EVE: Valkyrie – İnceleme

Çocukluğumuzdan beri düşlediğimiz uzay maceraları PlayStation VR sayesinde en gerçekçi haline büründü.  EVE: Valkyrie ‘nin temelleri 2003 yapımı MMORPG oyunu EVE Online’a dayanıyor. Sanal gerçeklik platformlarına özel olarak, daha savaş odaklı bir oynanış ile tasarlanan Eve Valkyrie sizi uzayın derinliklerinde aksiyon yüklü bir serüvene çıkarıyor.

Çok oyunculu odaklı bir oyun olan EVE: Valkyrie botlar ya da gerçek oyuncularla kapışabileceğiniz çeşitli modlardan oluşuyor:

Recall: Oyunun arkaplan hikayesini bize aktaran mod. Çok oyunculu savaşlar esnasında Echoes adlı EVE evreninin kilit karakterleri tarafından hazırlanmış ses kayıtlarını elde edebiliyorsunuz.

Scout: Tek oyunculu olan bu mod ile çoklu oyunun haritalarını keşfe çıkabiliyor ve çoklu oyunculu mücadeleye kendinizi hazırlayabiliyorsunuz.

Survival: Skor elde etme odaklı olan bu moddayapay zeka tarafından kontrol edilen düşman dalgalarına karşı savaşıyorsunuz.Novice ve Pro olmak üzere iki zorluk seviyesi bulunuyor.

Test Arena: Serbest dolaşabileceğiniz sanal bir çevrede zarar alma ve süre kısıtlaması olmadan istediğiniz gemiyi oynamanıza olanak tanıyan  Test Arena oyunun klasik antrenman bölümü.

Bu dört modun haricinde bir de çoklu oyuncu savaş modları bulunuyor. Bu modları oynayarak tecrübe kazanıyor, resmi EVE: Valkyrie skor tablosunda yer alma şansı yakalıyor ve geminiz için yeni yükseltmeler kazanabiliyorsunuz. Bu şekilde de oyunda üç mod bulunuyor:

Team Deathmatch: İki takım halinde yapılan savaşta klonlarınız (ya da klasik deyişle haklarınız) bulunuyor ve siz ya da takım arkadaşlarınız ölüp tekrar doğdukça bu klonların sayısı azalıyor. Eğer kaşrı takımın klonlarını bitirirseniz, ya da süre bittiğinde karşı takımdan daha fazla sayıda klona sahip olursanız  maçı kazanıyorsunuz.

Control: Team Deathmach ile benzer yapıda olan Control modunda yine iki takım arasında mücadele ve sınırlı sayıda klon bulunuyor. Control modunda farklı olarak ele geçirebileceğiniz 3 ayrı kontrol noktası bulunuyor.  Buralara drone bırakarak karşı takımın daha hızlı klon kaybetmesini sağlayabiliyorsunız. Ne kadar fazla kontrol noktası ele geçirirseniz zafere o kadar hızlı erişebilirsiniz.

Carrier Assault: Bu mod üç kısımdan oluşuyor. Birinci amacınız haritadaki 3 güç kaynağından ikisini etkisiz hale getirerek düşman gemisinin kalkanlarını bir süre devre dışı bırakmak.

Sonrasında gemininin savunma sistemlerine taaruza geçiyorsunuz. Bu noktada gemideki taretler ve karşı takımın oyuncuları size karşı savunmaya geçiyor. Aynı zamanda sizin ana geminiz de benze rşekilde saldırıya uğrayabiliyor, bu durumda saldırıya ara verip savunmaya kaymanız gerekebiliyor.  Bu modun saldırı ve savunma arası gidip gelen ilginç bir dengesi var.

Üçüncü ve bizi zafere götürecek olan hedefimiz ise düşman ana gemisinin çekirdeğine ulaşarak kritik zarar vermek ve gemiyi yok etmek.

 

Olaylara uzay mekiği kokpitinden dahil olduğumuz oyunda modellemeler, efektler ve özellikle derinlik hissi çok başarılı. Dualshock ie gayet rahat kontrol edebildiğiniz oyunda kafanızla da serbestçe etrafa bakabiliyorsunuz. Bu durum özellikle it dalaşı yaparken çevreyi daha rahat kolaçan edebilmenizi sağlıyor. Çeşitli modları, çevrimiçi odaklı oynanış ve tecrübe kazanıp geminizi özelleştirebilmeniz gibi unsurlar oyunun ömrünü oldukça uzatıyor.

Bu oyunu eski EVE: Online oyuncuları, bilimkurgu hayranları (özellikle Star Wars hayranları) ve uçuş simülasyonuna ilgi duyan oyunculara gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. PS VR ile kendinizi bu dünyadan soyutlayıp uzayın derinliklerinde bir macera atılmak için daha iyi bir opsiyonunuz yok.  Yeni oyuncular için de ideal bir PS VR başlangıç oyunu olma potansiyeli taşıdığını not düşelim.

GENEL BAKIŞ
Oynanış
8
Görseller
8
Ses / Müzik
8
Hikaye / Sunum
6
Eğlence Faktörü
9
Önceki İçerikYerli Yapım Potentia Steam Greenlight’da Destek Bekliyor
Sonraki İçerikFor Honor Etkinliği 18-19 Şubat’ta İstinyePark’ta Gerçekleşecek!
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
eve-valkyrie-incelemeÇocukluğumuzdan beri düşlediğimiz uzay maceraları PlayStation VR sayesinde en gerçekçi haline büründü.  EVE: Valkyrie ‘nin temelleri 2003 yapımı MMORPG oyunu EVE Online’a dayanıyor. Sanal gerçeklik platformlarına özel olarak, daha savaş odaklı bir oynanış ile tasarlanan Eve Valkyrie sizi uzayın derinliklerinde aksiyon yüklü bir serüvene...

1 Yorum

  1. harika bir oyun ama 1-2 saat den fazla oynayınca baş dönmesi mide bulantısı ertesi gün baş ağrısı yapıyor ilk günlerde. oyun süresi 1 saati geçmez ise hiç bir sıkıntı yok. ps4 murat_agin bu oynayan yada öğrenip oynamak isteyen arkadaşlar arkadaş listesine eklesinler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz