinde bir döngüde ilerliyor. Yeterince hikaye görevi yaptığımızda önümüzde bir boss veya mini boss olan görevler açılıyor.

Uçsuz Bucaksız Bir Ülke

Oyunda bu sefer karşımızda kocaman bir Bolivya haritası var. Kocaman derken; dağlar, ovalar, uçurumlar, nehirler, plajlar, ormanlar ve irili ufaklı yerleşim birimlerinden bahsediyorum. Gerçekten oyun, bizlere şimdiye kadarki en büyük açık dünya haritalarından birisini sunuyor. Bu uçsuz bucaksız toprakları kat etmek için seçenekleriniz arabalar, motorsikletler, tekneler, helikopterlerden oluşuyor. Tabii daha önce açtığımız bölgelerdeki müttefik noktalarına haritadan hızlı seyahat etmemiz de mümkün.

Havasına, suyuna…

Taktiksel Casus Aksiyonu

Görev bölgesine vardığımızda ilk işimiz Z tuşuyla İHAmızı (drone) salmak ve uzaktan kumandayla havadan düşmanların yerini saptayıp onları işaretlemek. Ardından görevin türüne göre tüm ekip gizlice içeri dalıyor ve teker teker etkisiz hale getirmeye başlıyoruz. Aksiyonun başladığı anlarda ise iyi bir ekip çalışması ve saklanabilecek sağlam bir siperle çoğu düşmanın üstesinden gelmek mümkün. Fakat işin içerisine Bolivya ordusu Unidad de karıştıysa ve size karşı cephe aldıysa biraz zorlanabilirsiniz. Zira kendileri, Santa Blanca’nın çoğu adamının aksine ağır zırhlar ve silahlarla saldırmaktan çekinmiyorlar. İyi bir strateji ile veya ortamdan topuklayarak onlardan kurtulmanız olası. Görevleri tamamladıkça ve gizli depo/sandıkları buldukça kazandığımız yetenek puanlarıyla da karakterimizi ve cephaneliğimizi geliştirip zenginleştirebiliyoruz. Örneğin, İHA’mıza yatırım yaparak onun çok daha uzun mesafeler kat etmesini sağlayabiliyoruz. Bunlar dışında silahlarımızı geliştirip özelleştirebiliyor olmamız da oynanışı derinleştiren etmenlerden.

Gelelim oyunun en güzel yerine: Co-op. Ghost Recon: Wildlands gerçekten harika bir co-op deneyimi yaşatmak için tasarlanmış. Oyunun belli noktalarında Enter tuşuna basılı tuttuğumuzda kendimizi başkasının dünyasında bulabiliyor veya başka oyuncuları kendi dünyamızda misafir edebiliyoruz. 4 kişilik bir co-op seansında ekipçe birbirimizin farklı görevlerini yapabiliyoruz. Bu demek oluyor ki co-op’ta görev kısıtlaması yok. Örneğin oyunun başlarındayken, eşleştiğiniz bir oyuncunun hikayenin çok daha ilerisinde geçen bir görevine birlikte gidebiliyorsunuz. Bu bir bakıma hikaye için sürprizleri bozsa da serbestlik eğlenceyi de beraberinde getiriyor.

Arkadaşlarla helikopterde hava atmaca

Bu arada hikayedeki sürprizler derken… Wildlands’in hikayesindeki sürprizleri çok da umursayacağınızı sanmıyorum. Çünkü oyunun çok klişe ve bayat bir senaryosu var. Öyle ki bir noktadan sonra olan biteni takip etme isteğiniz yok oluyor. Fakat haklarını yemeyelim, oyunda ilerledikçe açılan düşmanımızı tanıyalım temalı videolar gerçekten çok kaliteli. Bulunduğunuz bölgenin patronunun hayat hikayesini çok hoş gözüken animasyonlar eşliğinde dinlemek gerçekten de zevkli.

Bu oyun PC’de ayrı bir güzel
Eğlence Zamanı

Açık dünyada geçen silahlı oyunları seviyorsanız ve arkadaşlarınızla güzel vakit geçirecek bir oyun arıyorsanız, Wildlands tam da bu ihtiyacınıza cevap vermek için tasarlanmış bir oyun. 4 kişi toplanıp gizlilik ve ekip çalışmasıyla görev tamamlamayı veya sıkılınca da türlü saçmalıklarla Bolivya’nın altını üstüne getirmeyi istiyorsanız; bu oyun tam size göre. Üstelik iyi bir bilgisayarınız varsa oyunun harika grafiklerinin de tadını çıkarmak size kalıyor.

GENEL BAKIŞ
Görseller
9.5
Oynanış
8.5
Ses
7
Hikaye
5
Çoklu Eğlence
9
Önceki İçerikStrike of Kings ile Oyuna ve Ödüle doy
Sonraki İçerikPaRappa the Rapper Remastered – İnceleme
ghost-recon-wildlands-pc-incelemeAçık dünya seviyorsanız ve arkadaşlarınızla eğlenmek istiyorsanız Wildlands'e şans vermenizi öneririz. Hele ki PC'de oynuyorsanız, iyi bir sistemde gözlerinize bayram ettirmeniz de cabası.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz