Firewatch birkaç günde yatırımı karşıladı, bir ayda 500 bin kopya sattı

Geçtiğimiz ay, oyunun ilk yayınlandığı sıralarda dahi beklentinin üstünde sattığını belirten Firewatch geliştiricisi Campo Santo, bugün bizi sayısal verilerle aydınlatıyor.untitled Panic’in blogunda paylaştığı bilgiye göre Firewatch, şirketin yatırımını birkaç gün içinde karşıladı.
Yayınlandığı ilk ayın sonlarına doğru, Firewatch tam 500,000 kopya sattı.
“Firewatch’ın başarısını hesaplamak için Panic’in kullandığı ölçü, Campo Santo’nunkine göre biraz daha farklı. Tabiki elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık, bununla birlikte karşılayabileceğimiz bir yatırım yapmak istedik.”
“Nasıl mı gitti? Firewatch’ın bütçesi, bizim için yüksek olmakla birlikte, böyle bir kalite ve görünüm için gayet makuldü, ama yine de birkaç gün içinde yaptığımız yatırımın karşılığını aldık. Firewatch çıktığı ilk ay içinde 500,000 kopyasını tam fiyatıyla sattı ayrıca şubat ayında Playstation Store’un çok satanlarına girmeyi başardı.”
“Firewatch büyük bir satış başarısı olarak gösterilebilir. Bu durumdan çok minnettarız. Ve rahatlamış durumdayız. Ama en çok minnettarız.”
Blogdaki paylaşımın bir kısmı bu şekilde, ilerleyen kısımlarda ise geliştirici ekibin oyunun sorunlarını çözmek ve performansı arttırmak üzerine çalışmalar yaptığı belirtilmiş.
Firewatch 9 Şubat tarihinde PC, Mac, Linux ve Playstation 4 için yayınlanmıştı.

Önceki İçerikSöylenti: Sony, 4K çözünürlük destekli ‘PS4.5’ konsolu üzerinde çalışıyor!
Sonraki İçerikThe Division’ın direktörü Hitman’in geliştiricisi IO Interactive’e katıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz