Game of Thrones: Bölüm 1 – Iron from Ice İnceleme

Game of Thrones Telltale ile buluşursa…

Günümüzün en büyük trendlerinden biri olan Game of Thrones için daha öncesinden birkaç tane video oyunu denemeleri yapılmış, ancak onların arasından sıyrılıp piyasaya sürülenler pek de hayranların beklentilerini karşılayamamıştı. Westeros’un tehlikeyle dolu atmosferini hissettirememek bir yana, kitap ve diziden tanıdığımız isimler olmayınca oyunlar fazlasıyla boş gelmişti oyunculara. Telltale Games, daha öncesinde yapmış oldukları hikaye odaklı, interaktif dizi tadındaki oyunlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. The Walking Dead, The Wolf Among Us ve Tales From the Borderlands gibi oyunların ardından Game of Thrones için bir oyun yapacaklarını açıklamalarıyla bir kez daha ilgi odağı olmuşlardı. Zengin hikaye içeriğine sahip olması beklenen oyunun ilk bölümü çoğu oyuncuyu tatmin etme konusunda zorluk çekmedi.

Sadece Westeros’un değil, Dar Deniz’in ötesinin de ne kadar tehlikeli olduğunu hissettirmeyi başaran oyun, Telltale Games’in daha önceki oyunlarından alışılan seçimleri yapmanızı gerektiriyor. Elbette bu seçimler sizin sonrasında karşılaşacağınız insanların tepkilerini etkileyeceği için dikkatli olmakta fayda var. Birinci bölüm bu konuda fazla bir vaat sunmuyor ne yazık ki, daha oyunun en başı olduğundan ve hikayeye giriş yapılması gerektiğinden olacak ister istemez seçeneklerinizin önemini ve sonuçlarını sorguluyorsunuz. Hemen beklentileri düşürmüyoruz tabii, ilk bölümden oyunun en büyük ve güçlü değişimlerini sunmalarını bekleyemezdik zira. Bölüm kendisinden istenileni yapıyor, sizi Game of Thrones’un dünyası ve karakterlerinizin geçmişleri ile tanıştırıyor. Tabii şunu da belirtmekte fayda var, eğer kitapları okumadıysanız ya da dizinin üçüncü sezonunu izlemediyseniz oyuna başlamayın. Kocaman bir spoiler yiyeceğinizin garantisini verebilirim size, belki de dizinin şu ana kadar gelmiş geçmiş en büyük olayının hem de. Ha, biliyorsanız sorun yok.

Game of Thrones: Bölüm 1 – Iron from Ice İnceleme

Hikayeye gelirsek Kuzey’de yer alan bir hanedanın üyelerini oynuyoruz: Forrester Hanedanı. Yoktan var edilmiş bir hanedan değil bu, isim tanıdık gelmediği için yanıltmasın sizi. Serinin beşinci kitabı olan A Dance with Dragons’da az da olsa ismi geçiyor, fakat çok fazla detaya inilmiyor elbette. Yapımcıların bu hanedanı seçmiş olmalarının en büyük sebebi üçüncü sezondaki malum olaydan sonra Kuzey’in yaşadığı hezimetin ne boyutlarda olduğunu göstermek olsa gerek; çünkü tamamen korumasız kaldığınızda, askerlerinizin çoğunluğunu kaybettiğinizde ve müttefikleriniz de sizinle aynı durumu yaşadıklarından size yardım edemediklerinde, kısacası Westeros’ta tamamen bir başınıza korumasız bir hanedan olarak kaldığınızda nasıl acımasızlık ve zalimliklerle karşılaşacağınız sizi bile şaşırtabilir. Eh, Game of Thrones’un tehlike hissini veren de bu değil miydi zaten? Hikaye için güzel bir zaman ve yer seçilmiş, oynattığınız karakterler de hanedanlarının çökmemesi için ellerinden geleni yapacak kişiler.

Game of Thrones: Bölüm 1 – Iron from Ice İnceleme

Oyun tıpkı dizisi gibi bizi Game of Thrones’un dünyasında geziye çıkartıyor, Forrester hanedanının evi olan Ironrath bir yana İkizler’i ve Kralın Şehri’ni görebiliyoruz daha ilk bölümde. Hanedanınızı sadece Ironrath içerisinden değil, Kralın Şehri’nde Margaery Tyrell’in hizmetindeyken ve Dar Deniz’in karşısındayken bile kurtarmaya çalışıyorsunuz. Hikayenin devamı çok daha fazla mekânın vaadini sunuyor ayrıca, Duvar ve Dar Deniz’in öteki yanındaki şehirler gibi.

Game of Thrones: Bölüm 1 – Iron from Ice İnceleme

Kitaplardan ve dizilerden tanınan karakterler de bulunuyor oyunun içinde, bunlardan birkaçı Cersei Lannister, Tyrion Lannister, Margaery Tyrell ve Ramsay Bolton. Bu karakterleri de dizide kendilerini canlandıran oyuncular seslendiriyor, bu yüzden konuşmaları yadırgamanız mümkün değil. Zaten dikkat ederseniz hepsinin sesini çıkarabileceğinizi düşünüyorum. Diğer bölümlerde başka karakterleri de tanıma şansımız olacak üstelik.

Yaklaşık 2-2.5 saat arası bir oynanış süresi sunan ilk bölüm boyunca kendinizi dizisini izliyormuş gibi hissedeceksiniz, tabii bu hiç oynamıyorsunuz ya da bir etkiniz olmuyor anlamında değil, size dizinin verdiği tadı ve heyecanı vermeyi başarıyor. Bölümün başında da sonunda da diziye ne kadar benzediğinin farkına varıyorsunuz, bu sonraki olayların ne yönde olacağı konusunda size meraklandırmaya yetiyor. Dizideki gibi cinsellik içermiyor oyun; fakat aynı raddede şiddet, küfür ve içki bulmak mümkün.

Önceki İçerikDriveclub PS Plus sürümü iptal edilmedi!
Sonraki İçerikSıradaki ücretsiz EA Access oyunu belli oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz