Fallout Tarihi ve Dünyası Bölüm 7: Enclave ve Brotherhood Savaşı

Bir önceki Brotherhood ve Enclave yazımızın ardından, ikili arasındaki büyük savaşa değinmeden olmaz. Bu hararetli savaşa siz de buyrun…

Savaş kimin haklı olduğuna değil, yalnızca kimin hayatta olduğuna karar verir.

-Bertrand Russell

Yıl 2277; Brotherhood ile Enclave arasındaki çatışmalar patlak verdi…

2255 yılında Brotherhood, Kolombiya Eyaletine yeni geldiğinde, Enclave’in 16 sene önce bu bölgeye yerleştiğinden habersizdi. Enclave, Brotherhood’un Kaliforniya kanadı ve New California Republic (Yeni Kaliforniya Cumhuriyeti) ile girdiği savaştan yenilgiyle çıkınca, Kuzgun Kayalığı’nda bulunan Amerika’nın savaş öncesi kullandığı askeri bölgeye çekilmişti. Owyn Lyons liderliğindeki Brotherhood, Enclave’in yeniden yapılanmasından bihaber, bölgedeki super mutantlarla savaşmaya başladı.

Biz olmadan insanlık muhakkak helak olacaktır

-Brotherhood of Steel

2257 yılında Enclave, Brotherhood’a karşı propoganda kampanyası düzenlemeye başladı. Artık Başkan John Henry Eden’in emrinde olan Enclave, gizlice Kuzgun Kayalığı’nda araştırmalarını sürdürdü. 20 yıl boyunca Enclave ile Brotherhood arasında hiç bir çatışma yaşanmadı. Ta ki; 2277 yılında Enclave’in komutan subayı Albay Augustus Autumn, Jefferson Anıtına saldırıncaya kadar. Enclave birlikleri, Wasteland’i arındırmak amacıyla başlatılmış projelerin bir parçası olan Project Purity’i ele geçirdi. Albay Augustus, orada dönemin kahramanı Lone Wanderer (Fallout 3) olarak nam salmış kişinin babası ve Project Purity’nin kurucusu James dahil önüne gelen herkesi öldürdü. Lone Wanderer ve kurtulmayı başaran yalnızca birkaç kişi Pentagon’un harabelerinin üzerine kurulmuş olan Citadel’e kaçtı.

fallout-tarihi-enclave-brotherhood-war-02

Ayrıca, Enclave devriyeleri, zamanında 2 lider arasındaki anlaşmazlıklar sebebiyle Brotherhood’dan ayrılan Brotherhood Paryaları’na da saldırı düzenledi. Aynı anda, Brotherhood Paryaları da Henry Casdin önderliğinde Enclave’e operasyon düzenledi fakat çok zayıf organize edildiği için başarısız oldu.

fallout-tarihi-enclave-brotherhood-war-03

I am alpha and omega, the beginning and the end.

-Revelation 21:6
(Ben hem alfayım hem de omega, hem başlangıç, hem de son)

Enclave’in Jefferson Anıtında yeniden yapılanmasının ardından, Kolombiya Eyaleti’ndeki bir çok küçük kamp ve ileri karakolu zapt etmeye başladı. Enclave yıllarca süren sessizliğini bir çok kamp fethederek bozdu. Bu süre zarfında Vault 101’e dahi girmeyi denediler. Fakat Vault 101’in izolasyon şefi Alphonse Almodovar‘ın radyo konuşmalarından Enclave’in baskın düzenleyeceğini öğrenmesi üzerine, senelerdir değişmeyen şifre Alphonse’un kızı Amata Almodovar tarafından değiştirildi ve dışarıdan girişler tamamen engellendi.

fallout-tarihi-enclave-brotherhood-war-04

Project Purity’deki su arıtma cihazını Enclave’in kendi planlarına göre aktif hale getirmek istemesinden rahatsız olan Brotherhood, üstün donanımlı savaş robotu Liberty Prime’ın desteğiyle birlikte, Anıt’ı almak için saldırı başlattı. Enclave öncelikle, ağır silahlarının ve toplarının hedeflerini Liberty Prime’a yöneltti. Prime, karşı cephe tarafından ağır yaylım ateşi altında kaldı. Fakat Prime’ın asıl oluşturulma amacı buydu. En ağır saldırılara dahi dayanması amaçlanmıştı. Enclave ağır silahlarının yanında, Prime’ı devirmek için Ventibirdleri de ön saflara çıkardı. Bir yandan ağır silahlar ateşlenirken, diğer yandan toplarla yaylım ateşine tutulup, ventibirdler ile de havadan saldırı düzenleniyordu. Prime’ın 100’e yakın darbe almış olmasına rağmen neredeyse hiç hasarı yoktu. Bununla da kalmayıp kafasına yerleştirilen lazer silahı ile ventibirdleri çok kolaylıkla avladı.

fallout-tarihi-enclave-brotherhood-war-05

BETTER DEAD THAN RED!

-Liberty Prime
(Kızıl olacağına, ölü olsun)

Brotherhood, Arlington Anıt köprüsünün üstüne yerleştirdiği keskin nişancılarla uzaktan, rahatlıkla Enclave’i vuruyordu. Enclave’in ön safhalarını aşan Brotherhood, Liberty Prime’ın öncülüğünde Anıt meydanına ulaştı. Prime kafasındaki lazeri ve taktiksel nükleer patlayıcıları ile Enclave ordularını bozguna uğrattı. Liberty Prime, anıtın dışında kalarak, içeri girecek olan Brotherhood birliklerine ve Lone Wanderer’a uzaktan destek verdi. İçeride, anıtın en altından, kubbesine kadar çatışmalar devam etti. Diğer birlikler anıtın içini ve çevresini Enclave’den temizlerken, en yukarıdaki Kubbe’ye Gözcü Sarah Lyons ile birlikte Lone Wanderer ulaştı. Kubbeye ulaştığında onları Albay Autumn ve 2 koruması bekliyordu. Autumn’u ve 2 korumayı aşan Lyons ve Lone Wanderer, sonunda arıtma tesisinin kontrol odasına vardı.

Fakat onları çok büyük bir problem bekliyordu. Arıtma cihazını çalıştıracak sistemin içerisinde bulunan kontrol odası, ölümcül düzeyde radyasyon ile dolup taşıyordu. Lyons ile Lone Wanderer’ın burada kimin içeriye gireceğine karar verip sistemi çalıştırmaları gerekiyordu ve aldıkları karar ile tüm tesis aktif hale getirildi. Yüksek oranda radyasyona maruz kalan Lyons ve Lone Wanderer baygın halde kurtarılıp, tedavi edilmek için Citadel’e götürüldü.

fallout-tarihi-enclave-brotherhood-war-06

Çatışmanın başlangıcından 2 hafta sonra, Brotherhood Wasteland’e arıtılmış, temiz suyu göndermeye başladı. Enclave, anıttaki yenilgisinden sonra Adams Hava Kuvvetleri Üssü’ne kadar geri çekildi. Fakat Brotherhood için savaş henüz bitmemişti ve Enclave askerlerini üsse kadar kovaladı. Artık, Enclave için son direnişlerdi ve elindeki tüm silahları çıkartarak, gitmeden önce mümkün olduğunca yanlarında Brotherhood paladini götürmeye niyetliydiler. Yoğun çatışmaların sonunda, Brotherhood üssü de zaptederek, tamamen yoketti ama savaşın sonucunda, Enclave’in yoğun bombardımanına dayanamayan Liberty Prime yenilgiye uğratıldı. Bu Brotherhood için alınmış çok büyük bir darbeydi. Savaş Brotherhood’un lehine sonuçlanmıştı fakat Liberty Prime düşmüştü. Enclave’den geriye kalan yalnızca birkaç kıdemli ihtiyar da Mojave Wasteland‘in batı kıyılarında, NCR bölgesinin sınırlarına yerleşti. Özellikle burayı seçmiş olmalarının sebebi ise, NCR’ın bölgede Caesar’ın Lejyonları tarafından ciddi oranda zayıf düşürülmesiydi.

fallout-tarihi-enclave-brotherhood-war-07

Enclave zamanı gelinceye kadar bu bölgede saklanıp; yakalanıp işkencelere veya zulme maruz kalmamak için gözden ırak olmayı tercih ettiler. Savaş için tasarlayıp kullandıkları robot, ED-E‘ye mesaj yükleyerek, hala hayatta olduklarını diğer destekçilerine de haber vermek için Wasteland’e yolladılar.

Wasteland’deki savaş, nükleer savaştan sonra da tam hızıyla devam ederken, bir Fallout Tarihi ve Dünyası bölümünün de sonuna geldik. Enclave’in Wasteland topraklarından neredeyse kökü kazınmış, hayata zar zor tutunurken, diplerinde bir başka çatışma NCR ve Caesar’ın Lejyonları arasında devam ediyor. Bir sonraki bölümümüzde ise Yeni Kaliforniya Cumhuriyet’i, yani NCR’ı konu edeceğiz. Takipte kalın…

Fallout Tarihi ve Dünyası yazı dizimizin şu ana kadar yayınlanmış bölümleri:
Bölüm 1: Savaşa Dair
Bölüm 2: Sığınaklar
Bölüm 3: Süper Mutantlar
Bölüm 4: Brotherhood of Steel
Bölüm 5: Brotherhood of Steel 2
Bölüm 6: Enclave

Önceki İçerikPES 2016’nın ücretsiz sürümü onaylandı, çıkış tarihi verildi
Sonraki İçerik30 milyondan fazla PlayStation 4 satışı gerçekleşti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz